И още 3 пъти да се самоцитираш, нищо няма да постигнеш. Очевидно или не си прочел, какво съм ти написал, или не си разбрал. Ще ти го покажа отново:
kerekovski написа:
За конкретния автомобил няма никакво значение, дали ще е Фобос 4 (бюджетен клас електроника) или Фобос 1, което е високият им клас, стига периферията да е еднакво качествена - изпарител и инжектори.
Не виждам, какво очакваш друго да ти се отговори. Разликата в цената
само на електрониката между Фобос 1 и Фобос 4 е 150-200 лв. Едното е високият им клас, другото е бюджетният.
Но за нуждите на конкретния автомобил и двете ще се справят еднакво добре, стига да ги окомплектоваш с еднаква периферия. А Фобос периферия не произвеждат. Поръчват и брандират някаква евтина такава и отделно продават чужда по-читава и всяка една тяхна електроника можеш да я комплектоваш с каквато си поискаш периферия, стига да е съобразена с нуждите на автомобила. Естествено, че всички производители и търговци ще гледат да продадат по-скъпото, затова ще вадят от 9 кладенеца води, но няма как да ти дава литър-литър и половина разлика в разхода. Имал съм няколко и все още имам бюджетно изпълнение с евтин изпарител и евтини инжектори и разходът ми е около 10-15% по-голям от този на бензин. Същото е и със скъпи инжектори и скъп изпарител - също го имам и там разликата в разхода бензин/газ е пак толкова. Ако имаш по-голяма разлика в разхода, тогава или имаш механичен проблем с периферията или някакъв проблем с настройките. Естествено, че евтината периферия не е толкова прецизна и животът й е по-кратък и започва в един момент да създава грижи, нерви, посещения при газаджии и т.н., докато с читавата периферия забравяш за проблеми, породени от нея, за дооста по-дълъг период от време или пробег. На евтините изпарители им се налага от време на време да им коригирам налягането. Евтините инжектори ги чистя редовно и сменям от врмее на време гумички. Но като си ги поддържам в добро здраве и системите си работят добре. Докато хубавите компоненти не изискват такава периодична поддръжка - ето там е разликата. Но българинът обикновено се усеща за тези неща, когато вече работата на системата е силно нарушена.
Отделно по първия пост - от градско до градско (дори в София) има много голяма разлика. Аз вися яко по 2 пъти на ден по жълтите павета и имам жесток разход, имал съм го и с други автомобили, по-малки мотори и т.н. Отделно почти всеки старт ми е с всичката газ, така че разходът в градски условия е много относителен. Читава засечка на разхода на газ и после на бензин в същите условия би показала, дали има проблем с газовата уредба.