Отговори на тема стр 1, 2  >
 Паджеро за Легаси??? 
Автор Съобщение

Постове: 14
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте момчета!!!
От около 2 седмици чета и чета и чета вашия форум.Та да си дойда на въпроса.Имам Мицубиши Паджеро 2.8 тд 1996 г дълга база страхотна кола(джип)минава навсякъде товариш каквото и колкото искаш,дотук добре обаче,двама мой познати имат Субару Легаси 2500 сс 156 коня автоматици 2000 г. Решил съм и аз да се пробвам на такъв автомобил,намерих един колега от Трявна с който ще се опитаме да се бартеросаме но все още се чудя дали си заслужава??? :-?
Определено Легасито е с всичките му екстри ето го http://www.cars.bg/u561015.Моля да си дадете мнението защото джипа много си го тачиме в нашето семейство.Аз съм си малко рибарче та да питам и колко би струвал един теглич за този модел защото лодки колесари и т.н.Като цяло съм навит на трампата но малко ме притесни подръжката на Легасито но нема да мрънкаме са :).
За проходимост смятам че не е нужно да има мнения повярвайте ми без да знам качествата на Субарото но те все пак са и доста различен клас разбирасе.Виждам че форума е като цяло с по-малко потребители но за сметка на това качествени забелязах ,че окло 90% от отговорите са положителни всмисъл гледате да помогнете!!!
Благодаря ви предварително

Пон Яну 23, 2012 6:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 110
Автомобил: Legacy16v turbo20
Нов фен
Отговори с цитат
Здрасти аз да попитам така само от любопитсто да ли неможеш дапратип няква снимка на джипа така да видим за кво става на вапрос:)

Пон Яну 23, 2012 6:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
В момента му сменям съединителя и за съжаление немога при майстор е :(

Пон Яну 23, 2012 6:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако наистина имате нужда от "джип" и често го ползвате по предназначение, Легасито точно няма да го замести. Дори Аутбек няма да свърши работа. В моя случай примерно, високопроходим лек автомобил ми е напълно достатъчен, преценете вашия случай какъв е :)

Пон Яну 23, 2012 7:43 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 129
Автомобил: trabant-impreza
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Impreza94 написа:
Ако наистина имате нужда от "джип" и често го ползвате по предназначение, Легасито точно няма да го замести. Дори Аутбек няма да свърши работа. В моя случай примерно, високопроходим лек автомобил ми е напълно достатъчен, преценете вашия случай какъв е :)

1+ :good: На същото мнение съм колега Импреза 94

Пон Яну 23, 2012 7:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
batmylen написа:
Здравейте момчета!!! ... Благодаря ви предварително

Много е трудно да ти се отговори така...
Легаси няма да издържи на тежка експлоатация колкото Паджеро.
По-скоро прецени кои качества на едната и другата кола са ти по-необходими, кои от качествата които имат са излишни за теб
Кои са недостатъците и предимствата за това за което ще си използваш автомобила.
Иначе все едно да разсъждаваме над въпроса "да сменя ли танк с БМП?"
Просто според нуждите ...

ПП
В твоя случай лично аз бих си задал въпроса дали Паджеро или пак Паджеро :)

Пон Яну 23, 2012 8:01 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Kolegi 70 choveka sa videli temata 3 -ma napisaha neshto molia vi, niakoi vijdal li e tova legacy znae li neshto za nego kajete niakoia duma molia.

:bg:

Пон Яну 23, 2012 9:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 144
Автомобил: Легаси 2,0 D
Рейтинг: 46
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Ако ходиш често за риба не махай джипа,защото ще съжаляваш. Аз лично си оставих Патрола само за риба ,а Субаруто само за пътя.За това субару ще се опитам да събера информация и ако намеря ще ти пиша.

Пон Яну 23, 2012 10:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, пробвайте търсачката, ще ви бъде много полезна:

search.php

Пон Яну 23, 2012 10:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Много четох за кое точно имаш в предвид, че би ми била полезна?

Пон Яну 23, 2012 10:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Бих ли могъл да помоля за мнението на МЛАДЕН . ЛЮБО 99 ,КРАСС , ДЖАФАР, BAlexandrov , КАТО И ЛЮБЕЗНЯ ГОЛОГЛАВ КАТО МЕН КОЛЕГА С ФАНЕЛКА СИНЯ НА СУБАРУ КОЙТО ВСЕКИ ПЪТ ПОЗДРАВЯВА ВСЕКИ НОВ СУБАРДЖИЯ ВЪВ ФОРУМА?
Ако съм пропуснал някой от активистите се извинявам просто тези отговарят всеки път и помагат на хората запомних ги от 2 седмици четене благодаря ви.

Пон Яну 23, 2012 10:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Щом си свикнал с джипката, теглиш неща,катериш по черни пътища и т.н ....защо не се огледаш за форестър или аутбек?
Няма как да искаш мнения за 2 толкова различни коли,...не може да се сравняват- всяка си върви с предимствата и кусурите.

