Отговори на тема стр <  1, 2, 3  >
 Не знам какъв е проблема! 
Автор Съобщение

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мда, цепят се тези кутии точно там.

Моята случайно я видях тази пролет като я свалих за профилактично почистване на дросела. Залепих я с термоустойчив силикон и се надявам да е станала добре. Но не съм я надувал да проверя за пропуски.

Вто Авг 13, 2013 9:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако го прави и на бензин и на газ вероятно смуче въздух от някъде и лесно може да се провери с графиката на вакуума. Колко от газаджиите при пробиване на колектора за щуцерите сменят гарнитурите и уплътнителите на бензиновите инжектори. Ако го прави само на газ е ясно че е от ГИ.
Имах в пред вид че такава диагностика е по-евтина от последователната смяна на какво ли не.

Вто Авг 13, 2013 10:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 21
Телефон: 098873695
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега limona колата не е моя на приятел е.Да имаше такъв проблем смених му ремаци ролки и тем подобни,зацепих правилно и каза че проблема изчезнал.Някъде четох и за претракване при палене и него проблем решихме.Не беше нито маслен оптегач нито разхлабена шайба на вала а липсата на масло при първоначален пуск на мотора.Всички мотори нямат мазане първите секунди обаче при субару явно това води до яко притракване в мотора.Иначе проверихме и ГИ-то беднее яко но пък вървяла добре и неще да я пипаме.

Нед Авг 18, 2013 11:54 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 64
Автомобил: subaru,legacy 2.5
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте ,да споделя какво се случи при мен.оказа се слабо зареждане на алтернатора.благодарности към Дани(dk performance),който откри проблема.вчера сменихме алтернатора и вече всичко изглежда супер.колата тръгна с нови сили и да чукнем на дърво няма го вече това притрисане.

Нед Авг 18, 2013 7:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 121
Автомобил: Subaru Legacy
Телефон: 0887806304
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Аз също имам този проблем, най - вече когато изкачвам баир се усеща придърпване и когато подавам малко газ колкото да поддържам скоростта!

А лекото претрисане се усеща между 60-70км и после изчезва.

С ГИ при ниски обороти и при плавно подаване на газ, колата претриса, а понякога гасне (вбесява ме този проблем) :sos: ](*,)

https://protektoperfekto.bg/product-category/avtoaksesoari/

Сря Авг 21, 2013 10:13 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз снощи си намерих и друга много малка цепка по въздуходовите - маркуча от кутията на филтъра до завихрителната кутия. Залепих го със силиконче. Не че се усещаше нещо де като страничен ефект:)

Как да тествате за пробиви ако нямате под ръка техника за надуване - пъхате една светеща крушка, запушвате краищата, гасите лампите и гледате дали отнякъде пропуска светлина - прост, евтин и много надежден метод:)
 8

Сря Авг 21, 2013 10:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
didoya написа:
Аз снощи си намерих и друга много малка цепка по въздуходовите - маркуча от кутията на филтъра до завихрителната кутия. Залепих го със силиконче. Не че се усещаше нещо де като страничен ефект:)

Как да тествате за пробиви ако нямате под ръка техника за надуване - пъхате една светеща крушка, запушвате краищата, гасите лампите и гледате дали отнякъде пропуска светлина - прост, евтин и много надежден метод:)

Тарикатски номер - Браво =D>

Чет Авг 22, 2013 8:45 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 21
Телефон: 098873695
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пукнатини по филтърната кутия и смукателната система се откриват лесно и със старт спрей.

