|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
Subaru Legacy 3.0R vs VW Passat 3.2 v6 vs Audi Allroad 2.7T
| Автор |
Съобщение |
|
haho
Регистриран на: Пон Сеп 28, 2015 5:09 pm Постове: 8 Местоположение: София
Автомобил: Опел Тигра
Рейтинг: 0
|
Доста изчерпателен си askeless, благодаря за мнението! Какво точно представлява "Spec B" има ли ги в България? Четох и за прословутото прегряване, но не разбрах при какви обстоятелства прегрява градско/офроуд/топло време - малък радиатор/слаба помпа Смяната на гарнитурата на главата на опела преди години струваше 1000лв. на тази сигурно ще е по 3. И само да обобщя дали съм разбрал правилно - Легасито е по-високия клас от колкото Аутбека - т.е с повече екстри, по тежка, по бавна, по-ниска и по-комфортна. Форестъра може би е страхотен автомобил, но някак си не ме грабва - вътре ми е прекалено празен, доста груб на външност и излишно висок за мен, все пак няма да карам извън пътищата, а само на сняг. Миналата зима почти през вечер се качвах на Лалето, доста мъчително е с този Опел, а понякога и невъзможно, а това е и главната причина да търся нещо което е 4x4, а не заради офроуда.
|
|
|
|
| Сря Сеп 30, 2015 9:23 am |
|
|
|
Greg4o
|
haho написа: И само да обобщя дали съм разбрал правилно - Легасито е по-високия клас от колкото Аутбека - т.е с повече екстри, по тежка, по бавна, по-ниска и по-комфортна.
Аутбек е повдигнато с 5см Легаси Комби и разширена следа,малко вежди и друга броня.Облегалките на седалките(предни) са по-различни.Екстрите са идентични за 3.0 мотор.
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Сря Сеп 30, 2015 10:00 am |
|
|
|
Vmax
|
|
Колега,
Най-добре е да се повозиш или покараш Аутбак, Легаси и Фори, за да разбереш кое ти пасва най-добре. И трите са светлини години над Тигра.
|
|
|
|
| Сря Сеп 30, 2015 10:41 am |
|
|
|
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152   
|

haho написа: Доста изчерпателен си askeless, благодаря за мнението! Какво точно представлява "Spec B" има ли ги в България? Четох и за прословутото прегряване, но не разбрах при какви обстоятелства прегрява градско/офроуд/топло време - малък радиатор/слаба помпа Смяната на гарнитурата на главата на опела преди години струваше 1000лв. на тази сигурно ще е по 3. И само да обобщя дали съм разбрал правилно - Легасито е по-високия клас от колкото Аутбека - т.е с повече екстри, по тежка, по бавна, по-ниска и по-комфортна. Форестъра може би е страхотен автомобил, но някак си не ме грабва - вътре ми е прекалено празен, доста груб на външност и излишно висок за мен, все пак няма да карам извън пътищата, а само на сняг. Миналата зима почти през вечер се качвах на Лалето, доста мъчително е с този Опел, а понякога и невъзможно, а това е и главната причина да търся нещо което е 4x4, а не заради офроуда. Ами друго окачване ( билщайн Б6) което вози по различен начин но е твърдо с ръчна кутия с 6 скорости ( има и автомати ) и легасито 3.0 има по големи дискове от аутбека 315 ( 297) ПРоблема е че другите са бавни нагоре и надолу или се правят на състезатели
|
|
|
|
| Сря Сеп 30, 2015 11:37 am |
|
|
|
andi
Автомобил: subaru legacy 2.5 AT
Телефон: 0885727263
|

Здравей колега,да те откажа от Audi Allroad по на време.Купих ме преди два месеца на мой много добър приятел въпросната модификация,Швейцарка ръчна кутия,дизел но това не е от значение.Тропаше нещо от пред и тресеше на висока скорост,платихме и на сервиз,и се почва алуминиево окачване или на кратко кокалите ,дискове и накладки само за отпред,всички спирачни маркучи масло на двигател въздушен и маслен филтър.спирачна течност и някакви тампони 1200 лева части и то с отстъпка,ние си ги закупихме и 240 лв.труд,600 лв. регистрации такси,винетка и застраховка.А тепърва ще се сменя ангренажен комплект 1000лв.А за въздушното окачване без коментар.И накрая идваме пред нас и тръгвам към едно баирче и не успя да го качи на първа,трябвало и бавни,викам гледай сега качвам се на легасито 2.5 автомат 2002година много по ниско от Аудито на директна без да се замисли го изкачи  .Окачването на субару е много по опростено и специално на моя модел съм сменил абсолютно всички масла ремъци и филтри,плюс преден ляв лагер,свещи,тампони на стабилизираща щанга маншон на рейка и предни накладки за 1400 лв с труда.Ако попаднеш на читав автомобил няма да съжеляваш освен високия градски разход,поздрави и успех.
|
|
|
|
| Пет Окт 02, 2015 7:57 am |
|
|
|
bubaru
|
|
Стара кола, колкото по-проста, толкова по-добре. Вземи си едно Легаси Комби 2.0 165 кс с ръчна кутия (има и бавни) и си готов. Върви си доволно, готина е за каране, на сняг ще се изкефиш зверски, газифицира се, не грее, харчи нормално, изглежда и в 2015-а добре и прочие. Форестър 2.0 158 кс също е супер кола от старата генерация истински Субарута, но ако не те кефи, не взимай. Ауди, Ягуар, БМВ и т.н. на 10 и повече години е безмислено начинание...
|
|
|
|
| Съб Окт 03, 2015 2:50 am |
|
|
|
subarist
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244     
|
|
| Съб Окт 03, 2015 6:11 pm |
|
|
|
haho
|

От следващата седмица започвам да се ослушвам за Легаси и Аутбеци, гледах доста клипове и ревюта, които допълнително повишиха интереса ми към марката. Чета също, че газифицирането на големия мотор е по-сложно от гледна точка на това, че трябвало да се извършва реглаж на клапаните? Не съм много запознат, но за пръв път чувам за такова нещо изобщо. Процерурата трябвало да се прави често, струвало доволно защото се сваля целия мотор  . Другото ми притеснение е относно греенето, защо и при какви обстоятелства го има. В един канадски сайт видях, че си монтират допълнително охлаждане на ск. кутуя (на старото Легаси). Има известен риск да попадна на екземпляр с духнала гарнитура. Ремонта в Субару сервиза струвал 600лв. (На моята Тигра преди 5 години струваше 800лв.  ) Не е болка за умиране. Общо взето ще гледам дали термостата работи като хората, трансмисията дали превключва добре (каквото и да значи това) и най-вече да не е удряна сериозно. като за финал мисля да я карам в Субару сервиза подробен оглед. Ако някой друг се сети за нещо важно, също може да сподели.
|
|
|
|
| Чет Окт 08, 2015 8:51 am |
|
|
|
kbalk
Автомобил: Forester 00
|
|
| Чет Окт 08, 2015 12:15 pm |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|

haho написа: От следващата седмица започвам да се ослушвам за Легаси и Аутбеци, гледах доста клипове и ревюта, които допълнително повишиха интереса ми към марката. Чета също, че газифицирането на големия мотор е по-сложно от гледна точка на това, че трябвало да се извършва реглаж на клапаните? Не съм много запознат, но за пръв път чувам за такова нещо изобщо. Процерурата трябвало да се прави често, струвало доволно защото се сваля целия мотор  . Другото ми притеснение е относно греенето, защо и при какви обстоятелства го има. В един канадски сайт видях, че си монтират допълнително охлаждане на ск. кутуя (на старото Легаси). Има известен риск да попадна на екземпляр с духнала гарнитура. Ремонта в Субару сервиза струвал 600лв. (На моята Тигра преди 5 години струваше 800лв.  ) Не е болка за умиране. Общо взето ще гледам дали термостата работи като хората, трансмисията дали превключва добре (каквото и да значи това) и най-вече да не е удряна сериозно. като за финал мисля да я карам в Субару сервиза подробен оглед. Ако някой друг се сети за нещо важно, също може да сподели. за маслото само накратко да спомена ако не знеш 1. субару е капризно на масло, особено с хиравлични повдигачи и заради по-малките хлабини на лагерите и хоризонталните глави и боксер мотор съвет само естерно масло от база група 4 или 5 ,скъпи добавки и промивки 2. за газ - пропан бутан или метан трябва и параметъра saps да е лоу-low http://www.amsoil.com/newsstand/auto-an ... s-content/
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Чет Окт 08, 2015 12:44 pm |
|
|
|
Popimoni
Регистриран на: Нед Май 13, 2012 9:08 am Постове: 162 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
Рейтинг: 59 
|

Нямам опит с VW и Ауди, мога само да кажа, че това са много, много крадени коли в Бг и като цяло в Европа, но тъй като навъртях близо 60 000 км със Субару за две години - 30 000 км с Аутбек 2.5 2002 г и 30 000 км с Аутбек Н6 2005 г, а и чета и доста и то основно чуждоезични форуми, та ето и моето мнение. Първия и много важен въпрос, който определя бъдещата инвестиция в ремонти е състоянието на колата. Според мен изхождайки от моят опит - не купувай кола без сервизна история, иначе казано забрави за т.нар. "НОВ ВНОС" в БГ, сравни цените на автомобилите в чужбина и тук и ще ти стане ясно защо. За да дойде една кола в Бг на 10 000 лв. с печалбата и същата кола да струва поне 7 000 евро в Германия означава, че тази кола е поне на 300 000 км. Като добавим и липсата на каквато и да е било сервизна история това може да обясни до голяма степен разочарованието на много от настоящите собственици на Субару. Чисто и просто като вземеш една кола на 10 години и с незнайни км няма как да я караш без да смениш някои неща. В повечето случаи обаче след смяната им колата се кара безпроблемно много км, Субару като цяло са доста здрави коли. Частите са на поносими, дори бих казал евтини цени, съпоставено с аналогични марки. Проблема с маслото според мен произтича най-вече поради това, че доста от собствениците карат по 10 -15 000 км ппреди да сменят маслото, което за Субару е много и от което се запичат сегменти и почва да го гори. Иначе да, искат малко по-скъпо масло, но като цяло всяко масло в класа на Мотул ще ти върши добра работа стига да се сменя на 7 - 8 000 км, ако се кара градско дори и по-често. Не случайно в Северна Америка сменят масло на 3000 мили. Относно поддръжката на двигателите много хора се плашат от тия гарнитури и от три литровия боксер. Сменял съм гарнитури на 2.5 , не е чак такава болка за умиране, по спомени около 600 лв. Сега свалихме мотора на Н6 за реглаж на клапани и се оказа, че моторът е бил отварян преди и че е на доста повечко км отколкото пише на километража, та имаше развален обтегач и износени плъзгачи. Реших да сменя и двата обтегача, плъзгачите, веригата и водната помпа. Всичко е около 800 лв., това с отстъпка. В никакакъв случай не казвам, че е евтино,, но смяната на тези елементи гарантира безпроблемна работа близките 50 000 км надявам се. Ако колата беше на реални км - 200 000, нямаше да се наложи да се сменят, затова още веднъж казвам колко е важно да купиш кола с доказани км или сервизна история. Иначе този модел с този мотор е перфектната за мен кола - страхотна визия, комфорт, мощност и надеждност. Случвало се е няколко пъти да мина почти 1000 км за един ден с тази кола и въпреки дългото пътуване умората е почти минимална. Разхода на газ при нормално каране извънградско е ок 10-12 газ, в града е може би 17, много зависи къде и как се кара. Този модел В13 страда най-често от карета и лагери, и то предни. Както казах вече няма как да купиш кола на 10 г и на незнайни км и да искаш поддръжката да бъде като на нова. Имам двама познати със същия модел, но с 2.5 двигател, на които колите им бяха с доказани км и сервизна история като ги купиха - ок 150 000. И двамата ги карат вече над 50 000 км, без да сменят почти нищо по тях и според тяхното мнение, това е най-здравата кола ,която са карали. Като цяло и трите коли, които си харесал са висок клас, с доста агрегати по тях, поради което обслужването ще бъде една идея по-високо от автомобил в класа на Форд Фокус или Опел Астра например. Постът ми стана малко дълъг, но пък се надявам да даде тема за размисъл. Каквото и да решиш, пожелавам успех и безаварийни км 
|
|
9
|
|
| Пон Окт 12, 2015 12:16 pm |
|
|
|
acidburn
|
Доста полезно инфо събрах от последните постове в тази тема. Благодарско  Аз също се оглеждам за Легаси около 2004-та, но изглежда че запазените и добре поддържани такива отиват на 14 хил. лв, а не за по 9-10 хил. както тайно се надявах 
|
|
|
|
| Пон Окт 12, 2015 7:38 pm |
|
|
|
Lazarus
Регистриран на: Пет Апр 25, 2014 9:31 am Постове: 416 Местоположение: София
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 79 
|
acidburn написа: Доста полезно инфо събрах от последните постове в тази тема. Благодарско  Аз също се оглеждам за Легаси около 2004-та, но изглежда че запазените и добре поддържани такива отиват на 14 хил. лв, а не за по 9-10 хил. както тайно се надявах  Напълно подкрепям колегата за сервизната история. Всички в този форум ще ти потвърдят и това е разбираемо. Има и един друг момент. Когато си купуваш кола на над 10г. все нещо голямо ще смениш докато е при теб. Но ако още в началото таргетираш кола с проблем и свалиш доста от цената накрая ще имаш същия резултат. Един от белите сервизи ме светна за това, макар и аз да предпочитам сервизната история. Ако намериш същата кола с блокирал двигател и я вземеш за половин цена (салон, скорости и ръжди трябва да са изрядни) ще я стегнеш за половината от парите, които си спестил. Минус, е че ще си купиш кола, която няма да караш, но ако имаш доверен майстор и той одобри покупката ще си на плюс. Поздрави, Лазар
_________________ If in doubt.......FLAT 6
Не карам пил и не пия карал.
... важно е да знаеш числата колко са ти...
|
|
|
|
| Пон Окт 12, 2015 8:22 pm |
|
|
|
acidburn
|

Lazarus написа: Напълно подкрепям колегата за сервизната история. Всички в този форум ще ти потвърдят и това е разбираемо.
Това със сигурност e най-добрият вариант  Lazarus написа: Но ако още в началото таргетираш кола с проблем и свалиш доста от цената накрая ще имаш същия резултат. Един от белите сервизи ме светна за това, макар и аз да предпочитам сервизната история.
Хмммм не се бях замислял от тази гледна точка. Бях останал с впечатление, че веднъж отварян двигателят не работи по същия начин за в бъдеще (просто пример баз да знам от личен опит). Звучи като интересен вариант, но това което ме притеснява е дали е възможно да се постави достатъчно добра "диагноза" преди закупуването? В смисъл има ли вариант от сервиза да кажат колко би струвал ремонтът на всичко което трябва да се смени по една кола, само от първоначалния предлгед (преди закупуването)? Изобщо може ли някой да каже ориентировъчно колко излиза едно Легаси 2004-05, ръчка, 2.0 или 2.5, без газ, което да става за каране (независимо, по кой от двата метода горе)?
|
|
|
|
| Вто Окт 13, 2015 12:44 pm |
|
|
|
haho
|

Когато си купувах кола преди години търсех и четях много, всички майстори ме съветваха следното: мотор се оправя, тенекия - НЕ! Предполагам това си остава в сила и до днес. Всеки иска да види сервизна история, всъщност тези тефтери, които джамбазите размятат на автомобили "нов внос" реални ли са изобщо и това дали може да се провери в Субару България?
Доста от швейцарските вносове предлагат сервизна история, но веднага ми прави впечатление новите педали, новите ск. лостове, претапициран волан и.т.н което губи представа за реалната амортизация.
Имам познат който постоянно си сменя колите, ходи в Германия и Холандия. Той ми е казвал, че много рядко обява в мобиле.де е на частно лице, или се преструват на такива и като отидеш да я гледаш излиза я сърбин, албанец, турчин естествено вече прекупвачи. В действитеност може да се намери евтина кола там на място, но явно трябва търсене, което аз не мога да си позволя.
Най-вече гледам да не е блъскана и да няма тръгнали ръжди защото това не се оправя. В най-лошия случай да дам 2-3к за основен ремонт и да знам, че няма да барам мотора докато не я продам. Така разсъждавам аз, в действителност може и да не е точно така, но покупката крие своите рискове то е ясно...надявам късмета да е с мен.
пп. кола от България не знам дали бих взел освен ако не познавам човека от когото купувам. По тези готини пътища няма шанс пластмасите да не са се разхлопали, джантите да са придобили собствена форма и изобщо цялата геометрия на предницата да е под въпрос. А и всеки преди да продава спира да обслужва и пропуска 4-5 ревизии...
|
|
|
|
| Вто Окт 13, 2015 6:07 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Придържайте се към темата че заприлича на чат... Има отделна тема за тайните на колите нов внос, тема за вносител който се ползва с доверие във форума и тн
|
|
|
|
| Вто Окт 13, 2015 6:50 pm |
|
|
|
fenix
Регистриран на: Съб Апр 02, 2011 9:36 pm Постове: 356 Местоположение: София
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105  
|

Имал съм Ауди Олроуд 2,7Т и то беше причината да стана част от сектата Субару.Няма такова чупене и яки цени на части.Инфото ми е от 2010г.-предни възглавници бяха по 1200лв.бр.,задните са тънки-по 700(при мен спукани 2 предни и една задна).Някой ми каза,че вече ги лепят,ама тогава нямаше такъв вариант.Като имаш проблем с тях,имаш проблем и с компресора-постоянно донапомпва и не издържа много.И той е цифра.Счупи ми автомата-на паркинга на Кауфланд изведнъж се оказах без задна(така го продадох,ама ми казаха,чв почваме от 1500 лв. мин. и после каквото излезе).И това не е прецедент,автоматите са им доста проблемни.От нищото ми гръмна моторния компютър на Лукойл-а на Суходол.Камара електроника,светва ти някоя лампа и си до там.С тая кола придобих страх да пътувам  .Имаше една камара носачи,вече не помня колко.Малките дразнещи неща като хроничните проблеми с водачите на стъклата и малкия инфо дисплей на километража направо им се смеех.И това с бензиновия двигател,който като цяло не е проблемен,а дизеловите страдат и от двигателя.За разход не бензин няма да ти говоря,щото и Субитата там не са силни  Първо си помислих,че просто съм изтеглил късата клечка,ама с колкото и собственици на такава кола да съм говорил,само един каза,че е много доволен.Иначе колата е много готина и върви повече от доволно.От както го махнах съм имал Аутбек 2.5,а сега карам 3.0,не че и там не хвърлям пари,ама не са ме оставяли на пътя.Общо взето аз съм се зарекъл,че милионер да стана-повече Ауди няма да си купя(носи ми лоши спомени и емоции),с което не искам да кажа,че Ауди са лоши или грозни коли,даже напротив.Просто трябва да си фен на непрестанно хвърляне на пари и тръпката дали като сложиш ключа няма да светне нещо  Аз търся повече сигурност,па било в по-семпла и "грозновата"кола като Суби.Та това е моя опит с Олроуд,дано съм те отказал от премиума.... 
|
|
|
|
| Нед Окт 18, 2015 2:18 pm |
|
|
|
Vami
|
|
Явно всичко е и до късмет, а и по-новите коли, се чупят доста повече, а и частите са по-скъпи. Имам освен Аутбек и едно старо Ауди. Карам го вече 12 години. Бека го имам от година и половина. За Аудито съм дал 1/5 за ремонти в сравнение с Бека, но обърнето внимание кое колко съм карал като време. А и си мисля, че вероятноста да се намери читаво Ауди е доста по-голяма от вероятноста да се намери читаво Субару.
|
|
|
|
| Нед Окт 18, 2015 2:39 pm |
|
|
|
joker_brand
Регистриран на: Нед Фев 06, 2011 6:21 pm Постове: 438 Местоположение: +818
Автомобил: The power of dreams ....
Рейтинг: 90  
|
2.7T на Allroad-a е пълен кенеф, и няма нищо общо с 2.7T на S4 B5 . Греене, глави, бобини, тече като лейка а вървежа нищо особено ! Отделно, ръчната кутия е рядко изпълнение а автоматикът е пълен боклук - ама пълен !! Като цяло само визията грабва, иначе кофтор с който само за добър ден си вече 1000лв олекнал п.п надявам се колегата вече да е направил правилния избор и да е в клуба ! 
|
|
|
|
| Нед Ное 15, 2015 9:06 pm |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |