|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
Ще купувам Легаси 2004 2.0 138 коня
| Автор |
Съобщение |
|
becko12
Регистриран на: Пон Авг 22, 2011 2:53 pm Постове: 6 Местоположение: Варна Рейтинг: 0
|
|
Здравейте, Харесал съм си Субаро Легаси. До момента карам само японски автомобили, тоест Нисан и Тойота и съм много доволен. Сега реших да взема малко по голяма кола, а именно Легаси. Имам обаче няколко въпроса тъй като не съм запознат изобщо с тая марка. 1. Двигателя с верига или ремък е. И ако може малко повече особености относно неговата поддръжника и експлоатация. 2. Какъв е разхода на гориво на тоя модел. Субарото което съм харесал е седан и с ръчни скорости. 3. Какви са динамичните показатели на автмобила. 4. Малко разяснение относно задвижването 4х4. Интересувам се от начинът му на работа и неговите характеристики, както и от неговата подръжка. Ще се радвам и на други съвети и препоръки. П.С. Ще купувам автомобила до няколко дни, така че ще се съм ви безкрайно благодарен ако ми отговорите много бързо. Вашият съвет е безкрайно ценен за мен!
|
|
|
|
| Пон Авг 22, 2011 3:02 pm |
|
|
|
valqk
|

becko12 написа: Здравейте, Харесал съм си Субаро Легаси. До момента карам само японски автомобили, тоест Нисан и Тойота и съм много доволен. Сега реших да взема малко по голяма кола, а именно Легаси. Имам обаче няколко въпроса тъй като не съм запознат изобщо с тая марка. 1. Двигателя с верига или ремък е. И ако може малко повече особености относно неговата поддръжника и експлоатация. 2. Какъв е разхода на гориво на тоя модел. Субарото което съм харесал е седан и с ръчни скорости. 3. Какви са динамичните показатели на автмобила. 4. Малко разяснение относно задвижването 4х4. Интересувам се от начинът му на работа и неговите характеристики, както и от неговата подръжка. Ще се радвам и на други съвети и препоръки. П.С. Ще купувам автомобила до няколко дни, така че ще се съм ви безкрайно благодарен ако ми отговорите много бързо. Вашият съвет е безкрайно ценен за мен! Здравей, 1. С ремък е, мисля, че само 3.0 и 3.6 са с верига. 2. viewtopic.php?f=1&t=49343. 4. в общия случай (мисля и твоя) - 3 диференциала. Преден - отворен, среден (обикновено отворен, но май има и с блокаж (LSD)) и заден също обикновено отворен, като има и с блокаж(по-често срещано от среден с блокаж (LSD)). При покупка, ако не знаеш кога е сменяно масло - сменяш на ск. кутия и диф. В общия случай няма проблеми с тях, но ако е не е поддържано се чупи. Най-добре отиди в Субару Варна и я дай да я погледнат и да ти кажат какво и има/няма и ще спестиш много после (и ядове и пари).
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Пон Авг 22, 2011 3:50 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
|
бях карал такова,2.0R,двигателя с ремък,тромав за купето,икномичен,от 7-10 това е за варна.има понижаващи предавки.незнам точно 4х4 как работи на това,но през поголямата част ми се струва че съм със задно:)
за подръжката немога да ти кажа,само карах...
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Пон Авг 22, 2011 3:51 pm |
|
|
|
becko12
Регистриран на: Пон Авг 22, 2011 2:53 pm Постове: 6 Местоположение: Варна Рейтинг: 0
|
|
Най-добре отиди в Субару Варна и я дай да я погледнат и да ти кажат какво и има/няма и ще спестиш много после (и ядове и пари).
За жалост субарото е в София. А това с ремъка ме притеснява! Колко ли струва подмяната му?
|
|
|
|
| Пон Авг 22, 2011 3:55 pm |
|
|
|
valqk
|
valadares написа: бях карал такова,2.0R,двигателя с ремък,тромав за купето,икномичен,от 7-10 това е за варна.има понижаващи предавки.незнам точно 4х4 как работи на това,но през поголямата част ми се струва че съм със задно:)
за подръжката немога да ти кажа,само карах... Владо, ти друго с ръчка карал ли си?  Малко като задно се държи ръчката(поне такива наблюдения имам), щото нали 50:50...  ама това докато пързулне... 
|
|
|
|
| Пон Авг 22, 2011 3:56 pm |
|
|
|
valadares
|
|
ами да ти кажа моя кошник се държи така,все едно съм със задно..
|
|
Последна промяна valadares на Пон Авг 22, 2011 4:11 pm, променена общо 1 път
|
|
| Пон Авг 22, 2011 4:03 pm |
|
|
|
valadares
|
becko12 написа: Най-добре отиди в Субару Варна и я дай да я погледнат и да ти кажат какво и има/няма и ще спестиш много после (и ядове и пари).
