Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6  >
 Избор Легаси или Пасат 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Няма мита при внос от Евро-съюза.

Вто Фев 07, 2012 2:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Няма мито за внос от страните на ЕС. Няма отдавна вече и акциз при внос на кола!

Вто Фев 07, 2012 2:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Разходите би трябвало да са:
- по оформяне на вноса (митнически манифест и такси за обработка на д-ти) ~ 50 лв.;
- регистрацията (за която имаш ГО ~200 лв., еко-такса ~150 лв, табели и таксите за обработка на документите ~ 80 лв /закръглени);
- местен данък в зависимост от Kwt-и и евентуално винетка - 67 лв.

Вто Фев 07, 2012 2:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Отговори с цитат
PitM написа:
......... еко-такса ~150 лв, ..........

Тая еко-такса ми е още в главата, пича, който ми е вкарал колата я заплатил при влизане в страната и ми даде документа, ударих им я в КАТ-Пловдив, но ми отговориха, че си е за него и платих още една бакшиш от мен. Малко тъпо да плащаме по две еко-такси за една кола. ](*,)

Вто Фев 07, 2012 3:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Yco написа:
PitM написа:
......... еко-такса ~150 лв, ..........

Тая еко-такса ми е още в главата, пича, който ми е вкарал колата я заплатил при влизане в страната и ми даде документа, ударих им я в КАТ-Пловдив, но ми отговориха, че си е за него и платих още една бакшиш от мен. Малко тъпо да плащаме по две еко-такси за една кола. ](*,)

Пълната стоиност ли си платил?
Понеже има някаква врътка вс еедно да се плати част от сумата, а ти пак си оставаш длънжик и се налага и ти да внесеш.
Светна ме познат от КАТ Бургас.
Понеже тея от автокъщите като си купуваш кола можат да ти оправят и еко-таксата и ако е някои мушенник и ти ще платиш в последствие.

Иначе се радвам че колегата избра по-добрия вариянт (като гледам пътната обстановка в момента......)
Нека не бърза, все ще се покаже колата за която мечтае, до тогава да отиде на някоя среща че да светне какво да гледа като екстри и т.н.т.
За коли от Германия има фирми (лицензирани, не такива дето правят екскурзиики за коли) които взимат по 600-800лв. за да ти докарат колата, която си харесаш уговаряш се с продавача, плащаш и те ти я карат, лично мен не ме кефи да купя нещо дето съм виждал на картинка.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Вто Фев 07, 2012 4:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Отговори с цитат
Mladen99 написа:

......

Сигурно над 120-130 лв беше, че кой ще ти вземе по-малко.
Сега си отворих декларацията от "лицето, което купих" и там е записано - продуктова такса за МПС е заплатена по сметка на ПУДОС.........описана колата модел, номер..VIN, .... декларирам, че ми е известна отговорността, за неверни данни ............. приложено копие от платежен документ...подпис и печат.

Вто Фев 07, 2012 4:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 202
Автомобил: Saab 95 2.0T Тролчо
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Yco написа:
Mladen99 написа:

......

Сигурно над 120-130 лв беше, че кой ще ти вземе по-малко.
Сега си отворих декларацията от "лицето, което купих" и там е записано - продуктова такса за МПС е заплатена по сметка на ПУДОС.........описана колата модел, номер..VIN, .... декларирам, че ми е известна отговорността, за неверни данни ............. приложено копие от платежен документ...подпис и печат.

Екотаксата се плаща еднократно при първата регистрация на автомобила и документа за платената такса се пази и си върви с колата при понататъшна промяна на собственост и пререгистриране!!! Щом си имал документ че е платена вече екотаксата не е трябвало да я плащаш отново. Пловдивския КАТ те е преебал за съжаление приятелче. ](*,) ](*,) ](*,)
ПИДИРАСИ!!!

Вто Фев 07, 2012 6:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Кмете, виж тази:
http://www.tonnykeijzers.nl/te_koop/sub ... c_43000km/
Малко е скъпа,но уникално съвпада с твоите изисквания :)
Познавам един тип,който кара коли на платформа до В.Търново, минава през Русе, за около 400 евро,ако не ме лъже паметта.
http://www.vermaningautos.nl/
Виж и на тоя сайт-има едно легаси под 3000 евро,на 108 000км,но не мога да ти дам директно линка.
И двете коли имат NAP,което е сертификат за реални километри.

2010 guzzi griso 1100

Вто Фев 07, 2012 7:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 92
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 2000г
Телефон: 0883552075
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря за предложенията den4o но аз май се влюбих ето в тази http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=cuh3xmnfk3zu има и тув което значи че не е таралясник (макар че всички подписи доста си приличат което е малко съмнително) но иначе много ме радва и бих искал да си я купя, защо ли и тук не се продават такива :-? но да се надяваме че ще си намеря хубаво Легаси а защо седаните нямат ръчка за бързи и бавни скорости някой ще ме светне ли

Вто Фев 07, 2012 8:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Това ,че подписите съвпадат, е хубаво. Щеше да е съмнително,ако бяха различни. Според книжката ,колата е сервизирана при един и същи дилър . За скоростите не знам,според мене,ако няма лост,няма бавни.

2010 guzzi griso 1100

Вто Фев 07, 2012 8:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Кмете, тази от втория линк, който Денчо ти е пуснал е със нови гуми Мишелин и сменен ремък преди 4000км. Цената и също е доста по добра от тази дето си се влюбил... ама то човек кат му дойде сляпата неделя и ... :hello:
Виж и тази и тя се вписва в параметрите ти! Пише, че с 8 гуми я дават(тези на нея+още 4летни)

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

Последна промяна kokinio на Вто Фев 07, 2012 9:10 pm, променена общо 2 пъти

Вто Фев 07, 2012 8:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
kmeta91 написа:
.... а защо седаните нямат ръчка за бързи и бавни скорости някой ще ме светне ли

den4o написа:
....според мене,ако няма лост,няма бавни.

Имаме участник познал верния отговор :good:

Вто Фев 07, 2012 9:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
bobeck написа:
kmeta91 написа:
.... а защо седаните нямат ръчка за бързи и бавни скорости някой ще ме светне ли

den4o написа:
....според мене,ако няма лост,няма бавни.

Имаме участник познал верния отговор :good:

ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL да и аз така предположих ама знам ли ги японците к'во са измислили :D иначе мен ми трябва комби с бавни че сега на село как хубаво е наваляло а улиците са в лед от дъжда и все си мисля че бавните биха ми свършили работа. Сега загледах ето тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details ама нещо таблото и е светнало като коледна елха и тия 105 000 в България :D :D :D

Вто Фев 07, 2012 9:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
kokinio написа:
Кмете, тази от втория линк, който Денчо ти е пуснал е със нови гуми Мишелин и сменен ремък преди 4000км. Цената и също е доста по добра от тази дето си се влюбил... ама то човек кат му дойде сляпата неделя и ... :hello:
Виж и тази и тя се вписва в параметрите ти! Пише, че с 8 гуми я дават(тези на нея+още 4летни)

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

Виж и тази.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=2

Тази червената дето си я постнал наистина свети като коледна елха таблото особенно лошо е че свети онзи жълтия символ в дясно!!! Чек енджин му се вика и свети когато компютъра е отчел че нещо по двигателя не е наред.

Вто Фев 07, 2012 9:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Иначе останалите светлини по таблото освен, Чек енджина ,си светят щото трябва. Доколкото ги запомних са за горивото,за отворена врата, несложен колан и дръпната ръчна спирачка.

Вто Фев 07, 2012 9:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Отговори с цитат
След видяното днес, се обеждавам за пореден път :subaru: :sti:
http://www.youtube.com/watch?v=n_gIxmkO ... re=related

Вто Фев 07, 2012 9:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Хубави оферти и аз ги гледах но мойта по си ми харесва пък и тази която аз постнах върви заедно със зимни и летни гуми а за чек енджина на червеното субару може и да свети заради газта (мен на учебната кола ми светеше чек енджин а тя беше на метан) но това е само предположение от един неразбиращ човек

P.S. това червеното е същото като това от софавто само че с 2500 лв по евтино :D

Вто Фев 07, 2012 9:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Успех с покупката тогава!!! Както се вика човек сам си избира както жената така и колата. :beer:

Вто Фев 07, 2012 10:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 29
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
kmeta91 написа:
Колеги от доста време гледам пазара и нещо няма много Легасита моят избор се ограничава до 3 легасита с ръчни и един аутбек пак с ръчни (не търся кола с автоматик) , докато в немското мобиле има доста (42 по точно :D ) като има такива до към 3000 евро който ми харесват на по 200 000 км с климатроник и въпроса ми е колко ли ще излезе да си докарам едно от там (мито, такси, глупости всичко което се плаща за да се вкара в България) при положение че някой трябва да ми го докара (някои автокъщи предлагат тази услуга ) защото аз нямам възможност да отида и да си го докарам сам. Също така може да се каже че е проблем, че не познавам и хора който да докарват от там. Отворен съм за всякакви съвети и предложения за Аутбек и Легаси от 00 до 2003 лв и до крайна цена 8000лв ( без да включвам регистрацията в КАТ и сервизирането на колата).

Никакъв проблем не са тези 200к километра.Машината която карам е на над 300 и повярвай,изумен съм от безпроблемността и.А и на тези години Пасат,ще е на над 500к,което за дизел си е голям проблем.Аз не разбирам от двигатели,но в един сервиз ми казаха,че този двигател е "милионник"!!!Имал съм точно 99год. дизел,и само да ти припомня един мнооого голям проблем-дебитомера.Като минеш 130к на дизела,това си става консуматив който на има-няма 10 000 го сменях,инак тотално се забиваше колата.А цената на рециклиран е...190лв!! Много дразнещ проблем.И скъп. Задължително слагаш газ--и така превърнато от газ-дизел,излиза че ти гори средно 5,5 дизел.Честито!

Вто Фев 07, 2012 10:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ние тук ще дадем съвети,но ме мъчи въпросът дали и във ФВ форума си пуснал такава тема? ](*,) Не че съм против :cool:
А аз бих избрал автомобил в чужбина без газово,защото е невъзможно това червеното с газово в Германия да е на тези км. ,на тази цена освен ако не е тежко катастрофирало,а може и блъсната и превъртяна.Успех

Вто Фев 07, 2012 10:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6  >