Въпрос за Субару Легаси IV 2005-2009
| Автор |
Съобщение |
|
Alex Rashkov
|
Здравейте колеги! И аз като колегата bozhidark се оглеждам за моето първо Legacy (2005-2009) Въпроса ми е към колегите които имат 2,0/ 2,0R или 2,5 приблизително колко ви е излязло първоначалното обслужване след покупката (комплект ангренажен ремък, пистов ремък, термостат, масло двигател + скоростна кутия) Планувам да си купя първото субару след три месеца ( все още събирам парите  ) и ще ви бъда благодарен да споделите колко излиза това първо обслужване след покупка. Поздрави! 
|
|
|
|
| Съб Мар 28, 2015 11:48 am |
|
|
|
entusiast
Регистриран на: Пет Юни 20, 2014 8:39 am Постове: 85 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru XV
Рейтинг: 50 
|
|
Бих препоръчал,без да настоявам,разбира се,като се избира Легаси,на пето място в номера на двигателя да има буква "F" и номерът на трансмисията да започва с TV1 (ако е автоматик).
_________________ Таралежът е птица упорита,не го ли ритнеш - не полита!
|
|
|
|
| Съб Мар 28, 2015 1:01 pm |
|
|
|
ageorgievvd
Регистриран на: Чет Авг 28, 2008 2:18 pm Постове: 35 Местоположение: Видин Рейтинг: 25
|

Привет. От началото на декември 2014 съм с поредното суби- легаси 2.0R 165k.s. SW AT- 2006г. Предишното също бе легаси 2.0 АТ, но1996г.  - 116к.с. По отношение на динамиката, колегите са прави- до 3000- 3500 об. е мудно, но след това нещата се случват както трябва. АТ има и възможност за ръчно превключване, така че който иска да издевателства над мотора има тази опция. Освен субару карам и VW passat 2002г. 1.9 ТDI с чип. В началото (първите 1, 2 сек.)пасата има малко предимство в ускорението. След това нещата се обръщат в полза на суби. А за стабилност на пътя- пасата е светлинни години назад. Почти веднага сложих АГУ (Ловато), но не виждам разлика във вървенето на газ и на бензин. Разхода градско е 12-15л/100км. Извън града слиза на 8,5- 9л. При нормално каране. По отношение на обслужването: пистови ремъци 2бр.- по12лв. комплект ролки ангренажен ремък, водна помпа хидравличен обтегач- 460лв.( кит на INA) въздушен филтър 12лв масло YACCO 5w40 + маслен филтър 75лв филтър купе- 12 лв. Работата по обслужването не знам колко е защото сам си ги смених ( с приятели). Тези цени са някакви отстъпки, но мисля че повечето магазини си слагат някакви зимислени отстъпки за да привличат клиенти и да никарат да си мислим, че сме специални и за нас правят компромиси 
|
|
|
|
| Съб Мар 28, 2015 5:31 pm |
|
|
|
Alex Rashkov
|
entusiast написа: Бих препоръчал,без да настоявам,разбира се,като се избира Легаси,на пето място в номера на двигателя да има буква "F" и номерът на трансмисията да започва с TV1 (ако е автоматик). Благодаря за съвета, но за да не бъда съвсем лаик- какво се обозначава с петата буква във VIN номера и каква е разликата във автоматичните скоростни кутии?
|
|
|
|
| Съб Мар 28, 2015 8:42 pm |
|
|
|
Alex Rashkov
|

ageorgievvd написа: Привет. От началото на декември 2014 съм с поредното суби- легаси 2.0R 165k.s. SW AT- 2006г. Предишното също бе легаси 2.0 АТ, но1996г.  - 116к.с. По отношение на динамиката, колегите са прави- до 3000- 3500 об. е мудно, но след това нещата се случват както трябва. АТ има и възможност за ръчно превключване, така че който иска да издевателства над мотора има тази опция. Освен субару карам и VW passat 2002г. 1.9 ТDI с чип. В началото (първите 1, 2 сек.)пасата има малко предимство в ускорението. След това нещата се обръщат в полза на суби. А за стабилност на пътя- пасата е светлинни години назад. Почти веднага сложих АГУ (Ловато), но не виждам разлика във вървенето на газ и на бензин. Разхода градско е 12-15л/100км. Извън града слиза на 8,5- 9л. При нормално каране. По отношение на обслужването: пистови ремъци 2бр.- по12лв. комплект ролки ангренажен ремък, водна помпа хидравличен обтегач- 460лв.( кит на INA) въздушен филтър 12лв масло YACCO 5w40 + маслен филтър 75лв филтър купе- 12 лв. Работата по обслужването не знам колко е защото сам си ги смених ( с приятели). Тези цени са някакви отстъпки, но мисля че повечето магазини си слагат някакви зимислени отстъпки за да привличат клиенти и да никарат да си мислим, че сме специални и за нас правят компромиси  Благодаря за подробната информация 
|
|
|
|
| Съб Мар 28, 2015 8:48 pm |
|
|
|
entusiast
|
|
F пета буква означава,че главата на двигателя е адаптирана към LPG.Кутията TV1 е с VTD.
|
|
|
|
| Съб Мар 28, 2015 11:02 pm |
|
|
|
wavedreamer
Регистриран на: Пон Мар 17, 2014 2:53 pm Постове: 22 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy SW 2.0R 167hp AT
Рейтинг: 0
|
Пичове, 5ти символ на VIN номера показва модела, което за Легаси е или L, или P. Не знам за каква буква F говорите... 
_________________ subi doo be dooo ...
|
|
|
|
| Съб Мар 28, 2015 11:34 pm |
|
|
|
entusiast
|
|
Петият символ от номера на двигателя,не наVIN.
|
|
|
|
| Нед Мар 29, 2015 8:14 am |
|
|
|
Alex Rashkov
|
|
Някой може ли да сподели колко струва маслото за автоматичната скоростна кутия?
|
|
|
|
| Пет Апр 17, 2015 7:41 pm |
|
|
|
izhelev
Регистриран на: Пон Апр 30, 2012 6:32 am Постове: 117 Местоположение: София
Автомобил: Toyota Verso 1.8 CVT
Телефон: +359897873851
Рейтинг: -12
|
Alex Rashkov написа: Някой може ли да сподели колко струва маслото за автоматичната скоростна кутия? 16 - 20 лв/ литър + Филтър.
_________________ BORN TO RUN
|
|
|
|
| Съб Апр 18, 2015 9:51 am |
|
|
|
vesicha_1985
|

Здравейте на всички. Нека започна така. Карам Опел Вектра Б 2001г. , от доста време и съм в процес на търсене на нов автомобил в последните 2-3 месеца. За кошниците които се предлагат на нашия пазар тема няма да отварям, предполагам всички сме наясно за какво става дума. Минах през какво ли не. Доста коли разгледах и прегледах в сервиза който ползвам от доста години ( Ако някой се интересува става дума за МОТОМАН Бош сервиз на гърба на ИСУЛ) , то не бяха Опел Вектра С 2009г. , WV Пасат 2006г. 2.0 ТДИ ( по конкретно този http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9jxvhm, ако някой се е огледал в тази кола нека ми звънне ще му кажа какво констатирахме в сервиза. Ето и моя тел 0889 916 987 Веско). Така доста се отплеснах, но онзи ден в мобилето попаднах на тази оферта ( http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9jxslw ). Не искам да заблуждавам никой , не съм отявлен фен на Субару или на която и да е друга марка. Просто си търся по-нов автомобил , който ми е по джоба и най-важното да е читав ( колкото може повече за кола на старо) и разбира се да ми допада. Ако трябва да кажа нещо са Субару , доста съм се заглеждал по Импреза WRX STI , ама кой не е. Общо взето познанията ми за марката са меко казано нищожни. След дългото писане ( надявам се да не съм Ви отекчил) , интересува ме вашето мнение за конкретния автомобил който съм харесал. Ще ми е много полезно да разбера вашето мнение дали изобщо си заслужава да се занимавам с въпросния автомобил. Ще ви споделя и единствените ми притеснения , като човек гледащ с непрофесионално око. 1) Колата е внос от Италия ( явно 90% от автокъщите в България внасят от Апенините) 2) Колата е на фабрична газ ( което автоматично значи , че само Господ знае на колко километра е) 3) Колата е нов внос , което крие своите рискове , както знаем всички. 4) От автокъщата са съгласни ( поне на първоначалните разговори, които бяха днес, да се закара колата на сервиз. Пиша Ви ги всички тези неща за да знаете горе долу до какви изводи съм стигнал и чрез Вашите мнения и коментари да надградя. Предварително Ви благодаря.
|
|
|
|
| Сря Май 06, 2015 3:38 pm |
|
|
|
tst
|
|
Привет,
Щом са съгласни за преглед в сервиз, значи не се притесняват, което е леко успокоително. Първо не е лошо да и направите тест драйв и да я огледате по-отблизо и ако ви допадне водете я в сервиз за преглед. Второ - Субару нямат "фабрична газ". Газовата уредба се слага в последствие от дилъра на Субару в Италия.
Внимавайте доста с избора на кола от Италия - там много много не се славят като хора поддържащи добре автомобилите си.
Успех
|
|
|
|
| Сря Май 06, 2015 10:36 pm |
|
|
|
vesicha_1985
|

