Някой има ли информация за това Легаси (обяви и коментари)?
| Автор |
Съобщение |
|
Blizzarder
Автомобил: WRX 99
Рейтинг: 15
|
|
| Вто Сеп 02, 2014 9:50 am |
|
|
|
azmarto
Регистриран на: Съб Фев 28, 2009 6:45 pm Постове: 240 Местоположение: София
Автомобил: Форестър 2006 2.0Х 158кс.
Рейтинг: 10
|
|
Колега Kulzari, би ли разказал повече за колата от Плевен?
|
|
|
|
| Чет Сеп 11, 2014 2:57 pm |
|
|
|
kulzari
|
|
За коя кола в Плевен колега?
|
|
|
|
| Чет Сеп 11, 2014 6:00 pm |
|
|
|
azmarto
Регистриран на: Съб Фев 28, 2009 6:45 pm Постове: 240 Местоположение: София
Автомобил: Форестър 2006 2.0Х 158кс.
Рейтинг: 10
|
|
| Пет Сеп 12, 2014 6:29 am |
|
|
|
don_pepone
Регистриран на: Пон Юли 07, 2014 3:36 pm Постове: 71 Местоположение: Добрич/Варна
Телефон: 0898237796
Рейтинг: 34
|
_________________Мненията са като задниците- колкото и да не ни хареса,всеки си има 
|
|
|
|
| Пет Сеп 19, 2014 9:18 pm |
|
|
|
Vmax
|
Направи си тежкият труд да прочетеш темата малко по назад... Писано е за тази кола Няма да ти хареса инфото...
|
|
|
|
| Пет Сеп 19, 2014 9:34 pm |
|
|
|
don_pepone
Регистриран на: Пон Юли 07, 2014 3:36 pm Постове: 71 Местоположение: Добрич/Варна
Телефон: 0898237796
Рейтинг: 34
|
Мерси не знаех че вече е писано, а безцелното ровене в мнения за други коли е малко неприятно. Щом има инфо ше се разровя  Видях за какво иде реч... Добре че няма много Н6 да се продават, че намерих бързо инфото, понеже продавача често подновява обявата..... Иначе на снимки колата е трепач, но явно само на снимки....
_________________Мненията са като задниците- колкото и да не ни хареса,всеки си има 
|
|
|
|
| Съб Сеп 20, 2014 5:27 pm |
|
|
|
pepur
Телефон: 0896689832
Рейтинг: 0
|
Здравейте колеги,и аз съм в преследване на желано Легаси:))),искам да попитам за тази обява http://www.cars.bg/c809199 видях и друг колега е питал преди близо месец в самостоятелна тема,но не е получил отговор.Върнах се 4 страници назад и не намерих да е обсъждан автомобила.Не бих ви занимавал,но съм на 400км от столицата и не толкова пътуването а липсата на свободен ден е спират.Ще съм благодарен ако някои има впечатление да ги сподели. Поздрави.
|
|
|
|
| Вто Сеп 23, 2014 11:20 am |
|
|
|
pepur
|
|
Разбирам,че не е толкова голямо желанието към 2.0ките,ама все никои ли не е навестявал този автомобил???:))).
|
|
|
|
| Сря Сеп 24, 2014 9:09 am |
|
|
|
pepi123
|
pepur написа: Разбирам,че не е толкова голямо желанието към 2.0ките,ама все никои ли не е навестявал този автомобил???:))). Здравей, Това Legacy е в обявите почти от около година ! Не съм го гледал и не знам дали всичко му е наред, но още като си взех моето, края на миналата година го видях и това в интернет и от тогава всеки път като погледна го засичам. Някой от колегите ако го е проверявал, може би ще даде по обективно мнение, но от личните ми наблюдения си стой от доста време на обява и му намаляват цената с по няколко лева през известен период от време.
|
|
|
|
| Съб Сеп 27, 2014 9:43 am |
|
|
|
pepur
|
|
Благодаря много колега,все пак е някаква информация.
