Отговори на тема стр 1, 2  >
 Въздушно окачване питане? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Кой казва на компресора кога и колко да помпа амортесорите, предполагам некъв комп с нивомер.
Днеска заради хладното беше спаднала, запалих компесора не тръгна веднага както си прави иначе, изчаках 5 мибнутуи нищо , разйклатих я пак нищо, подкарах я подскачайки и отидох да я мия на на 500 м от нас , там я оставих да работи докато я мия и тя се вдигна след 5 мунути, та кой управлява тая простоия и защои се ебава с мене, амортесорите са наред доколкото може на 11 г .кола , един беше за смяна и го смених и е оправена втулката на буталото на компресора, така че дет се вика не харуерно проблемчето а софтуерно :).

Вто Сеп 27, 2011 7:11 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 81
Автомобил: Subaru Legacy 2,5i Aвтомат 2001 г
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ами при мен просто компресорът си правеше каквото си иска ... Явно ти е време за смяна и е хубаво да го направиш щото ще пеебеш възглавниците като мен. Ако се стигне до смяна ми звънни - може да се намери нещо добро :)

Вто Сеп 27, 2011 8:30 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
maznislav написа:
Ами при мен просто компресорът си правеше каквото си иска ... Явно ти е време за смяна и е хубаво да го направиш щото ще пеебеш възглавниците като мен. Ако се стигне до смяна ми звънни - може да се намери нещо добро :)

Да бе Валка ма нещу му казва какво да прави и кога, той според мен си работи добре иначе има откъде да взема ако не са го продали а и по форума имаше.

Вто Сеп 27, 2011 9:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мозъка му казва - има си ECU :smt023

Попрочети тук, може да ти е полезно
http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/-- ... -/air1.pdf
http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/-- ... -/air2.pdf

Вто Сеп 27, 2011 11:54 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 741
Телефон: 0894484248,052600585
Рейтинг: 134
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А ECU-то получава сигнал от датчика на всяка една възглавница, като той си има 3 положения.

Вто Сеп 27, 2011 8:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
мерси за линковете, ма от това което прочетох май ще трябва да ходя до Митака ако закина още, че той имаше тестер за въздушното, как да знам кой датчик е отказал или зацапал и защо компа решава след 30 сек, че амортесора е напомпан, а той не е още.
Още снощи видях че си е скрила гумите в калниците, днеска паля и си викам ще има сеир, първо гледам чека вече не ми свети, преди светеше заради газовата и ланда сондата, че нещо бързо минавало, викам добре почва, после не претресе както си прави на първо палене ами смукача зацепи веднага, викам си много хубаво не е на хубаво и компресора се пусна, брей помпа се "събка" обаче след 10 сек спряяяяяяяяя и аз чакам , той не тръгва, излязох разклатих я и той си тръгна и я напомпа, явно нещо с нивомерите не е наред и някой се е зацапал или умира :) и ту работи ту не , ма като загине съвсем ще ходя до Митко да каже кой е или какво е.

Сря Сеп 28, 2011 1:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Само да не станеш като мене - компресора спря безвъзвратно на 200км от София и не ме питай, как се прибрах... :smt129
40км/ч и за малко да хвана хемороиди от друсалката... :smt129

Сря Сеп 28, 2011 1:40 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Flat 6 написа:
Само да не станеш като мене - компресора спря безвъзвратно на 200км от София и не ме питай, как се прибрах... :smt129
40км/ч и за малко да хвана хемороиди от друсалката... :smt129

ти мани ми аз по какви коловози я завирам по рибата, бетер уазка съм ако там висне там ще си остана докато ма птремонтират. :smt129
много работа ми върши дигането не искам да се лишавам от него, ако го няма ще трябва да я продавам и пак аутбек ;)

Сря Сеп 28, 2011 3:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 98
Автомобил: subaru outback 2.5 AT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
колеги outbeck а ми е 2000г и той ли е с такова окачване ?

Чет Сеп 29, 2011 7:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
BOZDEV написа:
колеги outbeck а ми е 2000г и той ли е с такова окачване ?

