Отговори на тема стр <  1, 2
 Първото ми Субару - Първите ми казуси 
Автор Съобщение

Постове: 2
Телефон: 0878856788
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Оказа се, че собственикът,от когото го купих, е бил в неведение дали е възможно превключване на газ в движение, и го е правил само при спрял автомобил, за сигурност. Аз навъртях днес 40-на км, за да проверя как се движи колата и безпроблемно я превключих на газ при 80 км/ч. Колата е "пушка"; удивен съм от поведението ѝ на шосе и в пресечена местност след повече от половин милион навъртяни километри.

Съб Фев 18, 2023 5:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4381
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Просто пускай педала на газта когато превключваш, друго няма значение. Е, хубаво е температурата на мотора да е поне 40+.

Нед Фев 19, 2023 1:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 27
Автомобил: 2008 Forester 2.5 XT
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте и от мен :)
Относно превключването, също не знам да е необходимо да е в спряло състояние.
Ако вече човек иска да икономиса от бензин, е по-добре да изчаква колата да превключи.
Това с отпускането на педала при превключване не го знаех, каква роля играе това, и ако не се е направило каква може да е вредата?
Какво стана с колата на колегата от Смолян?
Аз в момента също съм пеш, защото колата е за ревизия на главите и реглаж на клапани, смяна на тампони на заден мост, ревизия на стартер и смяна на предни амортисьори.
Предния собственик не я е поддържал колата, а аз в желанието си да имам такава (Outback b13, 3.0) игнорирах всичко и я купих преди две години.
Сега съм решил да си я направя като хората, с ясната представа, че поемам голям риск защото тази кола след това става непродаваема, или поне не за сумата която съм вложил в нея.

Нед Фев 19, 2023 5:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1
Автомобил: Subaru Legacy 2,5
Нов фен
Отговори с цитат
Бор4о написа:
Оказа се, че собственикът,от когото го купих, е бил в неведение дали е възможно превключване на газ в движение, и го е правил само при спрял автомобил, за сигурност. Аз навъртях днес 40-на км, за да проверя как се движи колата и безпроблемно я превключих на газ при 80 км/ч. Колата е "пушка"; удивен съм от поведението ѝ на шосе и в пресечена местност след повече от половин милион навъртяни километри.

Аз също съм пробвал в движение да сменя от газ на бензин, както и обратно при скорост от 80-90 км/ч. Освен цвета на индикатора, като цяло не се усеща никаква промяна.

Пон Фев 27, 2023 10:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4381
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При перфектно настроена уредба с последователно обръщане няма проблем, поне при атмосферките. При групирано обръщане, разминавки в настройките или кола с обикновенна уредба - печелите безплатен ритник, с неочаквани бонуси на хлъзгав път в завой или метална салата, ако е с хлабав ангренаж.

Пон Фев 27, 2023 10:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2