За жалост субарото е в София. А това с ремъка ме притеснява! Колко ли струва подмяната му? колега,не се стресирай от ремъка,тази кола само удоволствие ще ти донесе.потърси телефон на mimo13,попитайго за цени.пък и няма да го сменяш всеки ден. поздрави,и успех с покупката
|
|
|
|
| Пон Авг 22, 2011 4:11 pm |
|
|
|
valqk
|
becko12 написа: Най-добре отиди в Субару Варна и я дай да я погледнат и да ти кажат какво и има/няма и ще спестиш много после (и ядове и пари).
За жалост субарото е в София. А това с ремъка ме притеснява! Колко ли струва подмяната му? А, ако е в софия - нямаш проблеми. Тук също има добри сервизи - примерно Митака или при Дани или при Любо - все ще ти свършат работа. Ако те интересува виж в темата за сервизите и може да им звъннеш направо да ги разпиташ каквото те интересува за цените. Ако имаш къде да ти го правят - мимо. Аз си купувам части от мимо и после или ги сменям с един приятел или ги нося при митака... зависи какво е. Владо, абе нали твойто е автомат? 3.0 с ръчка май само един път бях виждал.... на обява....
|
|
|
|
| Пон Авг 22, 2011 4:21 pm |
|
|
|
valadares
|
valqk написа: becko12 написа: Най-добре отиди в Субару Варна и я дай да я погледнат и да ти кажат какво и има/няма и ще спестиш много после (и ядове и пари).
За жалост субарото е в София. А това с ремъка ме притеснява! Колко ли струва подмяната му? А, ако е в софия - нямаш проблеми. Тук също има добри сервизи - примерно Митака или при Дани или при Любо - все ще ти свършат работа. Ако те интересува виж в темата за сервизите и може да им звъннеш направо да ги разпиташ каквото те интересува за цените. Ако имаш къде да ти го правят - мимо. Аз си купувам части от мимо и после или ги сменям с един приятел или ги нося при митака... зависи какво е. Владо, абе нали твойто е автомат? 3.0 с ръчка май само един път бях виждал.... на обява.... моето автомат,но все едно съм с задно,както и да е има и с ръчки
|
|
|
|
| Пон Авг 22, 2011 4:45 pm |
|
|
|
Ivancho_moy
Изгонен
Регистриран на: Вто Май 25, 2010 9:23 pm Постове: 197 Местоположение: Dobrich
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: -15
|

valqk написа: becko12 написа: Здравейте, Харесал съм си Субаро Легаси. До момента карам само японски автомобили, тоест Нисан и Тойота и съм много доволен. Сега реших да взема малко по голяма кола, а именно Легаси. Имам обаче няколко въпроса тъй като не съм запознат изобщо с тая марка. 1. Двигателя с верига или ремък е. И ако може малко повече особености относно неговата поддръжника и експлоатация. 2. Какъв е разхода на гориво на тоя модел. Субарото което съм харесал е седан и с ръчни скорости. 3. Какви са динамичните показатели на автмобила. 4. Малко разяснение относно задвижването 4х4. Интересувам се от начинът му на работа и неговите характеристики, както и от неговата подръжка. Ще се радвам и на други съвети и препоръки. П.С. Ще купувам автомобила до няколко дни, така че ще се съм ви безкрайно благодарен ако ми отговорите много бързо. Вашият съвет е безкрайно ценен за мен! Здравей, 1. С ремък е, мисля, че само 3.0 и 3.6 са с верига. 2. viewtopic.php?f=1&t=49343. 4. в общия случай (мисля и твоя) - 3 диференциала. Преден - отворен, среден (обикновено отворен, но май има и с блокаж (LSD)) и заден също обикновено отворен, като има и с блокаж(по-често срещано от среден с блокаж (LSD)). При покупка, ако не знаеш кога е сменяно масло - сменяш на ск. кутия и диф. В общия случай няма проблеми с тях, но ако е не е поддържано се чупи. Най-добре отиди в Субару Варна и я дай да я погледнат и да ти кажат какво и има/няма и ще спестиш много после (и ядове и пари). колега Валяк да знаеш че няма субару на което средния му диференциал не е с виско муфа ( не съм сигурен за STIките) но мисля че и те имат
|
|
|
|
| Пон Авг 22, 2011 4:50 pm |
|
|
|
valqk
|
