Отговори на тема
 Съвет за изпускателна система на Легаси 
Автор Съобщение

Постове: 92
Автомобил: Subaru Legacy 2.5
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
Честита Нова Година на всички,здраве и късмет :)

От скоро се радвам на автомобила си,обслужих го подобаващо и следващата стъпка бе да отида при майстор да погледне изпускателната система как е и най-вече да сваля катализаторите.Човека я огледа добре и ми каза,че е в цветущо здраве,НО като му споменах да сваля катализаторите и на тяхно място да слага нещо друго той ме погледна учудено и ми каза,цитирам : "Ти луд ли си бе момче,как ще сваляш катализатори(2 броя) на Субару,при тез коли всичко е изчислено до последно и ако ги свалим може да стане много зле тоя боксеров двигател,нищо няма да сваляш,свиркай си и карай."
При което аз не наех какво да отговоря и си тръгнах.Та моля кажете ми вярно ли е това(макар,че не ми се вярва) и какво да правя,ще има ли някакви последствия ако ги сваля и ги заменя с гърнета или тръби? Споделете вашият опит.Благодаря предварително. :smt023

Нед Яну 01, 2012 3:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
А забрвих да попитам(да не отварям нова тема) с какви свещи ги карате тез автомобили,че и тях ще сменям. :waste:

Нед Яну 01, 2012 3:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 253
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
ЧНГ и на теб. Майсторът ти явно е невежа и ти говори пълни глупости, щото не знае как да ти шунтира катализаторите и за по-лесно ти е казал, че щом си с две сонди е мисия невъзможна. Катализаторите се премахват и на тяхно място се поставят резонатори, като на втората сонда се поставя дистанционна втулка и сондата се навива на нея и така няма проблеми с чек и промяна на звука. Във форума има доста коли направени така, включително и моята. Ако ти се ходи до София това е правилният човек http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=7868, http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=6286. Разгледай темите има снимки на това, за което ти говоря - елементарно и практично.
P.S. Покажи снимките и на майстора да види как се прави но най-добре иди при някой друг, че като се запушат катализаторите нито ще си свиркаш, нито ще караш.
За свещите има доста писано във форума, така че потърси малко и ще откриеш отговори на доста въпроси.
Поздрави.

Нед Яну 01, 2012 6:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ok,много много благодаря :-D :smt023

Нед Яну 01, 2012 6:27 pm
Върнете се в началото