| Автор |
Съобщение |
|
yoo7
Регистриран на: Съб Дек 03, 2011 2:29 pm Постове: 92 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Subaru Legacy 2.5
Рейтинг: 1
|
Здравейте на всички, имам един странен въпрос към вас по-опитните колеги: имам Субаруто от 3 месеца и още при покупката направих нужните смени на масла и т.н. Преди 3 дена си проверих за пръв път нивото на маслото на двигателя и установих,че е доста над маскимума,помислих си,че може да е от това,че беше карана преди 3 часа.От тогава всяка сутрин го проверявам на студена кола,седяла цяла нощ пред блока и на равно,все си е няколко сантиметра над максимума. Майсторът при който е сменяно не може да се сети колко литра е налял,каза колкото източил,погледнал в каталог и толкова и сипал. Сега не знам какво да правя,да източвам докато достигне нужното ниво ли?колата е изминала вече 3хил км. без проблеми Моля посъветвайте ме!  Благодаря на всички ви,хубав ден 
|
|
|
|
| Нед Фев 26, 2012 3:43 pm |
|
|
|
Kalin_80
Регистриран на: Нед Дек 12, 2010 10:43 pm Постове: 148 Местоположение: Варна Рейтинг: 0
|
Колега по добре източи колкото е нужно, защото иначе може да избие през някоя гарнитура или семеринга. И си смени майстора 
|
|
|
|
| Нед Фев 26, 2012 3:56 pm |
|
|
|
tony
|
yoo7 написа: Майсторът при който е сменяно не може да се сети колко литра е налял,каза колкото източил,погледнал в каталог и толкова и сипал. Как така незнае колко е сложил  . Ако точи маслото от варел, е друга работа (но и там си има начин). Но опрелелено трябва да източиш известно количество, докато маслото достигне макс на шеката. Масло се проверява когато колата се спре на равно, и се изчкака около 5 мин.. П.П. А "майстора", е силно препоръчилено да го смениш... 
|
|
|
|
| Нед Фев 26, 2012 4:45 pm |
|
|
|
Firestarter
Регистриран на: Чет Фев 11, 2010 6:07 pm Постове: 148 Местоположение: Пловдив
Автомобил: '99 Subaru Legacy 2.0 AWD Sedan
Рейтинг: 4
|
|
Ами има го и вариянта майсторът ти да си е свършил работата както трябва,защото аз втори път сменям масло и на 3л и приблизително 800мл нивото на щеката си идва на макс или някакви мм над макса,а в субару пловдив ми казаха,че събирала 4л.
_________________ Airbags save lives.Symmetrical AWD saves airbags. Roses are red - violets are blue - gotta love Subaru!
|
|
|
|
| Нед Фев 26, 2012 5:10 pm |
|
|
|
proscrip
|
|
Няколко санитематра над маскимума е ужасно много - ако не си объркал см и мм, разбира се! Това означава, че в колата ти има от литър нагоре повече от нужното масло. - Ако си сигурен, че не е влязъл бензин или антифриз в маслото - източи до ниво макс.
|
|
|
|
| Нед Фев 26, 2012 5:16 pm |
|
|
|
Kalin_80
Регистриран на: Нед Дек 12, 2010 10:43 pm Постове: 148 Местоположение: Варна Рейтинг: 0
|
|
Ами има вариант щеката да не е оригиналната и тя да бърка....... При всички положения майстора ти е трябвало да погледне какво се случва с нея след наливането на новото масло. По принцип между минимума и максимума на щеката е около литър масло.Няколко сантиметра над макс. ми се вижда страшно много.
|
|
|
|
| Нед Фев 26, 2012 6:24 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
|
Дежурният въпрос, бършеш ли щеката с парцал преди мерене? При замяна с по-малък филтър (оригинален) и при не пълно източване се качва поне 4-5 mm над макс.
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Нед Фев 26, 2012 6:55 pm |
|
|
|
yoo7
Регистриран на: Съб Дек 03, 2011 2:29 pm Постове: 92 Местоположение: Стара Загора
|
|
Щеката я бърша разбира се,и не знам наистина дали е оригиналната,не съм виждал друга от друго Легаси.Ще я снимам и ще кача снимки да ми кажете такава ли е като вашата,но така или иначе мисля да мина през сервиз да видя какво ще ми кажат.да проверя поне дали е същия филтъра и т.н.,ако трябва ще го източим цялото да се види колко литра е. Благодаря за съветите,ще пиша какво е станало после.Поздрави на всички.
|
|
|
|
| Пон Фев 27, 2012 11:16 am |
|
|
|
Kalin_80
|
|
От филтър такава голяма разлика няма как да стане. По скоро измери щеката колко е дълга и да се сравни с друга от същото legacy
|
|
|
|
| Пон Фев 27, 2012 6:01 pm |
|
|
|
yoo7
|
Та да споделя какво стана.Значи всичко си е наред,просто източихме маслото и беше 4.5л,като трябва да е 4л. Нямаше бензин или антифриз в него.Сега е налято точно 4л. и в следващите дни/седмица все пак ще следя нивото му де. Дано всичко е наред. Благодаря на всички и честит 3-ти март. 
|
|
|
|
| Съб Мар 03, 2012 11:14 am |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
Бая си го охакал, ама поне му е било харно.  На времето еди баш монтьор-Лийката ми казваше така: - Повечко може, но по-малко не бива. Та все го държах на 2-3 mm над максимума.
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Съб Мар 03, 2012 1:00 pm |
|
|
|