Ivancho_moy написа: колега Валяк да знаеш че няма субару на което средния му диференциал не е с виско муфа ( не съм сигурен за STIките) но мисля че и те имат Виско муфа.... това не е ли муфата, която се слага на сузуки суифт и подобни, които се задействат само при приплъзване отзад? Сигурно бъркам де. Ще прочета пак, дай да не спамим темата на колегата  Владо, ще ме повозиш другия път, пък може мойта да врътнеш да кажеш дали е същото 
|
|
|
|
| Пон Авг 22, 2011 4:59 pm |
|
|
|
Ivancho_moy
Изгонен
Регистриран на: Вто Май 25, 2010 9:23 pm Постове: 197 Местоположение: Dobrich
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: -15
|
valqk написа: Ivancho_moy написа: колега Валяк да знаеш че няма субару на което средния му диференциал не е с виско муфа ( не съм сигурен за STIките) но мисля че и те имат Виско муфа.... това не е ли муфата, която се слага на сузуки суифт и подобни, които се задействат само при приплъзване отзад? Сигурно бъркам де. Ще прочета пак, дай да не спамим темата на колегата  Владо, ще ме повозиш другия път, пък може мойта да врътнеш да кажеш дали е същото  точно така ,но при субару при пробуксуване на задните колела (или предните ) счрез тази муфа се прехвърля мисля че около 80% от мощността на колелата които не буксуват Р.Р. не спамим темата, колегата попита как работо AWDто
|
|
|
|
| Пон Авг 22, 2011 5:05 pm |
|
|
|
becko12
|
|
Благодаря за бързите отговори момчета, но сделката пропадна, не се разбрах с АЛЧНИЯТ продавач. Ако някой има подобен модел да продава на цена около 12-13 хил съм насреща. Съжалявам, че отворих темата, просто нямах време да чета тъй като щях да тръгвам за София до часове. Извинявам се на всички дали ми бързи и коректни отговори.
|
|
|
|
| Пон Авг 22, 2011 7:02 pm |
|
|
|
becko12
|

Ходих в Субаро Варна, там едно много любезно момче ми обясни всичко за тоя модел. Значи двигателя е с ремък който се сменя на 105 хил. км. Обслужването на такъв модел е 1000 лева като влиза масло, ремък, всички филтри и маслата на деференциалите и трансмисията (в случая говорихме за ръчна скоростна кутия). Относно окачването, цени като накрайници, шарнири, маншони и др. ми ги обяви от 15 до 50 лева като за мен това е супер нормална цена. За 4х4 казаха, че е постоянно зацепено и за момента не могат да кажат за големи дефекти по тая трансмисия. Изключително рядко са виждали повреден деференциал, основно боксуване с часове в пясък. Разхода от техният опит за тоя модел е 10-11 градско и 6-7 извън градско. Официалните данни по книга са 10 градско, 6.1 извън градско, 7.6 среден разход. За модел 4х4 е супер. Ускорение 0 до 100 е 11.5 сек. което е страшно много за подобен луксозен седан, колкото Ярис 1.0 куб. 70 коня. Препоръчват варианта 2.0R, подобно на колегите във форума. Нещо което вие знаете със сигурност, а аз сега научих е, че всички Субаро-та са 100% Японско производство и няма авточасти менте, тоест всички части са абсолютно оригинални. За мен това е много голям плюс. За жалост ще се насоча към друг модел автомобил по разбираеми причини. Дано съм Ви бил полезен!
|
|
|
|
| Вто Авг 23, 2011 2:01 pm |
|
|
|
Krasimir_65
Регистриран на: Чет Юни 25, 2009 7:02 pm Постове: 676 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Субару Форестер 2003 мт
Рейтинг: 15
|
Не си струва да се насочваш към друг модел автомобил,само заради един алчен търговец. 
|
|
|
|
| Вто Авг 23, 2011 2:20 pm |
|
|
|
tony
|
becko12 написа: ...тоест всички части са абсолютно оригинални. За мен това е много голям плюс. За жалост ще се насоча към друг модел автомобил по разбираеми причини. Дано съм Ви бил полезен! Страно е това което пишеш, или аз не съм разбрал точно. За частите си доволен че са японски, но се отказваш от марката  !!! Може би финансови причини има в това. Само мога да ти спомена, че посещението в сервиз ще е по-често с друга марка, отколкото със Субару.  Но все пак успех с покупката на кола. 
