Отговори на тема стр <  1, 2, 3
 Избор на Легаси 2004г. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Основно разлика в поддръжката има в гумите - за Аутбек са малко по-скъпи. Другото са амортисьорите - при Аутбек задните са т.нар. "нивомат" - тоест при товар в багажника те си остават на същото ниво, а колата не "кляка".
И двете неща не се сменяват толкова често, че да са проблем.
При Аутбек избора на ДВГ е 2.5 или 3.0, откъдето идва разлика в гражданска и данък (първото при 2.0 и 2.0R, а второто при 2.0, т.к. данъка се изчислява на база мощност). Други съществени разлики мисля, че няма - масла, филтри, ремъци - моторите са еднакви, скоростите също, както и останалите възли.
Лично на мен Аутбека ми харесва повече - по-практичен е за България, а и външно изглежда по-сериозно - някак "напомпан" - като спреш до някое пасатче на светофара, изглежда сякаш бека ще му бие един шамар с издутия калник. Минуса му е основно в разхода на гориво - може би около литър-два. И "люшкането" в завоите с над 160-170 км/ч, което се оправя с whiteline стабилизираща щанга.

Пет Мар 09, 2012 5:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 4
Автомобил: VW Polo
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря, сега оставя да си харесам някое легаси седан (защото жената не харесва комби), по възможност с автоматични скорости, но и ръчни няма да откажа. Стига да е в идеално състояние.

Пет Мар 09, 2012 10:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 13
Автомобил: Subaru Legacy Wagon 3.0
Нов фен
Отговори с цитат
Здрасти адаш,

Незнам дали вече не си купил кола, но аз карам Легаси комби от този модел и съм много доволен до сега!

Колата я взех от София, от Софавто! Имам познат, който работи там и бях сигурен че ще ми даде читава кола!

Всъщност отидох с брат ми да взимаме едно Х5 за него и като я видях се влюбих в нея, а въобще не мислех да си купувам нова кола!

Моята е 3.0 бензин с абсолютно всички екстри, за които можеш да си помислиш, без ксенон, но това не ти е нужно тъй като фаровете имат лещи и святат супер! С едни крушки двоен живот на OSRAM за 22лв бройката ще си супер доволен!

Аз я взех на 15 500 лв, но както казвам има следните екстри: навигация, автомат, кожа слонова кост с подгрев, парктроник, климатроник и т.н! Имам и газова уредба BRC с възможно най- скъпия изпарител и е направена много добре! Съветвам те ако ще купуваш газово впоследствие то да е BRC! Колата върви като на бензин!

Относно харча на гориво- в града 16- 17 газ, зависи дали ти тежи крака, а моя е тежичък, и все пак е 245 к.с.! Зимата даже 20 отива! Извънградско при 130-140 и някое екстремно изпреварване- 11-12 газ, което е мн добре! Имам работа постоянно извън града и онзи ден ходих до Сл. бряг! Карах с 90- 100 и ми изгоря 9 литра газ! Обаче да ти кажа кефа цена няма и тази кола не можеш да я караш с 90-100! Тя те предизвиква да и удариш един кик даун щото ревът на двигателя е неописуем!

Относно дали да е Аутбек или Легаси- заложи на Легасито, ако няма да правиш яко оф- роуд! На пътя е убиец- няма мърдане! Онзи ден се подгонихме с едно БМВ GT на магистралата Карнобат- Бургас! Вдигнах 250, а онзи на 230 се отказа! Той гледа в далечината някво комби, ама не видял двата аспуха отзад! :)))

Ако вземеш автомат- приготви се за около 8 литра масло по 25л литъра- Кастрола е толкова! Иначе 3.0 двигател ти спестява ангренаж, щото е с верига!

Ако имаш въпроси- 0898 22 66 59- Иван

Поздраво

Пет Мар 23, 2012 8:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
ivan_petev написа:
Ако вземеш автомат- приготви се за около 8 литра масло по 25л литъра- Кастрола е толкова!

Опааа, не трябваше ли да е "Субару АТФ....

Пет Мар 23, 2012 8:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Трябваше, определено. А и повече от 6-6.5 л не знам как са му източили на колегата. Парнали са го с към 2 литра май. Но за 5еат няма алтернатива на субару атф...

Пет Мар 23, 2012 9:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 13
Автомобил: Subaru Legacy Wagon 3.0
Нов фен
Отговори с цитат
Аз сложих Кастрол и съм минал над 10 000 км! Нямам никакви проблеми, сменя скоростите перфектно!

Пет Мар 23, 2012 9:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3