Отговори на тема стр <  1, 2
 Разход на гориво Субару Легаси 2,5 2002 година Автомат 
Автор Съобщение

Постове: 310
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
kener написа:
Щеше да е хубаво това, което казваш колега kerekovski,да е истина. Точно във Фобус ми казаха че разликата в класовете води и до разлика в разхода от порядъка на 1-1.5л. Ако няма разлика ще има ли класове газови уредби и кой би бил толкова тъп,ако няма разлика,да монтира уредба за 1100-1500лв примерно като може да монтира за 700-800лв и да му върши същата работа.
Умни хора са казали-,,не съм толкова богат че да мога да си позволя да купувам ефтино".
Виж разликата-миниван 2.3 143кс гори по-малко от лек автомобил 2 116кс. Защо ли? Да не мислиш че според колата на която се кача си променям стила на каране?
Ако нещата за различния клас са еднакво качествени от къде тогава ще идва разряда и разликата в цената? Дори управлението да е едно,а то не е,при по-ефтините дюзи,рейка и изпарител са по-нисък клас. А всяко едно нещо оказва огромно влияние.

Нед Май 29, 2016 11:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И още 3 пъти да се самоцитираш, нищо няма да постигнеш. Очевидно или не си прочел, какво съм ти написал, или не си разбрал. Ще ти го покажа отново:
kerekovski написа:
За конкретния автомобил няма никакво значение, дали ще е Фобос 4 (бюджетен клас електроника) или Фобос 1, което е високият им клас, стига периферията да е еднакво качествена - изпарител и инжектори.

Не виждам, какво очакваш друго да ти се отговори. Разликата в цената само на електрониката между Фобос 1 и Фобос 4 е 150-200 лв. Едното е високият им клас, другото е бюджетният. Но за нуждите на конкретния автомобил и двете ще се справят еднакво добре, стига да ги окомплектоваш с еднаква периферия. А Фобос периферия не произвеждат. Поръчват и брандират някаква евтина такава и отделно продават чужда по-читава и всяка една тяхна електроника можеш да я комплектоваш с каквато си поискаш периферия, стига да е съобразена с нуждите на автомобила. Естествено, че всички производители и търговци ще гледат да продадат по-скъпото, затова ще вадят от 9 кладенеца води, но няма как да ти дава литър-литър и половина разлика в разхода. Имал съм няколко и все още имам бюджетно изпълнение с евтин изпарител и евтини инжектори и разходът ми е около 10-15% по-голям от този на бензин. Същото е и със скъпи инжектори и скъп изпарител - също го имам и там разликата в разхода бензин/газ е пак толкова. Ако имаш по-голяма разлика в разхода, тогава или имаш механичен проблем с периферията или някакъв проблем с настройките. Естествено, че евтината периферия не е толкова прецизна и животът й е по-кратък и започва в един момент да създава грижи, нерви, посещения при газаджии и т.н., докато с читавата периферия забравяш за проблеми, породени от нея, за дооста по-дълъг период от време или пробег. На евтините изпарители им се налага от време на време да им коригирам налягането. Евтините инжектори ги чистя редовно и сменям от врмее на време гумички. Но като си ги поддържам в добро здраве и системите си работят добре. Докато хубавите компоненти не изискват такава периодична поддръжка - ето там е разликата. Но българинът обикновено се усеща за тези неща, когато вече работата на системата е силно нарушена.

Отделно по първия пост - от градско до градско (дори в София) има много голяма разлика. Аз вися яко по 2 пъти на ден по жълтите павета и имам жесток разход, имал съм го и с други автомобили, по-малки мотори и т.н. Отделно почти всеки старт ми е с всичката газ, така че разходът в градски условия е много относителен. Читава засечка на разхода на газ и после на бензин в същите условия би показала, дали има проблем с газовата уредба.

Пон Май 30, 2016 8:09 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 310
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колега виждам че си майстор на късия разказ. Заричам се да не пиша във форума ,за да не си трова нервите, ама не се здържам. Повечето във форума сте компетентни а през ден сте в сервизите.
Ако ,,периферията"е еднаква от къде ще дойде разликата? Сменил съм достатъчно коли,в момента имав 4бр,и всичките са били на газ. Сблъскал съм се с какво ли не. Няма как да ме убедиш че една и съща кола с евтина или със скъпа газова ще гори еднакво.
Прочел съм добре какво си написал но мисля че ще е добре и ти да четеш какво пишеш.
Мога да се обзаложа с теб че няма да можеш да ми покажеш сервис в който да монтират газови с едни и същи периферии но с различни компютри и само това да е разликата.
Единствено си прав за настройката че има огромно значение но боклука колкото и да го настройваш няма да има положителен ефект. Все едно да настройваш Фиат и да очакваш да върши работа като Субару примерно :)

Пон Май 30, 2016 10:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2