Отговори на тема стр <  1, 2
 Паджеро за Легаси??? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 879
Автомобил: Legacy 2.5 AT '01
Рейтинг: 136
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
batmylen написа:
gorogoro е другия колега чийто мнение бих искал да знам,благодаря ви.
Рабрахте , че Субаруто ми няма да бъде използвано като джипа тоест за всичко(то и неможе)но искам да знам дали мога да го вкарам на десетина см дълбочина във водата и дали би могло да има 60-70 % от проходимоста на пажерото?

Първо благодаря за гласуваното доверие ... :bow: :beer: :hello:
Ще споделя опита си в сравняването на проходимостта на джип и конкретно моето Легаси с въздушно окачване. Имам приятел, заклет рибар и сериозен офроудъджия(много направен Паджеро , къса база). На няколко язовира съм ходил с него, от където минава той - и аз от там. На 01,05,2010, на Офроуд събора в Ябланица направихме един преход от Кремиковския манастир до с. Ябланица. Як офроуд, 47km и през река се минава. Имам и видео. Бях единствен лек автомобил, но минах. Но ... естествено не минах без поръжения. Предна и задна броня бяха поиздрани.
Лятото съм на палатка на самия бряг на морето, върху пясъка. Там съм виждал не веднъж закъсали "паркетни" джипове.
Ако бях с прежален Форестър, нямаше да има място, през което да отстъпя като проходимост ми се струва (може и да се изхвърлям малко ;) ). Когато търсих кола, исках да е Аутбек, но ми попадна сегашния ми автомобил, който не беше за изтърване. ;) Не искам да кажа, че няма разлика между високо проходим автомобил (джип) и което и да е Субару, но повечето прежалени коли са със завидна проходимост, а из между тях най-проходими биха били Субару! :)
Споделям мнението, че относно поддръжката няма да има драстична промяна в сравнение на поддръжката на джип+Ауди. Все пак от гледна точка точно на поддръжка на Легаси с въздушно, бих препоръчал Аутбек или Форестър. За теглене на лодката няма да има грижи.
За да обобщя и отговоря конкретно на въпросите ... Можеш да разчиташ на повече от 70% от проходимостта на Паджерото и можеш да го вкараш и в доста по-дълбока вода от 20см.
Няма да сбъркаш при избора на марка и ти пожелавам скоро да се похвалиш като собственик тук. :good:
Успех
 4

Вто Яну 24, 2012 2:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 14
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте компанията!!!
Вчера тествах на една дълга рампа възможностите на Субаруто да тръгва и спира по наклон.
Значи,рампата е дълга около 20метра с денивилация около 5 м останах за съжаление разочарован:(
1-рампа
2-малко лед отдолу
3-12-15 см сняг отгоре
Със засилка се качи ама от място непожела:(
Направих абсолютно същото упражнение с Джипа разликата е фрапираща?
Защо се получава това при положение ,че гумите на джипката са зимни но шосейни?А джипа е най-обикновеното 4х4 няма блокажи няма супер селект само бързи и бавни а Субаруто е бъкано с електроника.Тук нестава въпрос за проходимост а за възможности по наклон нагоре и надолу ,някой има ли наблюдение върху своето Легаси да сподели как се държи по наклони?
Благодаря ви.

Сря Яну 25, 2012 2:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Отговори с цитат
Според мен отговорът е един: гуми. Това не е някакъв специален 4х4 тест, така както го описваш всичко зависи от това какви са гумите. Ако искаш реален резултат - колите трябва да са с еднакви гуми.

Сря Яну 25, 2012 2:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А субаруто с какви гуми беше - щото при мен се получи обратния вариант - предния сняг дърпах един Патрол с неподходящи за сняг гуми/за кал бяха/ с моето субару, което беше с некви всесезонки.

Сря Яну 25, 2012 2:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 129
Автомобил: trabant-impreza
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
proscrip написа:
А субаруто с какви гуми беше - щото при мен се получи обратния вариант - предния сняг дърпах един Патрол с неподходящи за сняг гуми/за кал бяха/ с моето субару, което беше с некви всесезонки.