Съб Авг 24, 2013 7:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 74
Автомобил: Subaru Lecacy
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,колеги, и аз май имам същия проблем, който започва все повече да ме дразни. Колата е легаси 2001 2.5 156к.с., а историята й с мен е следната. Взех я преди около 3 месеца нов внос на бензин и в началото не го правеше илиназ не съм го усещал, обслужих я напълно и я покарах още малко и пак нямам спомен да е имало проблем или е имало леко, след това направих подготовка за газ-реглаж клапани и смяна на свещи и започнахбда го усещам при движение с около 80км/ч и като нов собственик мислех че е нормално, после сложих ГИ и това въпросно придърпване се засили и започна да дразни и да ме притеснява като проблем. При проби установихм че го прави само между 1500 и 2500 оборота в движение на извънградско и при подаване на по рязко газ притриса еднократно и колкото по рязко подам газ толкова по силно,ако подам плавно няма проблем. След оглед в сервиз ми казаха че една от вероятните причини са два скъсани тампона на задния мост- сменихме ги , но няма никакъв ефект. :( Предполагам проблема е същия за който пишете в тази тема, прочетох различни опити за отстраняването му, но не разбрах има ли конкретно работещо на 100% решение към което да се насоча или при всеки е различно и да пробвам различните решения едно по едно. :-? Нека продължим темата че явно има доста колеги с такъв случай, така че всяко мнение е важно :bow:

Чет Дек 08, 2016 1:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Според мен е комбинация от заключен дидтотрансготматор и лрнива сонда, и моята лашка на 4 с 60 да речем, ако е на Д, но ако карате на 3 та не да го прави, на газ е по осезаемо.

Изпратено от моят C6902 с помощта на Tapatalk

Чет Дек 08, 2016 4:55 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
quietriot написа:
заключен дидтотрансготматор и лрнива сонда

това първото даже не мога да го изговоря :-? Иначе и при мен май е само на 4та, но не съм сигурен защото трудно го разбирам този автомат на коя скорост кара. Ако е само лашкане леко както казва колегата ще го преживея, но при мен блъска доста и ме притеснява да не е нещо сериозно или да не стане сериозно ако не се занимая с проблема :(

Чет Дек 08, 2016 8:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Tufaka написа:
quietriot написа:
заключен дидтотрансготматор и лрнива сонда

това първото даже не мога да го изговоря :-? Иначе и при мен май е само на 4та, но не съм сигурен защото трудно го разбирам този автомат на коя скорост кара. Ако е само лашкане леко както казва колегата ще го преживея, но при мен блъска доста и ме притеснява да не е нещо сериозно или да не стане сериозно ако не се занимая с проблема :(

Е как да го изговориш като съм го написал със г..за си :D
Имал съм предвид заключен хидротрансформатор на скоростите , касае само автоматичните кутии.
При мен лашка като от скъсан тампон и то само ако съм на D , ако съм на 3 не го прави , като на газ се усеща осезаемо по-силно отколкото на бензин, пробвахме с газаджията да го оправим, но явно става дупка като заключи на 4 та и се кара с малко километри и се подаде по рязко газ и има пропадане в насищането, и докато компенсира има се усеща като удар, решихме че ландата се бави със реакцията и оттам се навързват нещата, може разбира се изобщо да не сме прави , българите нали разбираме от всичко , коли, жени , политика ROFL

Чет Дек 08, 2016 8:28 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
А този хидротрансформатор как се отключва и въобще трябва ли...не съм мн наясно с тези АТ, а това с 3та и Д ще го пробвам. Иначе гледам че темата е от преди три години и от последния пост до сега е замръзнала, дали колегите са успели да си оправят проблема? Единия колга разбрах с нов алтернатор се е оправил,други май с лепене на въздуховоди :-? Нека пишат ако виждат постовете ми...или да направя нова тема ли за да я видят повече хора...дайте съвети че съм нов тук. :pardon:

Чет Дек 08, 2016 8:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Tufaka написа:
А този хидротрансформатор как се отключва и въобще трябва ли...не съм мн наясно с тези АТ, а това с 3та и Д ще го пробвам. Иначе гледам че темата е от преди три години и от последния пост до сега е замръзнала, дали колегите са успели да си оправят проблема? Единия колга разбрах с нов алтернатор се е оправил,други май с лепене на въздуховоди :-? Нека пишат ако виждат постовете ми...или да направя нова тема ли за да я видят повече хора...дайте съвети че съм нов тук. :pardon:

Чичо гугъл ще ти обясни подробно как работи автоматичната скоростна кутия, не е ред два само и за какво служи торк инвертора или хидротрансформатора.
Невиждам връзка с алтернатора , ма пък и не съм механик, а обикновен лаик, понаучил се заради калпави майстори.

