Отговори на тема стр <  1, 2
 Букси под волана Легаси 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Legacy 2.2 95 г.
Телефон: 0899344144
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
agogov написа:
Аз съм сменял ,но няма да го опиша тук и пак,защото съм го направил другаде,защото тук във форума има публикувана цялата документация ,в това число и самодиагностика,защото има и видео-ма било лошо.ЕЕЕЕЕ стегнете се де "храна има ,кат' сте гладни-вземете си ,ако искате да ви сервират има и сервизи!"
Та колега gechi питай конкретно и ще ти отговоря.

колега имах предвид не за процедурата по смяна на датчика а по-точно финансовата страна на въпроса. Има доста писано за самодиагностика няма спор и това е лошото - много материал с малко качество, едно с едно мненията се отричат - с коя двойка се чете ,с коя се трие ,как се трие.Има колеги пишат само на контакт други че трябвало и да се запали колата (при белите/черните -само четът грешките на контакт, зелените букси те трият грешките, но трябва ли да запалиш и да държиш определено време на определени обороти колата?) Общо взето ако имаше колега който да изясни с точност тези варианти то тогава съм сигурен ,че нямаше да има толкоз хаос.Разбира се винаги същеструва и варианта проба-грешка ,но така се обесмисля малко ползата от форума и обмяната на опит (а понякога и доста боли глава след това :-D ).Всичко това го пиша без да имам за цел да упрекна някой за нещо ,напротив благодаря на всички които откликнаха. Успех колеги :smt023

Пон Мар 02, 2009 11:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1791
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
gechi написа:
мненията се отричат - с коя двойка се чете ,с коя се трие ,как се трие.Има колеги пишат само на контакт други че трябвало и да се запали колата (при белите/черните -само четът грешките на контакт, зелените букси те трият грешките, но трябва ли да запалиш и да държиш определено време на определени обороти колата?

Мисля че съм го написал:
imprezaWRX написа:

и да доуточним,става въпрос за импреза и легаси до 99г.

така знам аз :roll:

За след 99г.- OBD2

Пон Мар 02, 2009 11:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Цена на моя-100лв-от вън
Цена тук в 'Субару'-160лв
Буксите са различни по цвят-зелени и черни (бели),За Форестер-черните(белите) се свързват и се дава на контакт.Гледаш чека (АБСа също може да мига,ако имаш дерт там).Четеш грешка 1 ,2..(двуцифрени са )Като изреди грешките,зацикля и пак ги показва.Зелените са за триене на грешки(виж руската препратка в онази тема).Не се занимавайте с зелените-откачете акумулатора за 15 мин. за триене на грешките.Код 1111-няма грешка.

Вто Мар 03, 2009 12:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
agogov написа:
Цена на моя-100лв-от вън
Цена тук в 'Субару'-160лв
Буксите са различни по цвят-зелени и черни (бели),За Форестер-черните(белите) се свързват и се дава на контакт.Гледаш чека (АБСа също може да мига,ако имаш дерт там).Четеш грешка 1 ,2..(двуцифрени са )Като изреди грешките,зацикля и пак ги показва.Зелените са за триене на грешки(виж руската препратка в онази тема).Не се занимавайте с зелените-откачете акумулатора за 15 мин. за триене на грешките.Код 1111-няма грешка.

благодаря колега

Вто Мар 03, 2009 9:25 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 30
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Четох, четох, ама такова няма. Ето го проблема. Колата-Legacy 2.0L, от 2000г. Проблема - свети лампата Chek Engine. Още като съм я купил /не съм обърнал внимание тогава/ черните букси си бяха включени и така съм я карал един месец. ЛАМПАТА НЕ СВЕТЕШЕ. След този месец, както се движи колата светна лампата. Взех да се чудя, още бях чувал само за самодиагностикта, но забелязах 4е колата пали малко трудно. А ако е загряла понякога пали и от втория път. Студена пали нормално мисля /6-7 превъртания/. Помислих че е нещо от свещите, свалих акумулатора, дръпнах кабелите, развих ги, добре си бяха. Закачих акумулатора. Но така лампата изгасна и аз си помислих че е било от кабела на свеща и се е оправило./тогава също не знаех че грешката се трие при откачен ток/. След 350км лампата светна отоново. Тогава започнах да търся проблема и прочетох таз магия за буксите - и гледам на моята кола постоянно закачени. Какво става - нямам и представа. А се държи все едно не са закачени. Откачих ги. Запалих. Свети си лампата. Закачих ги пак, давам на контакт - пак свети, НЕ МИГА. Откачам ги. На загрят двигател закачам зелените. Карам на първа 1-2 мин на 2000 оборота. Спирам. Давам на контакт. Щракат релетата, пуска вентилатори, лампата дава единици, все едно няма грешка. И продължава да си пали трудно когато е загряла. Ходих при Митака преди това и казах си за лампата - но тогава беше случея с откачения акумулатор- грешка нямаше, тои е закачил компа, прочел - няма наистина грешка, а за бавното палене - нормално, субаруто пали по бавно. То аз си миля че когато тои го е пробвал си е запалило нормално, ама ако е загряла и като тръгвам - срам - в субару и да не мога да запаля. А като включа и проблема че почти нямам задна, абе не ми е лесно. И вчера си изнамерих един кабел за OBD-II четец и съм сложил някакъв софт и сега ще се мъча, ама не ми е ясно кои софт да ползвам. Това ще кажа после. Ако някои знае по каква причина не ми работят тези черни букси, защо изобщо не ми дава нищо /нито за грешка, нито за чист/ а и зелените букси нищо не казват.

Сря Апр 15, 2009 10:43 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1791
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
При теб без OBD-II няма да стене работата.Най- добре закарай колата в сервиз.

Сря Апр 15, 2009 11:22 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Мисля с този кабел OBD-II /вътре си има някакви платки/ и през компа да чета, но ще пробвам вечерта, но найстина изглежда сериозно и май нещатат отиват към сервиз. ще видим тая работа

Сря Апр 15, 2009 11:40 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
С кабела не стана, оказа се че е за VAG групата автомобили, питах и в една фирма, но ми върнаха следния отговор:
"Zdraveite, Imam samo EOBD tester no shte raboti s Subaru sled 2001g. Nqmam specialen kabel za Subaru koito da podyrja modeli predi 2001g."
Отивам пак на сервиз.

Чет Апр 16, 2009 7:00 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 112
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
@campestre и на моята има черни букси свързани на постоянно и завити с китайски изолирбанд (Някой може ли да каже дали трябва да са постоянно свързани ?)...
Не смея да ги барам. А като си свържа зелените и запяла си мигат само единици.
Като свържа бушончето да е само на предно не ми светва FWD или VDC OFF и ме съмнява електрониката та за това не барам .
Чакам един тестер OBD-II за коли след 96 та като ми го дадат ще споделя какви данни дава.

Съб Май 30, 2009 7:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Тази работа с буксите и самодиагностиката за мен си остана въпрос. Когато взех колата - черните бяха свързани. Не би трябвало по принцип. Аз ги откачих. Почти постоянно си карам с светнала лампа, което ме побъркваше отначало. Пробвах самодиагностикаата - с черните свети постоянно /когато съм на контакт/, със зелените мига 111111 - няма грешка. А Check engina си свети. Също се оказа и че колата не е с OBD-II - всъщтност ако е на самия куполинг отляво под волана трябва да си пише.На моята не пише. Колегите тук са писали.
http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.ph ... ght=#45351
В руското ръководство пише че за европейките -след 2000година са с OBD-II, за американките - след 1998 или 1997год. Някъде другаде пишеше че европейките след 2001 са с OBD-II. И аз незнам с какво съм. И Митака не ми каза.
Но за сега за мен варианта е като минавам през сервиз да мина пак да погледант. Питах и Митака за тази самодиагностика, но нищо конкретно пак. Каза ми че досега е светело от ламбда сондата, но след като оправих проблема пак светна. И не съм и ходил повече. сигурно е от датчика за скоростомера - от диагностиката в Габрово преди месец излезе и това заедно с още няколко. А това с тестера за коли с OBD-II след 96 май няма да стане. Аз пообиколих из моя регион и не могат да я прочетат. Има и един сложен вариант. Но за там трябва много четене и пак може да не стане нищо. От спецификация може да се видят какви сигнали трябва да дава между различните изводи на OBD_II....сложна и несигурна. Но не пречи да пробваш. Пиши като стане.

Съб Май 30, 2009 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
[quote="campestre"]Тази работа с буксите и самодиагностиката за мен си остана въпрос. Когато взех колата - черните бяха свързани. А Check engina си свети.Каза ми че досега е светело от ламбда сондата, quote]
при мен колега е абсолютния случай с тая лампа и в сервиза диагнозата беше подобна - викат ако светне ела пак ,че нулираме наново ,ма то за едно нулиране на компа да биеш път до Сф,та решението е просто ако се дразниш - батерията :smt109

Съб Май 30, 2009 9:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
За да са свързани - най-вероятно е правена някаква магария. Макар че не разбирам каква би могла да бъде. На мен доколкото ми е известно с черните се четат старите грешки, а със зелените - текущите.Когато са само черните - само на контакт. Зелените - двигателят трябва да работи.
Когато се свържат двата комплекта букси е за изтриване на грешка. Пробвал съм го и действа.
При загрят двигател закачам черните и зелените и тръгвам на 1-ва и карам около 400-500 м и започва да дава 111111 - грешката е изтрита. Така си изтривах код 12.

Съб Май 30, 2009 9:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 112
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
М не разбрах черните да ги разделя ли или да си стоят ...
Така старателно за изолирани, но ще ги махна да видим какво може да стане .
ПП. ей сега отивам да се навръ под волана.
ПП2 И с тях и без тях едно и също. А другите букси не са ми зелени а лилава и кафява (не че има значение) пи свързването им мига постоянно и равномерно. Не трябва ли да спре по някое време или си бълва единици

Нед Май 31, 2009 10:34 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
При мен когато съм свързал зелените - трябва да е загрята колата, да караш на първа няколко минути. Спирам на място, чуват се как щракат релетата, НО прави точно като при теб - само единици, без пауза, колкото и дълго да чакам. За това си мисля че тази самодиагностика не ми работи. А при свързани черни - на контакт - свети постоянно /няма интервали или нещо такова/. Черните и зелените не трябва да са свързани при нормално положенние. Ползват се само за самодиагностиката. За цветовете им - и другаде съм чел че може да са различни.

Нед Май 31, 2009 11:02 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2