Стана ми интересно и до някъде чудно защо се е получило така на рампата.Поткрепям колегите за коментарите с подходящите гуми,даже в една друга тема наблегнахме точно на гумите.Критерии който е важен в повечето случаи

Сря Яну 25, 2012 6:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 144
Автомобил: Легаси 2,0 D
Рейтинг: 46
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Преди 2-3 седмици ходихме за риба с една Toyota Land cruiser 2007г .Пред гаража ми има доста сериозен наклон . Като спря джипа да слезна и неможа да тръгне.Казах на моя приятел да включва всичко дето го има джипа ,пък аз слезнах да гледам какво става.Ситуацията беше следната:двете десни гуми в/у лед ,а другите в/у сняк.Останах втрештен ,джипа не тръгна,а се получи следното:Гумите(нови зимни ) в/у леда се въртят постоянно,а тези в/у снега от време на време правеха по един-два оборота и джипа не мръдна.Като си тръгна, искарах Субаруто и го поставих по същия начин.Направих следният тест:
-при леко потегляне тръгна все едно е на асвалт
-при рязко потегляне с включено VDC неще
-при рязко потегляне с изключено VDC усетих леко пребуксуване и заминах.

П.П. от Тойотата се резочаровах тотално.
 10

Сря Яну 25, 2012 6:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
И аз в една друга тема казах, че гледах по ТВ един ТЛК120-ка, която на Хемус в големия сняг не можа да тръгне. Отговора се крие в гумите просто. И на бонсови колегите без LSD-та, VDC-та и тн. се качиха на места, на които аз не можах. Отговора пак е същия - гуми. И легасито не се екачтло на рампата, пак поради същото - гуми. Мин седмица на Витоша един приятел с легаси се окопа на равното. Викам му - скапани гуми, той - не бе, много са запазени, грайфер 9 мм, като нови! Погледнах дот-а - 03. Като нови, ама не съвсем. Така, че - гуми иу е майката.

Сря Яну 25, 2012 6:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Е, бат Милене, то баш тва ти е спасило джипа от срама, че имаш асфалтови зимни гуми. Ако си на "кубчета", както масово се карат джиповете няма да можеш да останеш в покой. Да не говорим да тръгнеш от място.
И спрете с тия системи, има едно скапано VDC, ако изобщо и него го има.
PS. Тия списания направиха хората на маймуни с техните тъпи статии и термини!

Сря Яну 25, 2012 9:40 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 129
Автомобил: trabant-impreza
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги срещам две поредни дилеми,в два различни поста.Единия Паджеро-Легаци,втория Ауди(Волво)-Форестер.Значи според мен зависи за какви нужди ви трябват точно .А не да почваме да разнищваме от дъно всичко.Моля обопщете за нуждите ви ,и да решим коя да е марката

Сря Яну 25, 2012 9:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Имаше една тема Лада Нива за Субару Форестър: http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=9925&hilit=%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B0+%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%B0

Колегата си взе Форестър, от първа ръка може да ти даде сравнение между уж Джип (понеже Нивата има доста блокировки) и Субару-то

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Сря Яну 25, 2012 10:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моята Импреза в последните 5 дни направо ме сцепи от кеф - докато не опря корема не спря да върви. Не се предаде нито на качване, нито на спускане и то по наклони, по които пеша трудно се ходи... Изключи електрониката на легасито и опитай пак с тая рампа :) Бас хващам, че с импрезата ще я сгъна като вафла от 5 стинки, а по пътя ще спра и тръгна без проблем колкото пъти кажеш.

Иначе джипарата си е джипара - става за офроуд много повече от легасито. Та според мен това ти е въпроса за решаване - трябва ли ти или не офроуд кола и ако да, проблем ли ти е по-скъпата поддръжка.

Сря Яну 25, 2012 10:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Незнам какво да ти кажа , аз съм точно с такова за каквото говориш с въздушно окачаване
много добра проходимост за комби, уникално мазна возия заради въздуха и голяма досада с тия възглавници , сега ще сменям втора предна, утре вероятно.
Имаш и аутбек скорости същата година, легасито ми идва по на сърце иначе са еднакви като проходимост , аутбека с ръчните обаче се усеща по мощен, легаситоп с автомата някак по ги мисли нещата.
Но където ще мине паджеро из къра събка няма да може , но минава на много места само трябва с акъл и да не се надценява, авд-то също дава малко ядове с проходимоста, но това е друга тема.

За тегленето няма проблем тегли спокойно и колесар и лодка.
Аз съм болен рибар и за риба съм го взел , за да не спя в палатка като сме за сом на бивак, че не обичам.
Но трябва сам да си вземеш решението. ;)

Пет Фев 24, 2012 5:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2