|
|
|
|
| Съб Сеп 27, 2014 10:09 am |
|
|
|
Mitaka FU
Регистриран на: Вто Авг 12, 2014 11:52 am Постове: 346 Местоположение: Germany
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171   
|

Добър ви ден на всички субару фенове! Тъй като и на мен ми наближава скоро времето да ставам собственик на Legacy, исках да ви предупредя за някои проблеми при Subaru внос от Германия с фабричен ГИ... От няколко седмици прочитам по ,,1 тон'' форумна информация на ден и телефонирах с няколко немски добри ,, газаджий,,- резултати : - почти всички предлагани Форестър и Легасита са с ГИ ,, Teleflex- На голяма част от тези коли им изгарят често инжекторите от първо поколение... Струват комплекта по 800 евро! Но не се произвеждат повече..!? Има второ поколение на тези инжектори, които се оказват още по-зле от първото!( срещнах и доволни от тази марка карачи на Форестър и Легаси  Явно въпрос на късмет) - Teleflex-уредбите са много непознати, и много малко специализирани сервизи имат диагностика за тях( даже и един oфициален сервиз на Subaru на 4 минути от мен, направо си ме отпратиха  ).. Като чуваха за какво питам, и започваха да се смеят и ,,покашлюват,, в слушалките! Двама други, направо ми казаха да не ги занимавам с този боклук... -един добър майстор си ми каза, че само за премахването на старият Telefleх, преди да ми сложи евентуално нова BRC, ще ми струва още 200-300 евро допълнително... - За това и е пълно с обяви на такива коли... Внимавайте с коли които са на малко преди 100 к или след това... На 104 к трябва да се проверяват вентилите и клапаните, да се натягат и т.н.(двигателя трябва да се извади, според Субаро Германия)- Тук това струва към 1200-1400 евро, и ако имат проблеми с Телефлекса, немците се опитват да се отърват бързо от наближаващите допълнителни разходи! - Според Subaru Deutschland, само колите с ,,F'' на петтото място в номера на мотора, са официално годни за газ... Другите са си на ваш риск за оборудване... Надявам се със споделената информация( и мое лично мнение по тези въпроси), да помогна на някои от вас да вземат правилните решения.. 
_________________ Моля не стреляйте по пианиста! Той толкова си може.
|
|
|
|
| Съб Сеп 27, 2014 1:51 pm |
|
|
|
kulzari
|
|
Колега такова понятие „фабричен газов инжекцион“ на Субару няма!
|
|
|
|
| Съб Сеп 27, 2014 2:16 pm |
|
|
|
Mitaka FU
|

Mea Culpa! Sorry... Съгласен съм... Неточна дефиниция от моя страна. Имам в предвид-единствено позволените от Subaro, и напаснати към немските(европейски) стандарти ГИ( R115 мисля, че беше).. Други марки не са били позволявани да се монтират допълнително на колите им, въпреки, че много търговци и сервизи са искали да слагат по-качествени марки и модели... Subaru са ги заплашвали с отнемането на лиценз на официални предтавители, ако сложат друга марка и дадът гаранция...  (така пише  , са разказвали по старите търговци на Субару ) Бих искал и да допълня още нещо за Teleflex- Според мнението на двама профисионалисти( на които попаднах в един форум, в една сложна дискусия..  ) Самата концепция на кабелите, датчици и връзки е много добра! Но, използването на тези некачествени инжектори и ограничения ресурс за подръжка ( разпространение на софтуера и хардуера на самата система-само за лицензирани сервизи, и много ,,дебела,, за портфейла на клиента  ) я правели много отблъскваща за работа в тяхната гилдия  ...
|
|
1
|
|
| Съб Сеп 27, 2014 3:04 pm |
|
|
|
Bukmop
Регистриран на: Пон Апр 04, 2011 10:17 am Постове: 1 Местоположение: София
Автомобил: Lexus IS200
|
Колеги, някой от Вас да има информация за този автомобил? http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7pd9biКак е въпроса с гниенето при тази година? Знам че след дадена година проблема е решен. Понеже съм виждал автомобили преди 2000 г, които бяха в пъти по изгнили от който и да е Опел. Автоматика на колко КМ се обслужва и какво представлява обслужването?. При Lexus източвам 3л масло доливам толкова и сменям филтър/утайник. Въпреки, че Субару са доста добре проходими, как се държи автоматика зимата в непочистени пътища? Има ли детски болести този модел и какво да му се гледа по внимателно? Благодаря за съдействието
_________________ http://www.lexus-bulgaria.com Българският форум за LEXUS
|
|
|
|
| Пон Окт 06, 2014 3:28 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Няма принципен проблем с гниенето. Имах 98ма година, без ръжда с изключение леко по задните вежди.
Автоматика на 60 х км се сменят 6-7 литра Дексрон 3 и ако има външен филтър /някой от тези години нямат/.
Автоматика си е добре, но трябва да му свикнеш - динамично променя усилието към задната ос, което може да те изненада на хлъзгаво - в завой задължително подаваш газ. При спускане слагаш на 3 или 2 за да има двигателна спирачка и няма излишни смяни.
Гарнитура на главата - прегряване, радиатор... трябва си в сервиз да се види.
|
|
|
|
| Пон Окт 06, 2014 7:02 pm |
|
|
|
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152   
|

Mitaka FU написа: Mea Culpa! Sorry... Съгласен съм... Неточна дефиниция от моя страна. Имам в предвид-единствено позволените от Subaro, и напаснати към немските(европейски) стандарти ГИ( R115 мисля, че беше).. Други марки не са били позволявани да се монтират допълнително на колите им, въпреки, че много търговци и сервизи са искали да слагат по-качествени марки и модели... Subaru са ги заплашвали с отнемането на лиценз на официални предтавители, ако сложат друга марка и дадът гаранция...  (така пише  , са разказвали по старите търговци на Субару ) Бих искал и да допълня още нещо за Teleflex- Според мнението на двама профисионалисти( на които попаднах в един форум, в една сложна дискусия..  ) Самата концепция на кабелите, датчици и връзки е много добра! Но, използването на тези некачествени инжектори и ограничения ресурс за подръжка ( разпространение на софтуера и хардуера на самата система-само за лицензирани сервизи, и много ,,дебела,, за портфейла на клиента  ) я правели много отблъскваща за работа в тяхната гилдия  ... Колега всъщност аз съм с такава уредба ( от дилъра в италия сложениа )и да ти кажа има къде да се сервизира. ( Не е лесно да се намери но се намира мога да кажа конкакти :в софия http://www.lpgbg.com/contact.html и варна :http://www.alfagas-bg.com хората са разбрани и отзивчиви този от варна има дори 1800 ) Цената е такава защото като цяло тези сетъпи са били върха на сладоледа при изпарителите. да инжекторите струват много пари ама пък моята на 3.0 ми дава под 15 газ градско ( с нея съм ходил и за 70 лв до варна с бавно /спокойно каране ). Много майстори не искат да ги сервизират защото нямат кабел и не им разбират, но да не цитирам и името на сервиза където отидох да ми сменят само филтъра ( аз го поисках след 30 + к. км минати от мен само и бях питал хората от варна да ми пратят и те казаха че е стандартен ) и ми казаха че колата не превключвала на газ.... ПС: за колите които се внасят в БГ няма и да коментирам.
|
|
|
|
| Пон Окт 06, 2014 7:51 pm |
|
|
|
Mitaka FU
|
Ами, гледам и тук в Германия има проблем със сервиза на Teleflex, и ми се иска наистина някой в България да разбира и има консумативите за този ГИ! Аз в момента имам две много изгодни предложения за Legacy, но единственото, което ме спира е, че имат монтирани тези дюзи.... А, и филтрите им са особенни- единият имал и сензор за налягане, което усложнява още повече ситуацията с поддръжката и набавянето на консумативи... Цена към 60 евро...  В крайна сметка, може и да взема някой с дефектна ГИ на ниска цена и да инвестирам в един хубав BRC.... 
|
|
|
|
| Чет Окт 09, 2014 12:18 pm |
|
|
|
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152   
|
|
Колега на едното място ми обяснаваше човека че има начин да преправи инжектора и да сложи доста по евтино решение.
Но зависи от това което аз съм чувал точно тези газови уредби ако нямат проблеми са железни ......
|
|
|
|
| Чет Окт 09, 2014 4:18 pm |
|
|
|
bat_rado3
Регистриран на: Сря Юни 13, 2012 3:24 pm Постове: 205 Местоположение: с. Труд обл. Пловдив
Автомобил: легаси 2002
Телефон: 0898735912
Рейтинг: 40
|
|
здравейте , някой знае ли нещо за това легаси, можелиhttp://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11412796628802581&slink=7qx6f0 да го огледа.[url][/url] благодаря предварително.
|
|
|
|
| Съб Окт 11, 2014 2:02 pm |
|
|
|