| Автор |
Съобщение |
|
jojoviq
Регистриран на: Пон Окт 18, 2010 10:16 am Постове: 110 Местоположение: с. Костенец
Автомобил: SUBARU LEGACY
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте колеги, имам едно питане към по-вещите сред нас.Та имам една авто аларма, беше на стария ми автомобил и я свалих, и сега ще я слагам на Легасито автомобила ми е 96г. 2000 16в и ми трябва ел.схема за да вържа кабелите ако някой има матеряли и ми помогне ще сан му много благодарен и разбирасе ще има черпавка от моя страна!
|
|
|
|
| Чет Дек 16, 2010 11:14 am |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
По-скоро ти трябва човек да ти я свърже.......или ако можеш да се справиш , едва ли ти трябва схема.Един пробник на 12 волта ти трябва на принципа 'тука има,тука нема'. Трябва да намериш няколко жици: 1.'+' постоянен 2.маса 3.АСС+-там където се появява устойчив '+' само когато е 'на контакт' и 'стартер' 4.Мигачи 5.бутони врати ,капак, багажник Хващаш връзките или под волана или в снопа до шофьора..... Релето на запалването прекъсва '+' към бензиновата помпа-най лесно е.....или друго. Централното е ...по-криво - За Форестер например се режи един кабел и по схема с всичките крачета на реленцата за централно...но1 с нз2 и т.н....трябва да си го правил.(Това може и после) Не мери и не режи Жълти жици, ако има здрави Аербеци. Ако имаш въпроси ще се постарая да ти отговоря, но ако не ти е ясно нищо....по-добре на се захващай....
_________________ Електроника
|
|
|
|
| Чет Дек 16, 2010 5:50 pm |
|
|
|
jojoviq
Регистриран на: Пон Окт 18, 2010 10:16 am Постове: 110 Местоположение: с. Костенец
|
попринцип имама познамия по ел техника и електроника-това сам завършил в средното и беше скоро  а питам за схема за да си улесня работата,а за централното какви са тези жици, неставали ако се вържа за релетата или то е едно с няколко крачета- по 1 за всяко стакло?
|
|
|
|
| Пет Дек 17, 2010 6:46 am |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|

Централното (поне при Форесъра) се управлява по един бял(мисля) кабел с '+' и маса. За да заключи и да отключи (може и обратното да беше).Та този кабел трябва да се среже и така да се върже през релетата за 'централното' на алармата, че когато не е натиснат бутон да е все едно линията не е прекъсната, а когато се натисне бутон на алармата тази линия да се прекъсне и съответно към управляващата машинка в шофьорската врата да се подаде от блока на алармата необходимия за заключване/отключване сигнал ('+' или маса). За целта се използват и двете релета в блока на алармата, и 'НО' и 'НЗ' им контакти.
1,2 и3 вземи най-лесно от контакния ключ. 4-мигачи (през диод ако жицата за мигачи от алармата е една)-виж жиците които ходят към лоста за мигачите.търси тези на които се появява 12 В и изчезва заедно с цъкането на релето или мигането на мигача, когато си дал съответно мигач и си поне на контакт. 5-търси жицата на плафона-тази на която се подава маса, когато се отвори врата, т.е търси бутона,който върши това.
Това е най-лесния и достъпен начин за монтаж според мен, т.е. има и по-прецизни, но и по-сложни за обяснение варианти, които обаче не дават нещо повече.
_________________ Електроника
|
|
|
|
| Пет Дек 17, 2010 10:50 am |
|
|
|
jojoviq
|
Аха, а може и да я хвана за габаритите.мерси за инфото ще ми е полезно!и се надявам скоро да си запозная и лично с теб и останалите колеги, лично на някоя от сбирките!позадрави! 
|
|
|
|
| Съб Дек 18, 2010 1:16 pm |
|
|
|
jojoviq
|
да знаете колеги че при свързване на централното ви трябва 1 машинка за шофиорската врата,защото там няма а то нея управлявате централното!ако имате въпроси относно свързването питайте с радост ще ви помогна! 
|
|
|
|
| Пон Дек 20, 2010 4:18 pm |
|
|
|
evg3
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:05 am Постове: 1217 Местоположение: София, Троян
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140   
|
|
Когато ми слагаха аларма човека спомена, че при повечето японски (от 90те) трябва машинка за задвижване на централното.
_________________преди: Impreza 1.8 '94 F4WD Impreza 2.0R '06 Symmetrical AWD сега: Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
|
|
|
|
| Вто Дек 21, 2010 12:01 am |
|
|
|
jojoviq
|
|
да, слага се на шофьорската врата щото там няма машинка а ти с ключа или от вътре с копчето отключваш и заключваш вратите и ръководиш централното.Така е и на колегите с БМВтата.
|
|
|
|
| Вто Дек 21, 2010 9:39 am |
|
|
|
mitaksekuritak
Регистриран на: Съб Ное 13, 2010 1:48 am Постове: 15 Местоположение: София
Автомобил: Аутбег 97г. 2.5
Рейтинг: 4
|
|
Значи тези схеми са за монтаж на автоаларма с подробно описание къде са кабелите нужни за свързване на аларма за тези който нещо не им е ясно да пишат на ЛС а иначе схема №5 е да видиш как се свързва машинката в шофьорската врата. Успех ви пожелевам.
П.П. И само едно уточнение всички БМВ - та след 1980г. до ден днешен си имат 6 бр. машинки за централното и те даже са с двойно заключване срещу кражба дори и да счупиш стъкло пак да не можеш да отвориш врата.
|
|
|
|
| Пет Дек 24, 2010 9:06 am |
|
|
|
niggaz_nature
Регистриран на: Вто Сеп 04, 2012 2:41 pm Постове: 506 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: subaru legacy 2.0GL 97г.
Телефон: 0889855638
Рейтинг: 4
|

agogov написа: По-скоро ти трябва човек да ти я свърже.......или ако можеш да се справиш , едва ли ти трябва схема.Един пробник на 12 волта ти трябва на принципа 'тука има,тука нема'. Трябва да намериш няколко жици: 1.'+' постоянен 2.маса 3.АСС+-там където се появява устойчив '+' само когато е 'на контакт' и 'стартер' 4.Мигачи 5.бутони врати ,капак, багажник
Хващаш връзките или под волана или в снопа до шофьора..... Релето на запалването прекъсва '+' към бензиновата помпа-най лесно е.....или друго. Централното е ...по-криво - За Форестер например се режи един кабел и по схема с всичките крачета на реленцата за централно...но1 с нз2 и т.н....трябва да си го правил.(Това може и после)
Не мери и не режи Жълти жици, ако има здрави Аербеци. :smt033
Ако имаш въпроси ще се постарая да ти отговоря, но ако не ти е ясно нищо....по-добре на се захващай.... Имам един въпрос . Този + стои ли си когато колата е запалена ? . Имам предвид като дам на контакт по кабела има + , но след като запали колата дали има пак , че имам проблем с една аларма ?
_________________ Ремонт на компютърна техника, Pocket PC , навигации , GSM , инсталиране на софтуер , смяна на части идр.
https://www.facebook.com/remont.PC.GPS.GSM.obqvi/ http://niggaznature.bazar.bg
|
|
|
|
| Съб Окт 26, 2013 6:09 pm |
|
|
|