2010 guzzi griso 1100

Пон Яну 23, 2012 10:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Легаси е лека кола, не може да замести джип. Форестър и Аутбек приличат повече на СУВ и може да го заместят.
Това легаси специално е с въздушно окачване. То му дава безспорни предимства да може да е лек автомобил на пътя и кросоувър извън него, но на тези години започва да дава проблеми.
Прочети има много теми за него. Ето първата
viewtopic.php?f=25&t=7812

Пон Яну 23, 2012 10:38 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Вилата ми е на 65 км от София. 100м. черен път имам ауди а4 131 пд (не ме упреквайте аз достатъчно си бера гайлето) лятото си ходя и с него ама зимата тея 100м (по-точно 15-20 м баир около 4м денивилация) ако щете ми вярвайте трактор неможа да ме извади от там с джипа преди 2 седмици оправиха ме вериги за около 20 метра ми излезна 80 лв(веригите) :)
Искам субаруто за риба(да си тегля лодката )около 200кг да си возя децата на почивка риба малко пресечана местност някоя река в или язовир в природата и т.н.
Карам и в чужбина от време навреме а джипа няма круиз и е ръчка като цяло май по ми допада Субаруто???

Пон Яну 23, 2012 10:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
gorogoro е другия колега чийто мнение бих искал да знам,благодаря ви.
Рабрахте , че Субаруто ми няма да бъде използвано като джипа тоест за всичко(то и неможе)но искам да знам дали мога да го вкарам на десетина см дълбочина във водата и дали би могло да има 60-70 % от проходимоста на пажерото?

Пон Яну 23, 2012 10:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Субару-то за това е направено - динамичен и разнообразен живот. Тук сигурно половината са рибари.
Прочети за въздушното окачване само и прецени дали конкретното си струва.

Пон Яну 23, 2012 10:57 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
winndy няма ли да каже нещо?Благодаря

Пон Яну 23, 2012 11:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 48
Автомобил: Legacy Limited 2,5 AT 99'
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здрасти колега!
Аз съм с такова и Легаси и съм много доволен, за моите офроуд/ски нужди е перфектно. Дадох доста пари за поправка на въздушното окачване, но и за миг не съжалявам. Возията, която дава е перфектна. Багаж за 4-ри човека събира идеално. Теглич втора употреба има при колегите от раздел "Сервизи и магазини".
Сложи в една таблица всички +/- и за двете коли и виж крайния резултат:)
Помоли някой от твоите приятели с Легаси да ти го даде за един уикенд и се разходи някъде.

Поздрави и успех!

Вто Яну 24, 2012 12:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Все пак, аз лично мисля, че Аутбек би ти допаднал повече и ако имаш възможност да избираш, е по-добре да се спреш на него.
Въздушното окачване на Легасито е голяма екстра - вози супер, вдига се, но както казаха колегите и тук (както при ауди, бенц и т.н.) след определени години и километри започва да прави проблеми, които, ако се случат в самото начало, биха могли да те накарат да намразиш любимата ни марка, което не е редно :D
Аутбека е с по-високи гуми, по-висок, няма въздушно окачване (което може да се смята и като плюс и като минус - аз бих искал да имам, въпреки, че ремонта му е една малка кола). Легаси без въздушно е супер ниско, което дори и за оН-роуд в България е малко кофти.
Поддръжката не мисля, че трябва да те притеснява - досега си поддържал джипка, тук мисля, че ще ти е по-евтино. А щом поддържаш и Ауди, Субито ще ти се стори като лада.
Сега имаш кола и джип. С бартера за легаси, ще имаш две коли. Въпрос на приоритети. Ако се спреш на Аутбек, би имал кола и СУВ - Аутбека има просвет колкото повечето СУВ-чета (хонди, монди и тн), че даже по-голям. Ако вземеш и Н6 ще имаш и ЛСД отзад, което съвсем променя нещата.
Относно това дали можеш да го вкараш малко във водата (за да пуснеш лодката предполагам), не мисля, че ще имаш проблем - миналата година с Аутбек 2001-ва си джиткахме по плажа - едва ли ще е проблем в язовира.
Това е което мога да кажа аз за сега - това ми е мнението и не искам да ангажирам никого с него. Дори бих искал да помоля колегите, ако някъде бъркам, да ме поправят, за да не дам подвеждащ съвет.

П. С. Вярно е, че проходимостта на паджерото е неизмеримо по- голяма. Но също така е вярно, че ако се качиш в един аутбек, ще се учудиш доста какви неща може тази кола. Плюс това не шуми и не се клати като джипката по магистралата и понася скорости от 200 км/ч, което с джипката е немислимо.

П. П. С. Каквото и да те съветваме, най-добре е да тестваш и каквото ти е кеф на теб, това да избереш. Успех и добре дошъл във форума - със или без Субару.

Вто Яну 24, 2012 3:46 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 335
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега, аз съм и рибар и ловец, газил съм реки с моето субару до 20 см все едно минаваш през локва никакъв проблем стига да не решиш да минеш със 80км/ч през реката :) , един единствен път съм имал проблем когато газих вода близо 40-50 см гърнетата бяха под водата и въпреки че карах на първа без да превключвам и пускам газта към края взе да глъхне и може би щеше и да изгасне ако имаше още 10 метра вода но излязох по на плитко и минах; за 20-30 см сняг нямаш никакви проблеми с ремарке отзад и 6-7 човека + кучета, раници и пушки разпределени в ремаркето и колата; ниска е и наместа закача но като караш внимателно нямаш грижи(картера е високо и няма опасност, при мен най изстрадали са тръбата на генерацията до задния диференциал и задния диференциал е доста поужулен, но не е от кашкавал все пак ;) ), катери заснежени наклони без проблем; въпроса е колко прежалена е колата, например аз боята съм я прежалил, евентуални по-чести проблеми с окачването заради черните пътища и т.н.

Вто Яну 24, 2012 10:25 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >