Отговори на тема
 Степени перка на радиатор. 
Автор Съобщение

Постове: 253
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Има ли степени перката на радиатора? Питам, защото досега не се е случвало перката да работи на по-високи обороти дори в големи жеги и в задръствания. Друго, което ми прави впечатление е, че перката се включва доста по-често от други автомобили, които карам при нормално натоварване, дори и сега, когато температурите не са толкова високи. Та дали това е нормално за Субару или трябва да търся някакъв проблем. Четох, че понякога катализаторите, ако са запушени спомагат за по-голямо греене на мотора.

Колата е от подписа.

Сря Мар 23, 2011 7:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
виж си кондензатора да не е затлачен с боклуци

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Сря Мар 23, 2011 10:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
...и дали имаш антифриз в радиатора.

Чет Мар 24, 2011 10:10 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Всички течности ги проверявам редовно и се грижа добре за колите си по принцип, така че всичко е проверено. Приятелите чак ме бъзикат, че съм станал маниакално педантичен относно Легасито, но пък и аз съм си пристрастен към марката. :) Не говоря изобщо за загряване или нещо подобно - стрелката на температурата винаги стои като закована по средата и не мърда.

Чет Мар 24, 2011 7:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
danko23 написа:
Има ли степени перката на радиатора? Питам, защото досега не се е случвало перката да работи на по-високи обороти дори в големи жеги и в задръствания. Друго, което ми прави впечатление е, че перката се включва доста по-често от други автомобили, които карам при нормално натоварване, дори и сега, когато температурите не са толкова високи. Та дали това е нормално за Субару или трябва да търся някакъв проблем. Четох, че понякога катализаторите, ако са запушени спомагат за по-голямо греене на мотора.

Колата е от подписа.

Относно скоростта има четири режима на работа.

1) Двата вентилатора "изключени"
2) Главен вентилатор (5 перки) "изключен", помощен вентилатор (7 перки) "включен"
3) Главен вентилатор "включен", помощен вентилатор "включен"
4) Главен вентилатор и помощният "включени" свързани серийно чрез реле с намалена скорост и климатик в нормално положение.

Относно загряването - не е нормално по това време на годината да работи на пълна скорост.

Провери си капачката на радиатора (гумичката), датчика за температура, релето, термостата, водната помпа ......за другото по-нататък :D

P.S. И нещо по-конкретно (таблицата отдолу), но трябва да отбележим, че се отнася за по-новите модели.

Прикачени файлове:
fan.jpg
fan.jpg [ 75.27 KiB | Прегледано 404 пъти ]

Пет Мар 25, 2011 11:17 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси колега. Нямам проблем с охладителната система, но тъй като карам и една Октавия съм забелязал, че когато позагрее в задръствания лятото перката и се включва на по-високи обороти, а Легасито не съм забелязал да вдига оборотите та затова попитах дали перката има степени. Това за режимите е ясно - при включен климатик сработват и двете перки но винаги работят с еднакви обороти и не ги повишават.

Пет Мар 25, 2011 4:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 30
Нов фен
Отговори с цитат
Отначало и аз се бях уплашил за тази перка, но се оказа съвсем друга историята. Перката се включва когато съм пуснал вентилационната система да духа на стъклото. В останалите положения не съм забелязал да се включва така често. Питал съм други колеги - и при тях е така. А ако нещо става нередно ще светне Check Engine на таблото.

Вто Мар 29, 2011 3:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема