Отговори на тема стр <  1, 2, 3  >
 Проблем с гарнитура на главата 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
adddt написа:
Ами не знам ако му свалят двигателя може иначе не знам.
но на 2.5 може и без сваляне на двигателя.

На мен цените ми изглеждат каквито трябва да са.
Как няма да му свалят двигателя?!? А блока, ако е крив после кво, още толкова и всичко сначале?
Ако ще правиш ремонта както трябва - задължително да шлайфат и блока и главите!
:beer:
Все пак, ако си направиш профилактика на охл. система след ремонта - веднъж ще го правиш, а двигателя като си го гледаш още доста ще те изкара.

Пон Окт 28, 2013 10:39 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 599
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
100 пъти му се повтори на колегата да не забрави блока да провери и евентуално да го шлайфа.
тук ми намирисва на запестване на тая операция и после ще има вой до небето, че пак е родил. и пак ще се говори, че субарата са кекави.
П.С. но на човек не може да му се даде (няма фуния да му налееш), може само да се взема.

Вто Окт 29, 2013 8:48 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мда, занесете за проверка/шлайф и блока. Че доста "майстори" пропускат момента с носенето и на блока в шлайф базата, за да си спестят усилия.

Вто Окт 29, 2013 2:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 121
Автомобил: Subaru Legacy
Телефон: 0887806304
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Ще му дам зор и за шлайфане на блока (още пари).....мамка му....., но попринцип като разговаряхме ми каза, че нямало смисъл и блока. Обаче като ще се прави поне да е като хората си мисля аз.
100% съм сигурен, че след отварянето на двгателя ще излезе нещо непредвидено, което ще ми струва още пари и не знам, не издържам без колицата си, почти не я карам от 20 дни и откачам, а ремонта не искам да го отлагам, но както знаете всички основния проблем в Б-я са парите за повечето хора.

https://protektoperfekto.bg/product-category/avtoaksesoari/

Вто Окт 29, 2013 3:41 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Arkidqkono написа:
Ще му дам зор и за шлайфане на блока (още пари).....мамка му....., но попринцип като разговаряхме ми каза, че нямало смисъл и блока. Обаче като ще се прави поне да е като хората си мисля аз.
100% съм сигурен, че след отварянето на двгателя ще излезе нещо непредвидено, което ще ми струва още пари и не знам, не издържам без колицата си, почти не я карам от 20 дни и откачам, а ремонта не искам да го отлагам, но както знаете всички основния проблем в Б-я са парите за повечето хора.

Накарай го да подпише декларация, че той ще поеме гаранционно ремонта другия път, ако е след ХХ период и ако иска да не шлайфа блока. Да видим какво ще каже.
Карай си я, просо следи нивото на антифриза. Нали каза, че е след '99, 2.5... те изхвърлят навън, ако капе леко отвън нищо не може да и стане (поне при мен няма проблем от година и половина с това) - само доливаш редовно да не изпечеш двг-то :pardon:

Вто Окт 29, 2013 3:57 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Колата е 2001г., следя и нивото постоянно, но сякаш стрелката на температура е една идея по - нагоре от преди и не ми се рискува да не се скапе нещо друго. Дори ми се струва, че сутрин като е студена си е променила доста шума. Може и аз да си въобразявам вече.

Вто Окт 29, 2013 4:07 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Огледай добре радиатора и маркучите за течове, за да си сигурен, че тече само от главите. Виж дали тече(капе) от главите. Да не се окаже после, че си за радиатор :good:
Водна помпа като я обслужва сменя ли? Ако не си е добре да я предвидиш в разходите - моята слава богу изби, а не блокира, че ако беше блокирала щеше да е салата от клапани. Моята не я смених по съвет на Митака, след което 20к км след обслужване, сваляхме ангренажа отново, за да сменим водната... та... добави я,ако е в неизвестно състояние - така и така ще се сваля ангренаж. Да даваш още 100лв за сваляне на ангренаж после (в добрия случай, само да смените)... при цена около 120лв за помпа (по спомен)... няма смисъл.

Вто Окт 29, 2013 4:25 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Виж, самият факт, че майстора не вижда смисъл в тази интервенция мен би ме накарало да отида другаде. Както е готов с това да направи компромис, така ще направи и с друго. Друг е въпросът, че наистина са много малко сервизите, които наистина ще свършат тази работа както трябва...ходи където ще ти предложат качествена и безкомпромисна услуга - 500 лева в повече не са малко, ама пред това да отваряш мотор след 1 година или пък 1 месец след ремонта да ти се пръсне някой маркуч на антифриза и да останеш на пътя....

