Отговори на тема
 Смяна тръбички на въздушно окачване 
Автор Съобщение

Постове: 9
Автомобил: Legacy Limited 2.5 '98
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Проблемът е решен. Смяната на тръбичките за въздушно окачване е бая трудоемка, но и интересна, защото минават през цялото купе. Но как компресорът беше пийнал вода не мога да си обясня. Здрави му бяха гарнитурите, но вътре имаше много кал и сол. След почистване и измиване с нови лагери работи отлично. Добре е главата на компресора да се стяга на кръст и много внимателно и търпеливо или най-добре с динамометричен, но не знам стойностите. Минимум два отвора - отдушници има компресорът, които се запушват от солта по българските пътища. Лагерите са по 1,80 лв. Аз купих най-скъпите японски за 6,60 лв. Общо са три, но едва ли и трите ще са ви за смяна. Нужен е силикон за гарнитура на компресора и мисля, че така е оригинално. Редно е да се сменят на всички снадки гумените пръстенчета, които според мен са стандартни и ще намерите на много места. Има инструмент специално за сваляне на тръбичките, но на българин това едва ли ще му е нужно. Всички снадки ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се мажат тънко с грес! Проверява се със сапунена вода. Кара се задължително със ЗДРАВ подкланик.
 1

Чет Яну 20, 2011 10:51 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 81
Автомобил: Subaru Legacy 2,5i Aвтомат 2001 г
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
И сега ако кажеш от къде си и за колко ще направиш същата операция на моето легаси .... :) :giggle:

Сря Яну 26, 2011 2:27 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема