|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
| Автор |
Съобщение |
|
AleXN
Регистриран на: Чет Фев 09, 2017 7:07 pm Постове: 94 Местоположение: Gabrovo
Автомобил: Legacy 2.5 BRC 4EAT
Рейтинг: 0
|

Mladen99 написа: Слушаите: Спрете да спамите темата. Първо почетете малко форума, защото незнаете какви коли сте си купили и какви са им характеристиките и възмижностите.
Виско муфа се тества след като си карал 10-20км, на обратен завои, осморка с напълно завит волан правиш кръгове наляво.бадясно, ако е блокирала ще разбереш,.
4еат Автомат няма Виско муфа има клапан в ск.кутия. Колата ти върво 90/10 предно.задно нормалко е първо дати пробуксуват предните гуми. При аварииното изключване на задното светва Fwd.
Сега спрете да пишете и първо.се образоваите. Съжелявам ,че спамя на колегата темата,но нямаше как да не ти отговоря понеже си много компетентен и образован. Не съм сляп и лампата не е FWD a AWD. - On page 3-30, there is an explanation of the "AWD Warning Light (AT vehicles)" that says: "For 4-speed automatic transmission vehicles: "This light comes on when All-Wheel Drive is disengaged and the drive mechanism is switched to Front Wheel Drive for maintenance or similar purposes. ... Да не вадя цитати,но на задна е 50/50 ! А става въпрос точна за задна.
|
|
|
|
| Съб Фев 25, 2017 8:47 pm |
|
|
|
iion
|

Колеги, човека каза че е с ръчни скорости. При това положение начина по който работи AT не е показателен. Разпределението на въртящия момент между преден и заден мост става с механичен централен диференциал с лимитирано приплъзване изплзвайки фрикционни дискове и силиконов гел, обикновенно 50/50. Понеже е с ограничаване на приплъзването трябва да има достатъчна разлика между въртящия момент на предния и задния мост. Подаването на газ осигурява по-голям въртящ момент през системата и съответно по-голяма разлика. Също ефекта е по-изразен след като колата е карана и гела и диференциала са с по-висока температура.
Повреди в диференциала могат да отидат както в посока "спичане" когато границата на приплъзване спада и диференциала е зацепил непрекъснато и въртене бавно на "осморки" предизвиква превъртане и удари в ходовата част, така и в "отваряне" когато разпределението на въртящ момент променя пропорциите и/или повишава прага на зацепване. Последното се проявява в сценарии като този на колегата. Аз лично съм сърбал попарата и на двата случая, като честно казано по-добре е със "спечен" диф. Две години след ремонта му и по-дълго каране започна да обажда само задно предаване и така почти щяха да ме отнесат една зима на едно кръгово във Търново.
За ремонт - правил съм при Митака, знам че правят и STI. Купих си нов преди година и половина от Мимо да ми е мирна главата и не съжалявам.
_________________ Подозирам, че всичко е нарочно...
|
|
|
|
| Нед Фев 26, 2017 12:40 am |
|
|
|
MitkoIvanov
|
Mladen99 написа: 4еат Автомат няма Виско муфа има клапан в ск.кутия. Колата ти върво 90/10 предно.задно нормалко е първо дати пробуксуват предните гуми. При аварииното изключване на задното светва Fwd.
Сега спрете да пишете и първо.се образоваите. От 96-та започват да са с разпределение 80/20 предно/задно. И пак е относително, понеже този модел се води про-активно AWD и използва различни сензори от волан, позиция на педала на газта, G-сензор и т.н., като ECU-то пробва да заключи дифа още преди да превъртят гумите, т.е. 80/20 най-често на прав път по магистралата.
|
|
|
|
| Пон Мар 06, 2017 12:20 am |
|
|
|
flux2
|
На мен ми се случи сходна ситуация с Аутбек 2013, ръчни скорости, на пясък. Давайки назад (дори с много газ) колата ми вместо да буксува и върти гуми, губи мощност и гасне. Тогава и аз се учудих доста защо така става. После някой ми каза, че в такава ситуация трябва да изключа първо ESP-то. Може първо този вариант и ти да пробваш и да видиш дали ще излезе тогава. Аз не съм я пробвал повече на пясък че ме хвана шубето  Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
| Пон Мар 06, 2017 1:39 am |
|
|
|
shadow
Регистриран на: Нед Май 24, 2015 2:47 pm Постове: 361 Местоположение: Шумен
Автомобил: Land Cruiser J95 5VZ-FE
Рейтинг: 138   
|
flux2 написа: На мен ми се случи сходна ситуация с Аутбек 2013, ръчни скорости, на пясък. Давайки назад (дори с много газ) колата ми вместо да буксува и върти гуми, губи мощност и гасне. Тогава и аз се учудих доста защо така става. После някой ми каза, че в такава ситуация трябва да изключа първо ESP-то. Може първо този вариант и ти да пробваш и да видиш дали ще излезе тогава. Аз не съм я пробвал повече на пясък че ме хвана шубето  Subary Legacy '04 2.0 138 к.с. няма ESP. p.s. - ако по повод на колата на автора си писал ...
_________________ ex - '04 Subaru Legacy B13 H4 2.0 Symmetrical AWD ex - '02 Audi A4 B6 Avant V6 3.0i Quattro ex - '06 Audi A6 4F Allroad V6 3.0 TDI Quattro current - '00 Toyota Land Cruiser Prado J95 V6 3.4
|
|
|
|
| Пон Мар 06, 2017 9:12 pm |
|
|
|
petko 69
|
flux2 написа: На мен ми се случи сходна ситуация с Аутбек 2013, ръчни скорости, на пясък. Давайки назад (дори с много газ) колата ми вместо да буксува и върти гуми, губи мощност и гасне. Тогава и аз се учудих доста защо така става. После някой ми каза, че в такава ситуация трябва да изключа първо ESP-то. Може първо този вариант и ти да пробваш и да видиш дали ще излезе тогава. Аз не съм я пробвал повече на пясък че ме хвана шубето  Sent from my iPhone using Tapatalk Както по-рано написах, спрете си VDC.
|
|
|
|
| Пон Мар 06, 2017 9:28 pm |
|
|
|
Warxcell
|
petko 69 написа: flux2 написа: На мен ми се случи сходна ситуация с Аутбек 2013, ръчни скорости, на пясък. Давайки назад (дори с много газ) колата ми вместо да буксува и върти гуми, губи мощност и гасне. Тогава и аз се учудих доста защо така става. После някой ми каза, че в такава ситуация трябва да изключа първо ESP-то. Може първо този вариант и ти да пробваш и да видиш дали ще излезе тогава. Аз не съм я пробвал повече на пясък че ме хвана шубето  Sent from my iPhone using Tapatalk Както по-рано написах, спрете си VDC. И аз го изпитах това днес. Влизам с 2000 оборота в неразринат сняг. Както си върви на 2000 оборота с 15тина км/ч, почна да губи мощност, дадох пълна газ но продължи да губи обороти и накрая угасна. Запалих пак същото упражнение и пак угасна. Накрая предположих,че е от VDC-то, спрях го същото упражнение и оборотомера залепна на 5000(защото е дизел) оборота и се изтреля. Май няма файда голяма от VDC-то.
|
|
|
|
| Пон Апр 17, 2017 9:08 pm |
|
|
|
plaskom
|

Цитат: И аз го изпитах това днес. Влизам с 2000 оборота в неразринат сняг. Както си върви на 2000 оборота с 15тина км/ч, почна да губи мощност, дадох пълна газ но продължи да губи обороти и накрая угасна. Запалих пак същото упражнение и пак угасна. Накрая предположих,че е от VDC-то, спрях го същото упражнение и оборотомера залепна на 5000(защото е дизел) оборота и се изтреля.
Май няма файда голяма от VDC-то. Има голяма файда от VDC-то, но тя не е да те вади от дълбок сняг. Точно тогава се ползва бутона за изключване, както е описано в извадката от мануала на Субару по долу. Цитат: & Vehicle Dynamics Control OFF switch Pressing the switch to deactivate the Vehicle Dynamics Control system can facilitate the following operations: . a standing start on a steeply sloping road with a snowy, gravel-covered, or otherwise slippery surface . extrication of the vehicle when its wheels are stuck in mud or deep snow When the switch is pressed during engine operation, the indicator light illuminates. The Vehicle Dynamics Control system will be deactivated and the vehicle will behave like a model not equipped with the Vehicle Dynamics Control system. When the switch is pressed again to reactivate the Vehicle Dynamics Control system, the indicator light goes off. With the Vehicle Dynamics Control system deactivated, traction and stability enhancement offered by Vehicle Dynamics Control system is unavailable. Therefore you should not deactivate the Vehicle Dynamics Control system except under above-mentioned situations. NOTE . When the switch has been pressed to deactivate the Vehicle Dynamics Control system, the Vehicle Dynamics Control system automatically reactivates itself the next time the ignition switch is turned to the OFF position and the engine is restarted. . If the switch is held down for 10 seconds or longer, the indicator light goes off, the Vehicle Dynamics Control system is activated, and the system ignores any further pressing of the switch. To make the switch usable again, turn the ignition switch to the OFF position and restart the engine. . When the switch is pressed to deactivate the Vehicle Dynamics Control system, the vehicle’s running performance is comparable with that of a vehicle that does not have a Vehicle Dynamics Control system. Do not deactivate the Vehicle Dynamics Control system except when absolutely necessary А ето каква е ролята на Vehicle Dynamics Control: Цитат: Dynamics Control system (if equipped) WARNING
Activation of the Vehicle Dynamics Control system is an indication that the road being travelled on has a slippery surface;
In the event of wheelspin and/or skidding on a slippery road surface and/or during cornering and/or an evasive maneuver, the Vehicle Dynamics Control system adjusts the engine’s output and the wheels’ respective braking forces to help maintain traction and directional control. . Traction Control Function The traction control function is designed to prevent spinning of the driving wheels on slippery road surfaces, thereby helping to maintain traction and directional control. Activation of this function is shown by steady illumination of the Vehicle Dynamics Control operation indicator light. . Skid Suppression Function The skid suppression function is designed to help maintain directional stability by suppressing the wheels’ tendency to slide sideways during steering operations. Activation of this function is shown by flashing of the Vehicle Dynamics Control operation indicator light. NOTE . Slight twitching of the brake pedal may be felt when the Vehicle Dynamics Control system operates; a small degree of vehicle or steering wheel shaking may also be noticed in this situation. These are normal characteristics of Vehicle Dynamics Control operation and are no cause for alarm.
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Пон Апр 17, 2017 9:39 pm |
|
|
|
volks
Регистриран на: Сря Сеп 16, 2015 9:59 am Постове: 58 Местоположение: Монтана
Автомобил: Subaru Legacy 2004, 2.0 ,138, wagon