|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
Новото ми Легаси и нужда от съвет...
| Автор |
Съобщение |
|
miroslavmark
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 1:55 pm Постове: 843 Местоположение: Шумен
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186    
|
|
Ето телефона на Миро, който работеше доста време в официалния сервиз на субару варна. Сега си има собствен сервиз - 0899 84 28 22
Ще останеш доволен!!!
|
|
|
|
| Чет Юни 12, 2014 9:40 am |
|
|
|
cannibal
Автомобил: Subaru legacy 2.0
Рейтинг: 0
|
miroslavmark написа: Ето телефона на Миро, който работеше доста време в официалния сервиз на субару варна. Сега си има собствен сервиз - 0899 84 28 22
Ще останеш доволен!!! Благодаря колега ще си го запиша!
|
|
|
|
| Съб Юни 14, 2014 11:28 pm |
|
|
|
cannibal
|
http://file.bg/c292486NgoYZЗдравейте отново колеги!  Не исках да пускам нова тема, понеже става въпрос за съшия автомобил. В горепосочения линк съм качил запис на звука на двигателя , който ме тревожи! ( потропването не изчезва при достигната работна темп.) От това което съм прочел из форума се чудя- клапани? биален лагер? или...????? Много ще се зарадвам ,ако някой прислуша файла и даде мнение. Благодаря!
|
|
|
|
| Пет Юни 20, 2014 11:40 am |
|
|
|
cannibal
|
|
Колеги ,някой няма ли да обърне внимание?
|
|
|
|
| Съб Юни 21, 2014 9:11 pm |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
|
Колега,най-вероятно доста хора са обърнали внимание,но така едва ли някой би се наел да диагностицира проблема.Така или иначе си в патова ситуация-доколкото разбирам няма да обслужваш(ремонтираш)автомобила в Англия,така че каквото и да се окаже,ще трябва да го правиш тук,когато се прибереш,така че по един или друг начин трябва да докараш колата в БГ.
P.S.Извинявам се колега за въпроса,но как ги купувате тези коли-"на килограм","по снимка",от някакъв търг ли,какво ли?Вярно,че е чужбина,но няма ли начин все пак в някаква степен да се погледне автомобила в какво състояние е преди да го купиш?
|
|
|
|
| Съб Юни 21, 2014 9:56 pm |
|
|
|
cannibal
|

DDD написа: Колега,най-вероятно доста хора са обърнали внимание,но така едва ли някой би се наел да диагностицира проблема.Така или иначе си в патова ситуация-доколкото разбирам няма да обслужваш(ремонтираш)автомобила в Англия,така че каквото и да се окаже,ще трябва да го правиш тук,когато се прибереш,така че по един или друг начин трябва да докараш колата в БГ.
P.S.Извинявам се колега за въпроса,но как ги купувате тези коли-"на килограм","по снимка",от някакъв търг ли,какво ли?Вярно,че е чужбина,но няма ли начин все пак в някаква степен да се погледне автомобила в какво състояние е преди да го купиш? Хората, които познавам и могат да ми помогнат при оглед/покупка на кола са в Бг. А тук ходих сам и общо взето на доверие я взех ( естествено огледах я за основни проблеми , като ръжда,шумове по мотора ,вибрации,следи от инциденти... т.н.) Но както и да е..., благодаря на всички за съветите (някой от тях безценни) и ако всичко е наред след около 20-тина дни ще съм в Бг и задължително ще ви драсна два реда как е минал прехода. Поздрави!!!
|
|
|
|
| Съб Юни 21, 2014 11:43 pm |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
Успех и лек път.Тук като си дойдеш,ще е стегнеш  .
|
|
|
|
| Нед Юни 22, 2014 7:14 am |
|
|
|
cannibal
|
Здравейте колеги! След 3 дневен преход най-сетне се прибрах у дома  Колата се държа добре,но имам няколко въпросчета??? Първо ,след като се прибрах, при изминати 3000 км се наложи да долея 1л масло!!! Това нормално ли е? Второ, лампичката CHECK ENGINE не светва въобще, дори когато е на контакт. Благодаря на отзовалите се!
|
|
|
|
| Съб Юли 19, 2014 8:42 pm |
|
|
|
valqk
|
cannibal написа: Здравейте колеги! След 3 дневен преход най-сетне се прибрах у дома  Колата се държа добре,но имам няколко въпросчета??? Първо ,след като се прибрах, при изминати 3000 км се наложи да долея 1л масло!!! Това нормално ли е? Второ, лампичката CHECK ENGINE не светва въобще, дори когато е на контакт. Благодаря на отзовалите се! Сложи си лампа  - или е изгоряла, или е махната/изолирана умишлено. 1л/3000км не е малко, но има доста въпросителни. Как си карал. Ако си настъпвал над 4500-5000 оборота повечко е сравнително нормално. Какво масло е сипано - марка/модел. Мотул-а има свойството да заминава сравнително бързо (поне по мои наблюдения), особенно ако е 5в30. Като за начало си сложи лампа и погледни за течове под двигателя. Напълно възможно е, маслото да е излязло от някъде, а не да го е изгорила. Като сложиш лампа, може да пуснеш самодиагностиката за твое успокоение: viewtopic.php?f=1&t=8883&p=111111
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Съб Юли 19, 2014 9:33 pm |
|
|
|
cannibal
|
През изминатия преход поддържах скорост от 130 км/ч, а дори на места 120 ,което е под 4 хил оборота. Маслото е мотул 5/30 и преди два дни я оглеждах на канал,двигателя в сух и няма следи от течове. Ако загубата на масло е причинена от самото масло ,то кога да го сменя и с какво? Може би да пробвам с различно от мотул и различен визкузитет(5/40?) А тая лампичка май ще почака ,чесега регистрации,застраховки,еко такси... 
|
|
|
|
| Нед Юли 20, 2014 3:55 pm |
|
|
|
valqk
|
Аз сипвам Yacco 10w40 и съм доволен. 
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Нед Юли 20, 2014 8:49 pm |
|
|
|
prizov
Регистриран на: Сря Апр 30, 2008 1:30 pm Постове: 411 Местоположение: София
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253     
|
|
1 литър на 3000 км. е доста, при начина, по който си я карал. На същия модел Легаси сипвах 5W40 /Мотул или Тотал/ и ми "буташе" до около 300 макс 400 гр. на 8 000 км. Само с Енеос Сустина 5W40 ми стигна до 1 литър разход масло на 8000 км. И 5W30, и 5W40, и 10W40, доколкото се сещам, са от предвидените в инструкцията за експлоатация от производителя за изполване в този двигател, като там трите бяха отнесени към различните температурни граници на местния климат. Апропо, има доста подробна тема за моторното масло във форума. Можеш да отделиш време да попрочетеш и нея, и да си избереш конкретно масло според начина ти на каране и бюджета. Поздрави
|
|
|
|
| Нед Юли 20, 2014 10:03 pm |
|
|
|
cannibal
|
|
Колеги, а дали една смяна на гумичките на клапаните няма да реши проблема???
|
|
|
|
| Пон Юли 21, 2014 10:44 am |
|
|
|
ivodanov
Регистриран на: Сря Дек 30, 2009 4:29 pm Постове: 512 Местоположение: София
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117  
|
|
колега, ако няма външни следи от теч, може би са слепнали сегментите. Аз също имам харч на масло, основно като я настъпя, но за 10000 км. доливам 2 литра. За сега си я карам така, защото отварянето на двигателя ще е доста пари. Проверявам си я поне 2 пъти седмично и винаги след по-дълъг преход. Можеш да пробваш и с 10/40 масло, но да е пълна синтетика. Виж в темата за маслата на какво да обърнеш внимание при избора. Или просто се консултирай с някой от доверените сервизи.
|
|
|
|
| Пон Юли 21, 2014 10:54 am |
|
|
|
cannibal
|
При мен проблема е по-сериозен колега,щом за 3000км нормално каране ми изгори 1л ,то не ми се мисли за 10000 кво ще става Явно ще трябва да я оставям в сервиз. Колеги вие доволни ли сте от Варненските сервизи, сезирам Миро?
|
|
|
|
| Пон Юли 21, 2014 9:34 pm |
|
|
|
cannibal
|
Здравейте! Да поизтупам прахта от темата със следното запитване... Както става ясно от първоначалния пост ,субито ми е с десен волан. Та запитването ми този път е относно фаровете. Понеже са проектирани за експлоатация в държави с обратно движение ,използването им тук е трудно. Може ли да се коригира позицията на лупите и снопът светлина ,вместо в лявото платно на движение да се премести в дясно ,където е банкета? А ако по този начин не стане .може ли да сменя само лупите с нови или използвани .Чух от някъде ,че на пазара има "китайски" лупи за вграждане ,те дали ще паснат на моите фарове? Последното най-сигурно ,но най-скъпо решение се опитвам да избегна ,надявайки се да получа позитивен отговор на въпросите си ,но ако се наложи ще трябва да копувам комплект фарове... Благодаря за съветите!
|
|
|
|
| Пет Дек 19, 2014 10:11 pm |
|
|
|
cannibal
|
cannibal написа: Здравейте! Да поизтупам прахта от темата със следното запитване... Както става ясно от първоначалния пост ,субито ми е с десен волан. Та запитването ми този път е относно фаровете. Понеже са проектирани за експлоатация в държави с обратно движение ,използването им тук е трудно. Може ли да се коригира позицията на лупите и снопът светлина ,вместо в лявото платно на движение да се премести в дясно ,където е банкета? А ако по този начин не стане .може ли да сменя само лупите с нови или използвани .Чух от някъде ,че на пазара има "китайски" лупи за вграждане ,те дали ще паснат на моите фарове? Последното най-сигурно ,но най-скъпо решение се опитвам да избегна ,надявайки се да получа позитивен отговор на въпросите си ,но ако се наложи ще трябва да копувам комплект фарове... Благодаря за съветите! Колеги постнах нова тема с гореспоменатия проблем ,така че не обръщайте внимание!!!
|
|
|
|
| Съб Дек 20, 2014 7:27 pm |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |