Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  >
 Мултимедийни конзоли 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
разнообразието е огромно като напишеш 2 din само в търсачката, но какво търся аз, конзола която да не е много лачена за да не вика крадците и да няма ох после, да се насяваме че този кенъд не е такъв.
Кенуд по принцип вадят сносен звук за кар аудио , човека който е сложил каз че свири много по добре от оригиналната , нея мисля да продам за 100 лв и разход
ът ще дойда като за нормално кар аудио без колоните даже.
Кавко има в 7200:
навигация
двд,
връзка с телефон
ай нещо си което не ме вълкнува щото съм сони тел.
мп3 и ваф ( което значи флак и апе)
мисля и че плейваше дивекси и 264 ки
юсб вход
няма само тв , но и да имаше тя щеше да mpeg 2 а не мпег 4 като нашата ефирна сега и нямаше да я вижда.
та това е като го сложа ще кача снимки и отзиви.

Съб Окт 18, 2014 8:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 199
Автомобил: OUTBACK H6 `02
Рейтинг: 76
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, привет!

Следя с интерес заигравките ти със Субару-то, толкова повече, че и аз си мисля подобни неща. Освен това сме позиционирани съвсем наблизо денем и може да спретнем едно познавателно рандеву на Субару, за научно-технически обмен.
По повод конкретната тема и това, че си със Сони, доста ме гложди мисълта за ето това у-во, което струва 500лв. чисто ново в нашите сони-центрове:

https://www.youtube.com/watch?v=rLYVFj3y86I

Само нахвърлям идея /но ще злорадствам ако и теб те зачовърка същата ерес.... :cool: /

Съб Окт 18, 2014 3:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 102
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 '99 ,АТ
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте, сонито ми хареса като замисъл.В англия е 500 лева в някои страни е доста по-евтино заради законите им за движение по пътищата.Там нямаш право докато караш да докосваш телефона (при нас е само да разговаряш) и се оказва ,че не може да му се ползват някои функции докато колата е в движение.

Мултимедиите са най-удобни за ползване ,но във старите коли не е предвидено ползване на такива благинки.Дори и да му се намери място на таблото то е ниско около скоростния лост.Там е удобно да се натискат бутони и дисплей но водача губи от погледа си пътя и пътната обстановка.Затова в съвременните Автомобили (главната буква не е случайна) дисплея е поставен високо така,че водача да вижда и пътя и дисплея.Отделно управлението може да става както с тъч скрийн така и с бутони на волана и лост или въртящ се бутон .

Тук има доста джаджи за монтиране по табла и волани за по-лесно управление:
http://www.sonicelectronix.com/cat_i495_steering-wheel-control-interfaces.html

Като възможности сонито покрива изискванията на масовия потребител а и работи със всичко що има андроид.
4х55 вата го дават ама измерени на 16В,но мисля е достатъчно за нормално ежедневно ползване.
Допада ми идеята за докинг станция с усилвател за ползване на телефона в колата.Така няма да се налага да се преметат флашки - телефона си се ползва както и ако не си в колата .

Съб Окт 18, 2014 8:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мен нещо не ме грабна като визия сонито .

Нед Окт 19, 2014 5:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги а как сте решили въпроса с посавянето в централната конзола ?
на ръка ли ги преправяте? ( някой модели имат опцията за double din ) НО това не важи за 2003-2009

Нед Окт 19, 2014 11:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Моето е 2 din и само се заменя едната с другата иначе ще трябва нова лайсна и може би рязане....

Нед Окт 19, 2014 1:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Автомобил: Outback H6 '02
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз му пуснах мухата на Васко за тази конзола на Kenwood, че първо влезе в моята глава :) Сега обаче като гледам обособилата се тема и развитието й, нещо почвам да се замислям по-скоро за Android конзола. Ще следя темата с интерес, а и ще поровя и аз из нета за това какво предлагат тези Android конзоли ;)

Нед Окт 19, 2014 7:38 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Е ти имаш цял форум да следиш може и лаптоп топ че току се избили наште добитъци ;-).
На мен ми трябва само навигация и да дъни метал добре :-D.

Нед Окт 19, 2014 7:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
adddt написа:
на ръка ли ги преправяте? ( някой модели имат опцията за double din ) НО това не важи за 2003-2009

За този модел 2003-2009 става двоен дин,но дисплея е ниско ,което мен не ме кефи.
Колегата Мартин(metodian) от Варна си кара колата така отдавна и е доволен май.

Нед Окт 19, 2014 8:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Автомобил: Outback H6 '02
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ето набързо какво изрових:

https://www.chinavasion.com/china/whole ... VD_Player/
домейнът много ми хареса :)

http://android-caraudio.com/en/38-autor ... rsels-2din

http://www.dx.com/c/car-accessories-799 ... ystems-718

А това, май най-много ми хареса за сега:
https://avinusa.com/avin-universal-avan ... ystem.html

Нед Окт 19, 2014 10:52 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Санде, сега пак мъ разколеба, малко ми е архаичен дизайна на 7200 и това ми е главното колебание, иначе има всичко което ми трябва, но ако ще ми вади очите и нямя да ми става кеф като го погледна това вече си е проблем да деш 500 лв за да те дразни нещо си е жив мазохизъм, та ще се кумя до 28 тогава вземам заплата и ще атакувам нещо или нищо.
Дотогава рисърч ще има.

Пон Окт 20, 2014 11:34 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Greg4o написа:
adddt написа:

За този модел 2003-2009 става двоен дин,но дисплея е ниско ,което мен не ме кефи.
Колегата Мартин(metodian) от Варна си кара колата така отдавна и е доволен май.

Мерси колега
аз съм гледал разни такива за 2 дин ( но за съжаление не са за климатроник модели или пък са за ляв волан на цена 300$ + :( )
аз обмислям нещата и в насоката ако може да се вкара таблет на мястото на навигацията в горната част на централната конзола но трябва да видя да намеря някоя с която да тествам и меря.

Пон Окт 20, 2014 11:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз реших въпроса с мултимедията така... Направих си стойка за жапката за един ефтин таблет с телевизия. В София телевизията се гледа без проблем и в движение с антената на самия таблет. Няма проблем да се сложи и допълнителна, но това ще е по натам. Навигационни програми съм сложил iGO Primo, Garmin, Sygic, Navitel. Решен е и въпроса с апашите, като го свалям като паркирам. Става за 10-тина секунди. Все още не съм намерил време да изведа aux in от фабричното радио и да вържа таблета към него. В момента ползвам FM трансмитера на таблета, но качеството е лошо. Кабелите се прибират в жапката, но обмислям вариант с една букса за всичко.

Изображение

Мисля също, че не е проблем да се "изреже" жапката и да се вгради там, но трябва да се търси тесен таблет, защото повечето 7 инчови са широки и не се хващат вътре между духалките.

Пон Окт 20, 2014 2:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Таблет и аз ползвах известно време .Хубавото е ,че се сваля и слага лесно... и само това.Няма приложение което да е за ползване на таблет в кола и по време на шофиране.За линукс и уиндоус има много такива.Пример (моя фаворит)

https://www.youtube.com/watch?v=2sCx4mURdxg

Другия голям недостатък е освен постояното махане и слагане на кабели и букси е калпавите звукови карти или каквото е там.Има максимум 2 канала.Основното предимство на ползването на андроиди е стабилността на работа а именно включваш-тръгва ,спираш-гасне.Аз за да съм сигурен,че няма да има ядове с уиндоуса си разнасям освен гедоре-то и мишка и клавиатура .

Пон Окт 20, 2014 4:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
мда темата ще стане бая всеобхватна и накрая нищо няма да хвана :) ROFL .
щото ако взема дърта конзола после продаване йок или на една трета от цената ако харесам друга.
па андроиди , па таблети, па чудо.....убу си имаше едно време кар аудио , ръгаш един пионер и луната спи, сега чудо......

Пон Окт 20, 2014 4:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Ето и най-доброто на пазара,цената изглежда висока ама си струва всяко доларче.

https://www.youtube.com/watch?v=P5vXBAkxmwo

По-добро(за мен) е ако монитора е вграден в таблото и да има един хдми или дви и юсб кабели до пц-то.А то да е под седалката примерно,където слагат усилвателите на някои bh модели.

Пон Окт 20, 2014 4:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Отговори с цитат
Аз основно ползвам таблета за навигация и телевизия. Ако искаш повече канали, тогава ползваш външен usb 5.1 channel audio adapter. На повечето таблети може да се включи.
Най-добрия навигационен софтуер в момента е за Android така, че при мен Windows 8 отпада.

Пон Окт 20, 2014 5:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Колеги,да не останете с впечатление ,че само кусури търся.Всеки си има лични предпочитания и сам може да си прецени кое му харесва и върши работа и кое му е по джоба.Старая се да съм полезен на тези ,които се колебаят.Ясно е ,че някой може да си кара с кастфона от първата си кола и да толкова доволен колкото и тия с мултимедиите за по 1000 лева.

Пон Окт 20, 2014 7:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
zaho_baho написа:
Колеги,да не останете с впечатление ,че само кусури търся.Всеки си има лични предпочитания и сам може да си прецени кое му харесва и върши работа и кое му е по джоба.Старая се да съм полезен на тези ,които се колебаят.Ясно е ,че някой може да си кара с кастфона от първата си кола и да толкова доволен колкото и тия с мултимедиите за по 1000 лева.

To няма лошо да има някой критичен,че понякога като си навия на пръста нещо е хубаво да ме приземява някой.

Вто Окт 21, 2014 10:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 204
Автомобил: Subaru Forester 2.0X, SG9
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Ето това http://www.parrot.com/usa/products/aste ... oid-smart/ видях наживо. Внасят го и в БГ. Много ми допадна. Цената му е малко над 1000 лв.

Вто Окт 21, 2014 12:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  >