Отговори на тема стр <  1, 2
 Въпрос относно Катализатор...?! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 414
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
незнам какво да направя, да не стане така ако избуша вътрешностите на големия катализатор, да не стане беля.... ще ми се някой който го е правил на такова Легаси да сподели впечатления, нали е с една ламбда сонда та за това се притеснявам...

Пет Авг 27, 2010 11:14 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не се притеснявай, а избушвай или изрежи и тръба,махни си и втория катализатор(ако имаш такъв).Ще ти хареса как ще се отпуши вървенето :smt023 !

Пет Авг 27, 2010 2:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Първия не трябва да се търбуши. Или си стои, или се замества с хубаво резонаторно гърне с бленда, с вата!......., както си трябва, иначе ще бъдете изненадани неприятно. Звука става кошмарно резониращ, като поцинкована кофа звъни. Чува се без значение с какви гърнета сте назад. Резонатора трябва да бъде веднага след фланеца на колекторите, иначе нищо не правим.
BTW, работната температура на ламбда сондата (о2s) се достига по-бавно, което е минус.
PS. С втория катализатор няма грижи.

Пет Авг 27, 2010 7:09 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен няма ядове...и ми харесва как върви,като съм във високи обороти(като ускорявам рязко)наистина за момент все едно звънти...хмм.По тази логика излиза че резонира,на мястото на първия катализатор какъв резонатор да се сложи, като "Г" образен резонатор няма...аз съм с тръба и ЛС-та в нея!Поне на Форестъра е така :)

Пет Авг 27, 2010 8:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Нямам пари да купувам резонантно гърне и незнам кой ще може да ми свърши тази работа в плевен. Но Trak каза че има човек който ги изтърбушва за 100 лева и после заварява обратно ламарините и да си карам с кух катализатор.
Да , има втори който е размер на спрей, просто малко оширение веднага след първият. Звука не ме притеснява, по-скоро разхода, или да не объркам работата на ламбда сондата защото е само една а не намерих подробно инфо във форума дали се слага втулка на такива модели които са само с един катализатор...
нищо не ме бърка да експериментирам но и времето ми е малко и ми се ще да оправя това звънтене преди да съм тръгнал че доста път ме чака. Благодаря ви за отговорите! :smt023

Пет Авг 27, 2010 10:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 753
Автомобил: SPEC B, Forester SG
Рейтинг: 51
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Pacone 4X4 написа:
Вчера разкарах и втория катализатор(задния - по-малък) и определено колата стана малко по пъргава...звука малко се усили,но на празен ход пак не може да се разбере че работи :smt023 По-натам ще сменя и задното гърне с нещо спортно...искам звук като при jovanni =D>

Предлагам бартер 1:1, а звука с бонус :-D :-D :-D :-D :-D

Монтаж на ГИ

Иван Костадинов

0899366111

Пет Авг 27, 2010 10:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Pacone 4X4 написа:
При мен няма ядове...и ми харесва как върви,като съм във високи обороти(като ускорявам рязко)наистина за момент все едно звънти...хмм.По тази логика излиза че резонира,на мястото на първия катализатор какъв резонатор да се сложи, като "Г" образен резонатор няма...аз съм с тръба и ЛС-та в нея!Поне на Форестъра е така :)

Те всички атмосферни са така на "Г", но пак става - с флекса и CO-то няма невъзможни неща. Елипса 25см влиза идеално, към хедъра се прави един завой, присаждаш сондата и си ти.

gatof написа:
Нямам пари да купувам резонантно гърне и незнам кой ще може да ми свърши тази работа в плевен. Но Trak каза че има човек който ги изтърбушва за 100 лева и после заварява обратно ламарините и да си карам с кух катализатор.
Да , има втори който е размер на спрей, просто малко оширение веднага след първият. Звука не ме притеснява, по-скоро разхода, или да не объркам работата на ламбда сондата защото е само една а не намерих подробно инфо във форума дали се слага втулка на такива модели които са само с един катализатор...
нищо не ме бърка да експериментирам но и времето ми е малко и ми се ще да оправя това звънтене преди да съм тръгнал че доста път ме чака. Благодаря ви за отговорите! :smt023

Нямаш 30 лева за гърне, обаче имаш 100 лева за глупости. И за "хубавата" работа вземи си отстави и пълнитела, че да го продаде оня капут 40 лв/кг.
Имаш една сонда на първия катализатор, която се присажда много лесно на всяко друго тяло. Втулка не се слага. Дистанционна втулка се слага само на втората сонда, за да не отчита пълния капацитет на флуида............без катализаторите засича неизправни такива, а то просто ги няма. Теб това не те засяга, такава мониторинг сонда нямаш.

Съб Авг 28, 2010 1:56 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Интересно че звънтенето при ускорение се чува от зад....от към задното гърне :D Но Дидо, ти си прав, при желание и техника няма невъзможни неща :smt023

Ванка,а да не се дразниме сега...та бартер...та бонус звука...ами ако накрая и звука си вземеш :-D :-D :-D к'во прайме

Поздрави :D

Съб Авг 28, 2010 7:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ей , тоя звук , хахахаха :) ще взема да дам 30лв и да си взема катализаторчето да го продам... :) 40лв/кг звучи доста добре, може да се окаже че даже ще съм на далавера! :) благодаря за отговорите на всички! :) ще напиша резултата от плевенските майстори ... :)

Съб Авг 28, 2010 8:38 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Отговори с цитат
gatof написа:
Ей , тоя звук , хахахаха :) ще взема да дам 30лв и да си взема катализаторчето да го продам... :) 40лв/кг звучи доста добре, може да се окаже че даже ще съм на далавера! :) благодаря за отговорите на всички! :) ще напиша резултата от плевенските майстори ... :)

едва ли ще можеш да си го продадеш , защото не искат да изкупуват натрошени катализатори
съмнява ме че не ти е проблема в катализатора, а и това с отпушването на колата като е без катализатори е вярно ама само ако ти са били запушени преди да ги махнеш.
свали си катализаторите и ги погледни в какво състояние са вътре

ако ще продаваш катализаторите, отрежи им фланците и ги продай както са цели, а фланците ще ти трябват за резонантните гърнета

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Съб Авг 28, 2010 3:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Купуват се и натрошени - 40 лв/кг, за цялостен вид цените са други.

Нед Авг 29, 2010 12:33 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Опааа.... Реших си проблема! Оказа се че са се разкачили ламаринките по обшивката на тръбите преди и след големият катализатор. Вече не дрънка но това е временно решение... Успокоих се поне, че не е катализатора! :)
Звука стана автентичен... бу буб у бубубубубу.... :D

И все пак ще правя нещо но е рано да се каже, парите не стигат... :)

Пон Авг 30, 2010 4:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
"добър ден чано Танаске" :D

.... и по-добре не прави нищо повече, само ще си създадеш проблеми

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Пон Авг 30, 2010 9:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 69
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Питане за Легаси 2.5 2001, доколкото разбрах съм с две сонди и два катализатора. Ако искам да ги махна да ги продам и на тяхно място да сложа резонаторни гърнета, към кого да се обърна, така че работата да бъде свършена професионално ? Благодаря!

Пон Сеп 13, 2010 11:47 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 253
Нов фен
Отговори с цитат
Виж тази тема http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=6286 в раздел сервизи, мисля че е доста грамотно направена замяната на катализаторите но чакам колегата малко да ни ориентира с цените.

Пон Сеп 13, 2010 5:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Отговори с цитат
Мда, жичките си стоят, това е хубаво. :)

Пон Сеп 13, 2010 8:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
ако си мислите че като махнете катализаторите колата ще литне се лъжете много, НИКАКВА разлика няма, освен ако не е някоя турбо бИгачка, само в разни сериали ще се вкарате с тея трансформации :D

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Вто Сеп 14, 2010 10:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 253
Нов фен
Отговори с цитат
Какво предлагаш да правим като се позапушат и почнат да пречат на работата на двг-то, за да избегнем "сериалите".

Вто Сеп 14, 2010 11:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
danko23 написа:
Какво предлагаш да правим като се позапушат и почнат да пречат на работата на двг-то, за да избегнем "сериалите".

като се запушат мърдане няма, да се сменят с други е най-добрия вариант "без сериали", ама повечето ги режат без да знаят от тях ли е, щото си мислят най-вероятно че катализаторите са сложени да пречат, и че ще дойдат едни коне като ги махнат ... :D

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Сря Сеп 15, 2010 2:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2