Чет Дек 08, 2016 9:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 133
Автомобил: Subaru Legacy 2.0-137hp
Телефон: 0887232884
Рейтинг: 48
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте аз също от скоро съм собственик на SUBARU LEGACY и след обслужване и някои ремонти се появи тази вибрация .
Да поясня за модела на легаси-то ми 2.0 138кс 2004г бензин (без газова) ръчни скорости.
При мен вибрацията се появи изявено след смяна на съединител и маховик , тъй като е с демпфервен маховик които струва една торба пари го смених с твърд и изненада появиха се тия ми ти вибрации между 1600rpm и 2000rpm но само на 4-та и 5-та скорост се усеща осезаемо може и на по-ниски да има но не го усещам чак така грубичко :shock: .
Та не мисля че е като споменатите съмнения за газова уредба или автоматична скоростна кутия.
Колата се сервизира при Любо в люлин софия (от който сам супер доволен RESPECT :bow: много разбран и народен човек и не пести да си каже каквото трябва :bow: ) и той ме увери че не е от маховик или съединител и за момента си карам така . Но мисля да пробвам някои от съветите които давате.
Чух от един приятел който кара Форестър автоматик че е имал този проблем и го е решил с смяна на тампон на двигателя.
И за това съм се замислил но чакам да се постопли че в това време грам не ми се лежи по земята.
Ако някои е решил неговия Вибриращ проблем :giggle: моля споделете опит ;) че тази вибрация е наистина дразнеща трябва да държа колата само над 2000rpm на 4-5 скорост което коства и бензинче в повече.
Надявам се някой да помогне :) Мерси предварително

Съб Мар 18, 2017 1:14 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Просто я карай в обороти - разхода е по голям като си на ниски обороти и на видока предавка, защото товариш повече мотора.
Маховикът който сложи нов ли е?

Съб Мар 18, 2017 8:50 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не не е нов втора ръка от импреза същия мотор като моят ej20 но не го шлайфах защото незнам дали после ще има нужда от нов баланс пък нямам представа каде правят баланс. Можеби това е грешката от която се появиха вибрациите а може и съединителями да е кофти уж е Валео ама дали е качествен един господ знае

Нед Мар 19, 2017 4:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
следя темата сериозно, защото аз имам май същия проблем като колегите в тази тема, но вече 7-8 месеца не мога да открия причината...пробвах всички съвети, смених всичко и без резултат :(
Това е темата: viewtopic.php?f=4&t=22771&p=270543#p270543

Пон Мар 20, 2017 6:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
BadMad написа:
Не не е нов втора ръка от импреза същия мотор като моят ej20 но не го шлайфах защото незнам дали после ще има нужда от нов баланс пък нямам представа каде правят баланс. Можеби това е грешката от която се появиха вибрациите а може и съединителями да е кофти уж е Валео ама дали е качествен един господ знае

От маховика е.

Вто Мар 21, 2017 7:36 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
И аз така мисля но все пак защо само на високите предавки(4 и 5) го прави. Също така сечудя ако го шлайфам дали ще се наложи да се прави нов баланс.
Някой казват че ако е корейски съединителя Валео много често се случвало да тресе. А дали е така и идея си нямам :-? :pardon: .Ако някой може да даде съвет къде балансират маховици да знам ако ми се наложи ще съм благодарен . Мерси

Пет Мар 24, 2017 8:05 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3  >