Отговори на тема стр <  1, 2
 Запали и загасна… ? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 255
Автомобил: Legacy III '99 SW 2.5L 156bhp AT
Телефон: 0885078788
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
krismarg написа:
А какво налага да форсирате малко след запалването?

Не форсирай, а подай леко газ.
На студен старт, преди още да се е разнесло маслото, последното нещо което искаш е високи обороти.
При мен като стане така, подавам много леко газ, гледам да не се качва над 2000 :)

Нед Яну 24, 2016 7:56 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 69
Автомобил: Legacy 3.0R spec B wagon
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
dookie написа:
Божо, четох и другите теми… но се притесних защото колата не индикира подаването на газ, както и това, че оборотите изведнъж се сринаха като кулите близнаци (след като вече беше запалила)…
проблема ми не е в това, че не запалила от първия път

Не се плаши от това че са паднали оборотите - след като си я запалил и си я форсирал компа на колата излиза от режим на подгряване на ДВГ-то - опитай и като е по-топло - палиш и колата държи примерно 1500-1200 оборота защото и е студено - даваш газ 1-2 пъти над 2к обороти и пускаш - оборотите падат до 800-900 - това поведение е нормално.
За гасненето имах сходен проблем и го отдавам на скапан бензин и мн. стар акумулатор който изхвърлих мн. бързо :giggle: но миналата зима която беше доста по-топла... до сега зимата не съм сипвал добавки за бенз... ама като гледам качествата на горивата напоследък... ще почна да сипвам всеки месец като в нафтовата печка форд на жената ROFL

Нед Яну 24, 2016 8:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Абе миналата зима хич не беше по топла да ти кажа :) даже напротив;) Просто като че ли скапаха бензина. Аз от скапано гориво сега бера ядове с водачите ...

Нед Яну 24, 2016 9:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 94
Автомобил: SUBARU Legacy 08 АТ
Рейтинг: 66
Отговори с цитат
badpixel написа:
dookie написа:
Божо, четох и другите теми… но се притесних защото колата не индикира подаването на газ, както и това, че оборотите изведнъж се сринаха като кулите близнаци (след като вече беше запалила)…
проблема ми не е в това, че не запалила от първия път

Не се плаши от това че са паднали оборотите - след като си я запалил и си я форсирал компа на колата излиза от режим на подгряване на ДВГ-то - опитай и като е по-топло - палиш и колата държи примерно 1500-1200 оборота защото и е студено - даваш газ 1-2 пъти над 2к обороти и пускаш - оборотите падат до 800-900 - това поведение е нормално.

Не си ме разбрал… не съм я форсирал преди да паднат оборотите… точно обратното - подадох газ след като тръгнаха да падат главоломно (опитах се да ги задържа).. и форсирал не е точната дума, защото не ми се иска да форсирам студен двигател #-o На второто палене - подадох леко газ за да задържа оборотите на 2000 за 3-4 секунди. Ако ще ме разберете правилно - колата заглъхна точно все едно й свършва бензина - и колкото и газ да подаваш - тя загасва - това се случи най-точно.
ЪПдейт - от тогава не го е правила, а следващите 2-3 сутрини беше доста по-студено, така че за статистиката - Пиша го КОФТИ бензин и приключвам размислите :) А утре ми е ден за пълнене на резервоара, та ще метна и една добавка да дигнем малко КПД-то :)

Сря Яну 27, 2016 12:00 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
rmiroslavov написа:
На студен старт, преди още да се е разнесло маслото, последното нещо което искаш е високи обороти.

Вие сериозно ли си ги мислите тези неща? Те нашите Субита ще излезнат много капризни... На другата ми кола, независимо от температурата на вън, паля и в рамките на 3-5 секунди съм потеглил. Обикновено превключвам скорости на около 4-5к об/мин, но естествено карам с хубаво масло 0w50. Лично аз съм минал над 200к км, а преди това не се знае колко и проблеми с харчене на масло и тропане на двигател, нямам. Боксера от към смазване е доста по-добре в сравнение с един редови мотор, така че... Не случайно новите коли не палят от четвърт (като по-старите), а развъртат и тогава палят. Това е с цел да вдигне налягане маслото. Имам манометър на Аудито и още при въртене на стартер вдига налягане.

Сря Яну 27, 2016 10:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 94
Автомобил: SUBARU Legacy 08 АТ
Рейтинг: 66
Отговори с цитат
Vami написа:
rmiroslavov написа:

Вие сериозно ли си ги мислите тези неща? Те нашите Субита ще излезнат много капризни... На другата ми кола, независимо от температурата на вън, паля и в рамките на 3-5 секунди съм потеглил. Обикновено превключвам скорости на около 4-5к об/мин, но естествено карам с хубаво масло 0w50. Лично аз съм минал над 200к км, а преди това не се знае колко и проблеми с харчене на масло и тропане на двигател, нямам. Боксера от към смазване е доста по-добре в сравнение с един редови мотор, така че... Не случайно новите коли не палят от четвърт (като по-старите), а развъртат и тогава палят. Това е с цел да вдигне налягане маслото. Имам манометър на Аудито и още при въртене на стартер вдига налягане.

Колега не ме разбирай погрешно… но явно не си се палил 4AT , подкарвайки я на студено…. по-добре да си й дадеш 5те минутки да посгрее и позавърти малсото… а и не че съм експерт в областта, но все си мисля, че загрялото масло има доста различен ефект върху ДВГ особено в работен режим :) А и според мен със загряването на двигате се подобрява и КПДто на маслото - респективно вискозитета… това, че караш с 0w не значи, че не тормозиш двигателя палейки и тръгвайки на -16.. знам, че е субару но според мен не е ТАНК ROFL Аз лично избягвам студения старт… Колата просто не е същата, особено с тази скоростна кутия… ръчката си е друга бира! :beer:

Пон Фев 01, 2016 11:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2