Лично аз ако вадя мотор бих искал пълна ревизия - да знам, че като събера ще карам дълги години без да го мисля. Аз смятам, че е добър момент и да смениш всички гумени маркучи по охладителната система. Поне да знаеш, че всичко е 6.

Вто Окт 29, 2013 4:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за съветите, за всеки случай ще отида и в Субару Варна да погледнат и тами да дадат мнение. Ще огледам подробно под мотора, съяо така и радиатора, но попринцип нямам теч, не прави петно.
Аз също вече се замислям да направя пълно обслужва на двигателя, за да карам после дълго време.

Май ще изчакам още малко, да събера още някой лев и да направя качествен ремонт, по - добре да не прибързвам. :-~

Благодаря за съветите определено ми помогнахте.

Вто Окт 29, 2013 6:39 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Петно отдолу няма и да имаш, ако имаш кора под двигателя (най-вероятно имаш).
Обикновенно пръдва лявата гарнитура, след което прикапва леко, като надуе и пада в/у кората. Като караш, антифриза отива в/у гърнетата и се изпарява....
Много се радвам, че стигна до този извод. По принцип 2.5 го водят милионник. Ако няма ядове с охлаждане, не се разтропат лагерите - основни или биелни (моя случай) и маслото е хубаво и се сменя навреме - кара МНОГО :)
Ако искаш да си го караш години наред - смъквай веднъж, дай повече пари, но после бъди спокоен.

Вто Окт 29, 2013 7:28 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Така ще направя да :good:

Вто Окт 29, 2013 10:25 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
А да... още нещо. Дръж сметка на майстора какви части взема!
Да не ти вземе боклуци, щото по-евтини с 10лв (и ако е некоректен да не каже).
Аз лично предпочитам да видя какво ще ми сложат в колата (и стоя и гледам като го слагат). Практиката показва, че така знам какво имам по колата ROFL а и си избирам майстори дето ми е кеф да си лафим, докато гледам :beer:
Според мен - ходи виж Миро от Субару сервиза. Не се познаваме лично, но лоши неща за там не съм чувал от никой. Явно, има защо. :idea: :good:

Вто Окт 29, 2013 10:55 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Та така, колата вече е в бокса при Миро :repair: , чакам с нетърпение да стане готова, дано всичко да е точно [-o< и да ме изкара поне още десет години :D

Сря Ное 27, 2013 8:08 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 26
Автомобил: 2008 Outback H6
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,

Малко е стара темата, но се чудя дали някой е правил по-скоро тази процедура и то на 3 литровия мотор.
Предполагам, че там цените са по-различни.

Някой доволен от конкретен сервиз в София?

Пон Дек 14, 2015 1:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
lostm1nd написа:
Здравейте,

Малко е стара темата, но се чудя дали някой е правил по-скоро тази процедура и то на 3 литровия мотор.
Предполагам, че там цените са по-различни.

Някой доволен от конкретен сервиз в София?

имам няколко познати, на които Любо е правил гарнитурите , недоволен няма , той има и гарнитурите .....ако това те устройва ?

Пон Дек 14, 2015 1:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Любо ми е правил на 2.5 и на 2.2 гарнитури (на 2.5 всичко без бутала (по мое настояване да останат старите)) и двата двигателя са ОК и нямам забележки по тях...

Пон Дек 14, 2015 1:59 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Напуснал форума
Аватар

Постове: 84
Автомобил: Subaru Legacy 2.5
Рейтинг: 97
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
от мен два + за jovanni, преди 2-3год. на 2.0 турбо и съвсем наскоро на 2.5

Пон Дек 14, 2015 2:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 243
Автомобил: Outback 2.5 2019
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

Имам същият проблем.Колата я имам от 2 години и половина и досега не е загрявала (стрелката не е отивала към червеният сектор.)Винаги е стояла точно в средата.Преди 15 дни докато си карах видях стрелката как плавно се покачва и отиде почти до червената зона.Веднага спрях и си отиде пак в средата.Спрях и изгасих колата.Проверих ниво на антифриз в разширителният съд,течове,пуска ли се перката и.т.н.Всичко изглеждаше ок.От място около 5 минути поддържах колата около 2500 оборота стрелката не се покачи (не мръдна от центъра където си е нормалната температура).Тъй като не съм много на ти с автомобилите реших да отида на сервиз.Оказа се,че в радиатора нямаше достатъчно антифриз(доляха около литър и половина). Признавам,че не се бях сещал да гледам нивото на антифриза в радиатора,а само в разширителният съд.От сервиза ми казаха да следя нивото на антифриза в радиатора и ако има нещо да мина пак.За по-малко от 2 седмици долях половин литър антифриз,което според мен си е доста(минавам по около 130 км на седмица). Сега ще ходя пак до сервиза да видят накъде отиват нещата.

Като чета сервизното ръководство пише,че причините за загуба на антифриз са следните:

1.Прекъсване на маркучи
2.Теч от водната помпа
3.Теч от водната тръба(leak from water pipe) ако превеждам буквално :-)
4.Teч около гарнитурата на цилиндровата глава.
5.Повредена или пукната цилиндрова глава

Та относно горните неща някаква идея колко пари излиза ремонта,ако някой е правил скоро?

П.С. Имам газов инжекцион fobos easy gas green и в сервиза ме питаха кога е сменян изпарителя не знам каква е връзката м/у двете както казах не разбирам много от коли.Изпарителя е сменян иначе преди 2 години и колата за последно мина на профилактика за газовата преди 2 месеца(смениха филтри и регулираха настройките).

Преди покупката на колата провериха всичко в сервиз и нямаше проблеми с изключение за 2 тампона за смяна,но забравих да кажа да проверят газовата.След покупката на колата реших да отида при въпросният по-горе газаджия да види дали всичко е ок с нея (след дъжд качулка).Не помня точната марка за предишната газова,но беше нещо бюджетно.След направата на оптимални настройки на газовата (тъй като харчеше към 21/100 градско в София) колата започна да придърпва доста сериозно на газ.След като отидох пак при въпросният майстор се установи,че изпарителя,който е сложен на колата е бил за 120 конски сили и както знаете тази кола от подписа ми е 156 коня.След разговор с газаджията той ми препоръча да си сменя компютъра на газовата с фобос,тъй като те били доста добри и имало доста опции за оптимални настройки.Така и стана смени старата с фобос изи газ грийн и изпарителя с по-голям (не видях точно за колко коня беше,но беше даже малко повече от 156). Докато настройвал компютъра на газовата газаджията ми беше споменал,че два пъти доливал антифриз и да го следя в радиатора.Това,което направих тогава беше да отида в сервиз (и всичко беше ок,само ми смениха капачката за всеки случай)и да следя нивото на антифриза.Според мен новото си беше ок,тъй като всеки път като отворих радиатора си беше мокро отгоре и според мен си имаше антифриз,тъй като даже в разширителният съд понякога ставаше малко повече от max нивото.Та сега се чудя как може за 2 години и половина да изгори литър и половина антифриз (щото и тогава явно си е губило малко по малко от радиатора),а сега за 10 дни да ми загуби 500 милилитра странна работа. Изминавайте за дългият пост,но исках да бъда максимално изчерпателен.

М/у другото след смяната на компютъра от газаджията с фобос-а и с новият изпарител колата си вървеше вече супер и разхода спадна с 3,4 литра надолу.

И да обобщя пак:

1.Някаква идея колко пари излиза ремонта,ако някой е правил скоро?
2.Чудя как може за 2 години и половина да изгори литър и половина антифриз (щото и тогава явно си е губило малко по малко от радиатора),а сега за 10 дни да ми загуби 500 милилитра :-)

Поздрави
Марто

Пет Фев 17, 2017 11:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 117
Автомобил: Toyota Verso 1.8 CVT
Телефон: +359897873851
Рейтинг: -12
Кофти...
Отговори с цитат
Може и да е само теч от радиатора - видях, че не си го дал като причина.

Пет Фев 17, 2017 1:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 243
Автомобил: Outback 2.5 2019
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
izhelev написа:
Може и да е само теч от радиатора - видях, че не си го дал като причина.

Прав си колега изпуснал съм от ръководството 2 причини,която едната е именно теч от радиатора и другата нарушаване цялостта на кутията на термостата,ако съм го превел буквално(damaged or cracked thermostat case)

Последна промяна zarere на Пет Фев 17, 2017 1:33 pm, променена общо 1 път

Пет Фев 17, 2017 1:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3  >