Не

Чет Сеп 29, 2011 12:18 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Веднъж компресорът почне ли да ги прави тези магарии е за смяна не си играй с огъня :)

Пет Сеп 30, 2011 11:50 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
maznislav написа:
Веднъж компресорът почне ли да ги прави тези магарии е за смяна не си играй с огъня :)

Kak да сменя нещо което работи бре, е вчера и днеска си я вдига само мръдвам 20 см и си помпа явно е свързано с това да мръдне колата малко и ти почва да си джурка ако спре знам къде има друг и 3 амортесора ако не са заминали. ;)

Пет Сеп 30, 2011 3:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Може и компресора да е... четките му например...

Пет Сеп 30, 2011 3:14 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
quietriot написа:
maznislav написа:

Kak да сменя нещо което работи бре, е вчера и днеска си я вдига само мръдвам 20 см и си помпа явно е свързано с това да мръдне колата малко и ти почва да си джурка ако спре знам къде има друг и 3 амортесора ако не са заминали. ;)

И аз така го реших и ...
да не ти казвам как се прибирах от 1 гьол по черен и кален път без никакво окачване и 3 -ма рибаря вътре :) До вратите бях в кал :)
Ама Субаруто издържа :smt134 :smt134

Вто Окт 04, 2011 8:18 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
спадането на нивото до долу напоследък признак на проблем ли е или е от температурната инверсия нощем.???
лятото не го правеше , откак позахладня сутрин я намирам с гуми в калниците.
ясно ми е че клапаните на амортесорите изпускат след като се спре колата , ма чак пък толкова :)
миналата зима го правеше със спукания амортесор , ма сега всики за здрави и през деня не спада , само вечер.
обземат ме размисли :-D

Съб Окт 08, 2011 8:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги, мисля, че се заблуждавате за сериозността на проблема с изпускащите амортисьори. Сигурен ли си, че проблема не е от тях? Ако изпускат - проверете състоянието на гумата на амортисьора - най-лесно със сапунена вода - ако е в пукнатинки цялата и има балончета - значи изпуска от самия амортисьор.

Ако не е от това, значи има теч от другаде, но и той товари компресора МНОГО. Аз по-малко от година карах така - паля, чакам 1 минута и колата се вдига, и в крайна сметка освен амортисьорите - и компресора замина.

Пон Окт 10, 2011 12:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мисля че обясних че явно теч няма, цяло лято седеше напомпана, откакто позахладня започнах да я намирам изпуснала, днеска сутринта си беше напомпана, щото в събота, си беше студено като я карах, в неделя не е е карана изобщо.
Предполагам разликата в температурата и клапана е причината да спада , защо се бави обаче при помпането сутрин и не почва веднага явно е проблем на електрониката, като я размърдам тръгва веднага.
Отновно товаренето на компресора, надали се товари защото я помпа и вдига за 30-40 секунди и после спира, откакто му сменихме тефлоновата втулка на буталото и не изпуска назад , помпа за секунди и няма никакво зорене.
така че механична драма засега няма , има електронна по верятно.
откакто захладня и смучака се оправи и пали от пурвия път като звяр и лампата на чека загасна сама, абе случвали се и хубави неща........... :-D , малко съм притеснен :smt082

Пон Окт 10, 2011 3:22 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 14
Автомобил: Legacy 2.5i/AT/99
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги, от два месеца съм горд собственик на легаси комби с въздушка и така като се зачетох, гледам че и при Вас го прави тоя номер с амортесьорите, при мен само преден десен пада и неще да се вдигне, до преди седмица му размърдвах датчика и маркучлето над окачването и тръгваше, но откакто стана кучи студ неще да мръдне, като я покарам 100 м. и тогава се вдига, но започва да мига яко на таблото постоянно показанието, че колата е вдигната, като загася и изчезва. От тогава е блокирала предните два амортисьора на най-високото и не мърда...помагайте? Не мисля, че е от комресора, защото другите си ги помпа без проблем, а и не е спукана възглавницата със сигурност???

Пон Окт 10, 2011 3:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 48
Автомобил: Legacy Limited 2,5 AT 99'
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Като преминеш границата от 80 км/ч би трябвало сама да спада.

Пон Окт 10, 2011 4:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
alejandro1 написа:
Като преминеш границата от 80 км/ч би трябвало сама да спада.

освен ако не блокирал нивомера обаче, а то май е така ;)

Пон Окт 10, 2011 4:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >