Колеги сетих се още един, два въпроса. Първият е какви са нивата на оборудване на легасито (2000г) и втория при покупката къде да гледам, имат ли някакви слаби места изобщо.
P.S. Сетих се и още нещо сервиза на STI който е на Ломското продават ли Субарута (втора употреба) защото не успях да ги намеря в cars.bg i mobile.bg (не съм и търсил кой знае колко много) защото доста пъти съм минавал покрай него но само моргата съм виждал. Благодаря за коментарите
Съб Яну 28, 2012 7:47 pm
subhunter
Регистриран на: Чет Юни 23, 2011 11:31 am Постове: 1 Местоположение: София/Пловдив Рейтинг: 0
Здравей колега, като бивш фв фен те съветвам да не си взимаш Пасат- като мотори са здрави, но като периферия, с всичките му датчици и безумни неща е ужас. Климатрониците на модела, който си споменал са гола вода, окачването е безумно измислено с толкова много носачи, на такива цени, то че и пътищата ни са зле е едно на ръка, аз имам предния модел Б5, не мога да го продам иначе знам че следващата ми кола ще е Субару, просто като взимах тази подходих лековато и не особено запознат за модела и въобще концепцията на фв след 97-ма година.
Пет Фев 03, 2012 1:35 am
SCRAPPER
Регистриран на: Пон Яну 16, 2012 10:31 pm Постове: 397 Местоположение: Bulgaria;Sofia/Ireland/Slovenia
Автомобил: Душата ми кара AMG
Рейтинг: 122
Здрасти аз лично не че карам субару но няма да згрешиш а и самото усщане е различно а и кадето е пипнал японец няма грешка ако искаш се давам аз за пример до скоро аз не слизах от Мерцеде-си а съм имал доста модели от тях а сега никога де бих се качил на друго.Помисли си и сложи + и - на масата и ще се навиеш сам и съм сигурен че ще се стигне до точния избор...УСПЕХХХХ
_________________ Не е важно да губиш красиво,важно е да биеш грозно ! Не е важно колко коня имаш под капака, а какво магаре е зад волана!
да не е повече от 150 коня че не мога да я храня (демек legacy 2.5 отпада). Главния избор е между 2.0 двигател на Легаси и 1.9TDI и 2.0 на Пасата.
Тука малко си се объркал, многото коне понякога не ядат много. Разликата при субару 2.0 и 2.5 няма да ти е кои знае колко голяма. А между 1.9тди на VW и 2.5 Subaru с ГАЗ, обърнато в БГ лев на газ ще ти е по икономично.
kmeta91 написа:
Бюджета ми е около 8000лв за самата кола без допълнителните разходи.
При Пасата допълнителните първоначални разходи ще наближат 2000лв. ако е само с предно, ако е 4х4 към 3000лв. Субаруто... може и първата година нищо да не дадеш допълнително, ако смениш ремъци,ролки,масла и някоя биалета и маншон да речем ще стигнеш до 1000лв или и малко отгоре.
Сам си претцени кое е по изгодно. --------------------------------------------------------------------------------------- Всичко казано е от ичен опит. Предната ми кола беше А4 1.9тди и освен ниския разход като литри 5-6 (обаче сега е х2.80лв скъп дизел за да не ти замръзва) сметни колко даваш, Субаруто ми хачи 10-12/100 газ х1.26 Отделно тия носачи.... през 3-4 месеца си заделяш профилактично по 200-300лв за предница, ако е 4х4 става х2 и за задница.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
служебната кола е passat 1.9TDI(B5-1999) а моята от аватара. Пасата ми изглежда малко по широк и харчи по-малко (аз съм 2.2 128к.с.- бенз. само) Сега откакто е паднал снега няма база за сравнение между двата автомобила , на дълъг път возят еднакво комфортно. За ремонтите на пасата не съм много на ясно кога какво му е правено , но е здрав автомобил. С него обаче няма да мога да си ходя по местата които обичам (язовирите и къмпингите). Само ми прави впечатление че окачването доста често се разтропва. То като има по 2 носача на гума и толкова много тампони , нормално.
_________________ Subaru XV Premium 2.0 `18 Subaru Outback H6 3.0 `05 Subaru Outback H6 3.0 `03 Subaru Outback 2.5 `98 USA Subaru Legacy 2.2i GX `95 Toyota Corolla D4D `06 Skoda Octavia AXR `07 LR Discovery 300Tdi `96
служебната кола е passat 1.9TDI(B5-1999) а моята от аватара. Пасата ми изглежда малко по широк и харчи по-малко (аз съм 2.2 128к.с.- бенз. само) Сега откакто е паднал снега няма база за сравнение между двата автомобила , на дълъг път возят еднакво комфортно. За ремонтите на пасата не съм много на ясно кога какво му е правено , но е здрав автомобил. С него обаче няма да мога да си ходя по местата които обичам (язовирите и къмпингите). Само ми прави впечатление че окачването доста често се разтропва. То като има по 2 носача на гума и толкова много тампони , нормално.
Викаш здрава кола, ама често се разтропва И даже не са по 2 носачите, а по 4 на колело. И винаги някой потропва. Страхотно удоволствие е... Иначе като ДВГ 1.9 тди е наистина много сполучлив. Ама до там.
_________________ Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.
аз този отгоре го броя за едно цяло и затова написах 2 , но с толкова тампони не ме учудва. Пасата е на над 300 000км и само от там се чуват кофти звуци и чести смени , затова му го споделих Преди легасито си мислих за пассат , защото го бях карал този и не е лош. Вече тук с разхода идва малко по различно. Legacy-to под 9.5/10 не пада извън градско , пасата около 6/100 извън градско което прави доста разлика в горивото. но ако е на газчица вече може и да е различно. Такива впечатления ще имам до 2 седмици че ще се газифицирам
_________________ Subaru XV Premium 2.0 `18 Subaru Outback H6 3.0 `05 Subaru Outback H6 3.0 `03 Subaru Outback 2.5 `98 USA Subaru Legacy 2.2i GX `95 Toyota Corolla D4D `06 Skoda Octavia AXR `07 LR Discovery 300Tdi `96
1.9тди е наистина здрав мотор и кара дълго, затова и навънка ги карат много и масово. Обслужването му нее от наи ефтините, дори смея да кажа че може и по скъпо да е от на Субару, освен ако не ти го прави бай Хасан в гаража с части от евро07 (турция) Случих ли на пазен мотор до 200х.км. и си го потдържах ще изкара 500х. без ядове, ама ако купих някои на 600х км. с пренавит километраж на 126х.км. си пускаш крокодил в гащите. На всяко колело има по 4 носача 3-ри от тях са около 70-80лв. и 1 бр. 140-160лв. мисля че бяха MOOG, ако колата е 4х4 същите носачи ги има не само отпред, но и отзад. Ако ги смениш всички на ведбъж 1г. няма да ти тропа, ако не караш много може и 2г. Но след това започва да хлопа и ако имаш търпение след 4-5 месеца повтаряш протцедурата, другия вариянт е да сменяш този които тропа, обикновенно има поне 2-а и през 2-3 месеца си в сервиза за ходова част.
Туи то.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
И аз като си търсех кола 4х4 първо обикалях за ауди 100(първата А6), после за пасат(пак модела с желязното окачване много преди 2000 г.) като субару го оставих най-накрая поради някои масови заблуди на които станах жертва. Обаче да намериш читаво ауди се оказа мисия невъзможна, а пасатите на които попадах бяха също зле.В крайна сметка се "прежалих" и си взех субару. Да спомена и десетте лъжи на антисубаризма (хареса ми аналогията с десетте лъжи на македонизма ) 1.Много горят - да гори повече от опел корса:)но за кола от този клас разхода е нормален, за ауди А6 куатро 140к.с.на газ един горд собственик от Варна дето ходих на оглед се похвали как извънградско му гори само 13-14л 2.Няма части - има и са по евтини от немските.Субару е висок клас автомобил и доста от тях се внасят от Англия и отиват за разглобяване, а в същото време търсенето не е толкова голямо. За новите части също не е проблем-пример: ангренажен ремък(над 2 метра)- 33лв., шарнир -16 лв. и т.н. 3.Гние - не повече от пасата(тук аудито води с 1 точка) 4.Майсторите не им разбират - напротив, много по-лесни са за обслужване от пасатите, да не сравнявам с италиянки и французойки дето не се предвижда да се ремонтират:)) 5.Бързо губят цена-ако е вярно тъкмо ще си купиш по -нова кола за по-малко пари 6.Немското е по здраво-...ама друг път, еле пък алуминиевото многоточково окачване е създадено за нашите пътища 7.Грозен екстериор-въпрос на лично мнение, но и на немските не им е силата във визията 8.Грозен интериор-виж т.7 9.Качеството на вложените материали в субару е по-ниско- е тук вече (особено за по - новите медели на ауди и фв дето са "рециклируеми", особено интериора)не са познали 10.Немското е с по-добра изработка - да, някога немското беше с добра изработка, но не и по - добра, а за моделите след 98 с пластмасовите ефтинджоски табла и облепените копченца фактите са красноречиви.
В крайна сметка минусите който аз установих за легаси бе че вътре е малко по тясно отколкото очаквах и че върви малко по зле от колкото си мислих че трябва да вървят 116 к.с. Айде стига че се увлякох.
_________________ Няма ненаказано добро!
Съб Фев 04, 2012 4:35 pm
svetlin201
Аз като се качих в BAJA-та 2005г. от Ауди А4 2000г. Установих че липсват някои неща които в началото ми правеше наистина малко лошо впечатление, но бързо ги забравих. Това са че има осветление в краката на 4-те места. Светлини на вратите, на Субаруто са само на предните. На таблото освен часовник има и дата, и година + борд. компютъра които при мен липсва. Може и да има още нещо, но както сами виждате са неща които не се търсят когато си купуваш Субару.
АлексВас - напълно подкрепям това което си написал. и аз очаквах 128кс да вървят малко повече , но си върви доста все пак. пасата целият се е олющил отвътре и останалите 9 точки са така , но само за разхода.... спрямо 1.9тди харчи достаа повече
Познавам доста хора с PD мотори на Фолксваген групата и всички страдат от предници. 2-ма мой приятели вече са сменяли и дюзи на тия мотори и мога да ви кажа, че за 6-ка - 3.0 TDI смяната им е колкото едно доста прилично и запазено Субару около 02г - по около 1350лв за брой, а турбините са като консуматив. Аз лично дизел на 10-15г без да му знам историята не бих си взел, но всеки си прави сам сметката, а и дизела е доста по-тежък и доста повече натоварва предното окачване, да не говорим за риска от замръзнали нафти зимата, липса на компресия, бавно загряване на двг и тн и тн все хубави неща, които могат да ти се случат зимата.
на 1:48 Пасата тръгва само на предни колела (задните ги няма хич), а Легасито на 4 въртящи спира на баира. За мен това са най-вероятно гуми. И не знам дали не се включва VDC, което да бърка работата.
Това, което има значение - Легаси върти 4 колела, Пасата - 2.
И другото... ако ще да си 18х18, нямаш ли сцепление (разбирай в случая гуми) - нямаш нищо.