demon777 написа:
Vami написа:
2-Сутрин когато е студено и двигателят не е загрял климатроника духа топло, явно климатика е на принципа като домашните климатици.
Въпросът е след като двигателят загрее топлото от него ли идва или от климатика?
Не съм имал кола с климатроник до този момент.
Да се изкажа и аз.
Преди години един автоброкер (на Дачия) ме светна как да НЕ си чистиш стъклото като е замръзнало. Влизаш по някакъв начин в колата и палиш. Още докато е студена пускаш парното на максимум, да духа на прозореца, климатика включен и да върти въздуха вътре в купето. Правейки това всяка сутрин имах чист прозорец докато махна снега от другата част на колата. (Не използвай тази процедура, мислейки си "Аз няма да чиста" и да тръгнеш с неизчистени стопове и т.н.) Идеята е, че за да духа климатика студено (а той винаги това прави, не е като домашните), трябва да се сгрее фреона, което неимоверно довежда до положителни температури на прозореца при положение, че отвън са минусови.
Та автоматичната функция за размразяване на предното стъкло при Субару (и не само) е автоматизиране на процедурата описана по-горе.
Поздрави,
Лазар