Отговори на тема стр <  1, 2
 Трябва ми добър сервиз който разбира от въздушно окачване 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 131
Автомобил: LEGACY 2.5 99 AT, OUTBACK H6 08
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Моля, споделете колко по-евтино излиза минаването на конвенционално окачване, от купуването на (примерно) 2 нови въздушни амортисьора.Този проблем е валиден за всички с въздушно окачване и всяка инфирмация би била супер полезна.
Благидаря.

Съб Фев 12, 2011 8:58 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 81
Автомобил: Subaru Legacy 2,5i Aвтомат 2001 г
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ами аз за момента съм със сменени компресор и предна лява въздушна възглавница - и 2 -те на старо сумарно ми излезнаха малко над 500 лв. В момента колата се сглабя и се опправя всичко по кабелите, че някой преди да я взема бая я е побългарил , за да "работи".
Най-евтината оферта за нова възглавница която получих беше 700 лв ... На знам как върви ново конвенционално окачване и колко пари му е смяната , ама аз съм на мнение , че след като жълтурите са го направили с такова (въздушно) то такова трябва да бъде \:D/ :smt134

Съб Фев 12, 2011 6:48 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 131
Автомобил: LEGACY 2.5 99 AT, OUTBACK H6 08
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз все още не съм се свлякал, но като чета за всички с този проблем, сугурно не съм далече защото съм 99 година. Че япончетата са го измислили така добре, ама то и нормално окачване им слагат. Въпроса е, че въздушното окачване дава комфорт от който не ми се иска да се лишавам, пък и доста често ми се налага да се възползвам от 4те сантиметра по-високо. Масово се развалят предните възглавници, а след това заради почти постоянната работа и компресора. Мисля, дали ако се сменят двете предни възглавници рпи първи симптоми, нрма да е по-безболезнено? Чувал сум, че цялото конвенционално окаяване със смяната излиза около 1800 лв. а дали е така, да каже някой скоро минал по този път.

Нед Фев 13, 2011 8:48 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 21
Автомобил: Subaru Legasy 2.5 AT 2001
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
здравейте

Питахте ме колко излиза нормалното окачване ,ами на мен ми излезе 600 части (четирите амортесьора с 4 пружини, като от пред са макферсони а отзад обикновени )+труд само да кажа че са втора ръка .об :smt136 що около 700 лв

Пон Фев 14, 2011 10:33 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 82
Автомобил: Subaru Outback H6 2008
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
maznislav написа:
Благодаря ти коляга :)
То и животът е временно решение ама :smt134 \:D/ .
За сега си поръчах от колега възглавница и пиейки бира си мисля за купуването на 2 -ра ръка кола от среден клас и как са натъманили "ТЪРГОВците" окачването да "изкара" няколко месеца ,защотото схемата с така вързан компресор и клапани който не задържат въздуха си е било точно такова :( Това практически няма намиране при купуването ...
Просто не ми се иска да сменям въздушното с нормално - така си губя половината от кефа и комфорта .. а за какво живеем и се скъсваме от бачкане ако не се радваме на малките неща :smt033 :beer02: . А и след като вече 2 -ра седмица колата не е в движение карам 2 служебни форда :smt013 :smt010 :smt087 :smt091 :smt121 :smt089 -с всеки изминат с тях километър Субаруто ми липсва все повече и повече :( .
И аз се надявам да успееш да намериш начин да ги ремонтираш , ако ти трябва възглавница за тестове обади се да ти пратя моята с дупка като от куршум за тестове
Поздрави :smt136

Абсолютно съм съгласен с теб. Аз затова няма да се откажа да ги оправя тия проклети амове. То проблема не е в тях, а в това, че средставата оскъдни. :) и все пак са си скъпи новите. Ако ми потрябва този спукания може да ти звънна, просто чакам момента в който ще ида до Турция и да видя какво ще се случи. Напълно съм съгласен с тебе, щом японците са я направили така значи трябва да е така. Никак не ми допада идеята да минавам на нормално оказване. Просто като ходя за риба тази кола не ми е потребна, ако не може да се повдига :).

Поздрави
P.S Веднага щом знам нещо ще ти пиша във форума

Пон Фев 14, 2011 12:51 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ YIM WWW
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
~1500 лева комплект 4 амортисьора Каяба, 2 неоригинални пружини отпред, 2 оригинални пружини отзад (май така беше, най-много да е наобратно) и някои дреболии, които иначе няма по въздушното окачване, оригинални. Утре я оставям в Субару Варна... [-o<

Вто Фев 15, 2011 5:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2