Здравейте отново . За пореден път се убеждавам , че БЪЛГАРИНА НЕ Е ТЪРГОВЕЦ!!! Или поне по-голямата част не са. След онзиденшните ни първоначални разговори ( да подчертая , че бяха на място не по телефона) проблем с това колата да отиде на сервиз , нямаше. Само че вчера ново 20! Започна се с едни условности , ама не може ли на място, ама много ни е далече , то кой знае какво няма да и се гледа, колата е супер. И на мен ми светна , че има нещо нередно. Автоматично ме отказват по този начин и си подвих опашката и си тръгнах. Въпреки , че ако трябва да съм честен колата ми хареса доста. Бях решен на втори опит! Нещата обаче не свършват тук. Съвсем случайно се заговорих снощи с един приятел , който ( тука нещата са малко като фантастичен филм с елементи на Българска трагикомедия) също се е огледал в тази кола , преди седмица. По някакъв начин я е закарал на сервиз , какво точно е констатирано не знам , но факта че не я е взел говори сам за себе си. Момчето , също като мен не разбира много от коли и не можа да ми обясни какво и има. Определено разбрах от него, че колата не е на тези километри ( нещо което и сам очаквах за кола нов внос с газова уредба). След разговора с него снощи се отказах вече окончателно. ........................ И все пак колата ми хареса и малко ме е яд , че не станаха нещата. Явно не е била моята кола. Само че тази история взе да се повтаря , потретва , почетвъртва и т.н и малко съм обезверен. Но няма да се предам и ще намеря своя нов автомобил!!! Благодаря на колегата за отговора.
|
|
|
|
| Пет Май 08, 2015 8:24 am |
|
|
|
Пламен Янев
Регистриран на: Вто Мар 12, 2013 5:21 pm Постове: 180 Местоположение: Търговище
Автомобил: Impreza Outback 2005;Оutback 2020
Телефон: 0894736253
Рейтинг: 181    
|
|
Не се коси колега,ще намериш твоята.И аз като тебе бях се хвърлил на кола която страшно ми беше харесала,но имах с мен приятел,който ме възпря и ми каза нещо което съм чувал и преди:Не избирай кола със сърце и очи,а с ум ! Не съжалявам и за миг,че го послушах,и сега се радвам вече почти две годинки на колица,която се появи в последния момент от частно лице и т.н.Та ще излезе и твоята,успех !
|
|
|
|
| Пет Май 08, 2015 12:24 pm |
|
|
|
Vami
|
|
Не знак какво толкова им се чудите. Като гледам цените на колите след 2007, които се продават от автоджамбазите, ами те са едно 6-8 хиляди под пазарната. Е за толкова мисля, че ще успеете да ги оправите, ама всеки иска да вземе ефтино и здраво. Безплатни обяди обаче няма.
|
|
|
|
| Пет Май 08, 2015 1:01 pm |
|
|
|
tst
|
Vami написа: Не знак какво толкова им се чудите. Като гледам цените на колите след 2007, които се продават от автоджамбазите, ами те са едно 6-8 хиляди под пазарната. Е за толкова мисля, че ще успеете да ги оправите, ама всеки иска да вземе ефтино и здраво. Безплатни обяди обаче няма. Колега, Въпроса не е само в цената. Големия проблем в повечето случай на търговците в България е, че не знаеш какво те очаква. Ако си наясно, няма проблем - ти решаваш, но ако не си, тогава доста е рисковано за теб, за близките ти и за околните. Подкрепям колегата, че се е отказал, след като тези не са се съгласили на преглед в сервиз. Според мен всяка кола закупена на "старо" трябва задължително да мине през сервиз. Поздрави.
|
|
|
|
| Пет Май 08, 2015 6:01 pm |
|
|
|
vesicha_1985
|

Vami написа: Не знак какво толкова им се чудите. Като гледам цените на колите след 2007, които се продават от автоджамбазите, ами те са едно 6-8 хиляди под пазарната. Е за толкова мисля, че ще успеете да ги оправите, ама всеки иска да вземе ефтино и здраво. Безплатни обяди обаче няма. Колега, не ме притеснява чисто финансовата част, да оправя въпросния автомобил, стига обаче всичко да е в нормални граници. А как ти се вижда да дадеш 10-12к за нова(за теб) кола и след това ти сервират, че ще трябва да набиеш още поне половината пари , за да имаш нещо читаво за каране. Някак си не виждам логика. Разбира се ти имаш своето право на мнение и виждане на нещата. Явно с колегата Пламен Янев имаме сходни приятели, защото и при мен се получи нещо подобно и чух същото изказване от един мой авер онзи ден (момчето разбира доста повече от мен от коли). Търсенето продължава. Сигурно по-лесно са намерили изгубения град на Маите , от колкото аз ще си намеря читав автомобил, но пък не се отказвам. Едно въпросче. Някой дали знае някакви подробности за "Форестъра" , който се продава в Капитолия? Поздрави на всички.
|
|
|
|
| Съб Май 09, 2015 5:03 pm |
|
|
|
Vmax
|

vesicha_1985 написа: Vami написа: Не знак какво толкова им се чудите. Като гледам цените на колите след 2007, които се продават от автоджамбазите, ами те са едно 6-8 хиляди под пазарната. Е за толкова мисля, че ще успеете да ги оправите, ама всеки иска да вземе ефтино и здраво. Безплатни обяди обаче няма. Колега, не ме притеснява чисто финансовата част, да оправя въпросния автомобил, стига обаче всичко да е в нормални граници. А как ти се вижда да дадеш 10-12к за нова(за теб) кола и след това ти сервират, че ще трябва да набиеш още поне половината пари , за да имаш нещо читаво за каране. Някак си не виждам логика. Разбира се ти имаш своето право на мнение и виждане на нещата. Явно с колегата Пламен Янев имаме сходни приятели, защото и при мен се получи нещо подобно и чух същото изказване от един мой авер онзи ден (момчето разбира доста повече от мен от коли). Търсенето продължава. Сигурно по-лесно са намерили изгубения град на Маите , от колкото аз ще си намеря читав автомобил, но пък не се отказвам. Едно въпросче. Някой дали знае някакви подробности за "Форестъра" , който се продава в Капитолия? Поздрави на всички. За Форестъра е писано в съответната тема - направи си труда да прочетеш. Има полезно инфо за него и трябва да се гледа внимателно в сервиз.
|
|
|
|
| Съб Май 09, 2015 5:16 pm |
|
|
|
vesicha_1985
|
|
За Форестъра е писано в съответната тема - направи си труда да прочетеш. Има полезно инфо за него и трябва да се гледа внимателно в сервиз.[/quote]
Извинявам се, грешката е моя. Благодаря.
|
|
|
|
| Съб Май 09, 2015 5:21 pm |
|
|
|
Vami
|

vesicha_1985 написа: Колега, не ме притеснява чисто финансовата част, да оправя въпросния автомобил, стига обаче всичко да е в нормални граници. А как ти се вижда да дадеш 10-12к за нова(за теб) кола и след това ти сервират, че ще трябва да набиеш още поне половината пари , за да имаш нещо читаво за каране. Някак си не виждам логика. Разбира се ти имаш своето право на мнение и виждане на нещата. Естествено, че е по-добре да го купиш за 18 к, отколкото за 12 к и да дадеш още 6 ка за ремонт, заради евентуалните ядове и висене по сервизите. Много от скъпите бъдещи ремонти не се ловят при един преглед в сервиз преди покупка. Обикновено се гледат течове и подобни, но тези ремонти са ефтини. А и по принцип повечето от сервизите са навързани с автокъщите. А и не на последно място, трябва да смените периметъра на търсене, защото при нашите автоджамбази почти всички коли са с проблеми. Кои с явни, кои със скрити. От четене във форума бих ти препоръчал да се обърнеш към bat bubi, дали няма да може да ти съдейства за нещо читаво, но естествено ще трябва да чакаш.
|
|
|
|
| Съб Май 09, 2015 5:36 pm |
|
|
|