|
|
|
|
| Вто Авг 23, 2011 4:15 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Ivancho_moy написа: точно така ,но при субару при пробуксуване на задните колела (или предните ) счрез тази муфа се прехвърля мисля че около 80% от мощността на колелата които не буксуват
Р.Р. не спамим темата, колегата попита как работо AWDто На този принцип работят торсен диференциалите, при виско блокировките няма подобно находчиво поведение. Единствено изравнява скоростите на въртене на двата моста, стремежа е за 50:50 Виско блокаж имат почти всички MT да не казвам всички, щото имах Импреза със ръчна кутия и ръчен блокаж, но това е някакво супер изключение. Относно Аутбека 3.0 е нормално да се усеща, като със задно, по-принцип това е било търсен ефект при VTD, а и все още е. Някои хора твърдят, че така дава по-спортно усещане. Всички останали 5MT/4AT е трудно да се усетят, като със задно, дори напротив....поради склонността към недозавиване напомнят по-силно за предно предаване вкл. WRX, подчертаватм WRX, не STI
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Вто Авг 23, 2011 10:19 pm |
|
|
|
valqk
|

Impreza94 написа: Ivancho_moy написа: точно така ,но при субару при пробуксуване на задните колела (или предните ) счрез тази муфа се прехвърля мисля че около 80% от мощността на колелата които не буксуват
Р.Р. не спамим темата, колегата попита как работо AWDто На този принцип работят торсен диференциалите, при виско блокировките няма подобно находчиво поведение. Единствено изравнява скоростите на въртене на двата моста, стремежа е за 50:50 Виско блокаж имат почти всички MT да не казвам всички, щото имах Импреза със ръчна кутия и ръчен блокаж, но това е някакво супер изключение. Относно Аутбека 3.0 е нормално да се усеща, като със задно, по-принцип това е било търсен ефект при VTD, а и все още е. Някои хора твърдят, че така дава по-спортно усещане. Всички останали 5MT/4AT е трудно да се усетят, като със задно, дори напротив....поради склонността към недозавиване напомнят по-силно за предно предаване вкл. WRX, подчертаватм WRX, не STI Абе Дидо, аз мойта като със задно си я усещам като я изръчкам на над 50 градусов завой.... незнам що така  За дифовете и аз така мислех, но ме мързеше да проверявам. Мерси за инфото 
|
|
|
|
| Сря Авг 24, 2011 12:01 am |
|
|
|
Двигателист
Регистриран на: Чет Окт 21, 2010 10:55 pm Постове: 159 Местоположение: София
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114  
|
Impreza94 написа: Ivancho_moy написа: точно така ,но при субару при пробуксуване на задните колела (или предните ) счрез тази муфа се прехвърля мисля че около 80% от мощността на колелата които не буксуват
Р.Р. не спамим темата, колегата попита как работо AWDто На този принцип работят торсен диференциалите, при виско блокировките няма подобно находчиво поведение. Единствено изравнява скоростите на въртене на двата моста, стремежа е за 50:50 Виско блокаж имат почти всички MT да не казвам всички, щото имах Импреза със ръчна кутия и ръчен блокаж, но това е някакво супер изключение. Относно Аутбека 3.0 е нормално да се усеща, като със задно, по-принцип това е било търсен ефект при VTD, а и все още е. Някои хора твърдят, че така дава по-спортно усещане. Всички останали 5MT/4AT е трудно да се усетят, като със задно, дори напротив....поради склонността към недозавиване напомнят по-силно за предно предаване вкл. WRX, подчертаватм WRX, не STI  Най-накрая компетентно обяснение на нещата 
_________________ Лудия
|
|
|
|
| Чет Авг 25, 2011 10:36 pm |
|
|
|
prizov
Регистриран на: Сря Апр 30, 2008 1:30 pm Постове: 411 Местоположение: София
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253     
|
|
Привет колега Беко12,
Не се отказвай, само заради един "лаком" търговец. Харесаната от теб кола е уникална, карам такава и смея да твърдя, че наистина си струва да почакаш и да си купиш същата. При моята не се наблюдава коментираният по-горе ефект на недозавиване. Завива си пущината и със 180 км./ч. по магистралата. Някъде във форума един от уважаваните членове беше характеризирал колата като много добра "туристическа", перфектна за магистрала и за каране по нагорнище - споделям изцяло мнението му. Смело бих добавил - най добрата семейна туристическа кола. (не е за офроуд - клиренса е много малък). Ако това е предназначението, за което я търсиш - не се отказвай и потърси още. Голямата поддръжка (всички ремъци+ролки, филтри, дв. масло и работа) излиза около 800 лв. с оригинални части, доставени от Мимо13, за когото в този форум ще прочетеш май само добри отзиви. Маслата по трансмисията - още около 100 лв.
Поздрави,
ПР
|
|
|
|
| Пет Авг 26, 2011 9:00 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2