|
Страница 1 от 1
|
|
Търся помощ за отстраняване на повреди
| Автор |
Съобщение |
|
kosatkata
Регистриран на: Пет Фев 17, 2012 4:36 pm Постове: 85 Местоположение: гр.Търговище
Автомобил: Legasi 2.0
Рейтинг: 40
|

Преди няколко дена питах това онова за марката и реших да рискувам.Риска не знам дали си струва , но сега имам няколко въпроса за отстраняване на забележки.Колата е Легаси 2.0 115 коня 95г. 1 - Първото което ми се наби в очите е че осветлението на таблото не свети.Интересното е че всикчи лампи за мигачи , дълги светлини , масло , възглавници и т.н. по таблото светят , но самото то няма осветление.Вечерно време не се виждат нито скоростомера , нито обороти , просто нищо.По прицип къде се намират предпазителите на този автомобил. 2 - Отзад нямам никакви светлини или габарити при светнати фарове.Това е така докато не натисна едно копче отгоре на волана , но ми се струва че не трябва да е така.Ако може да ми помогнете и за това това. 3 - Какво количество маслопобира мотора , че като гледах колата лампата за маслото премигваше на ниските обороти и chek engine светваше и угасваше.На място сменихме маслото и лампата за маслото я забравих.След около 300км. chek engine от време на време светваше за кратко и след това угасваше.Не намерих закономерност за светването на индикацията.Напъвах на обороти колата и не светва.Повечето пъти се случваше да светне за няколко секунди , когато мотора работи само на обороти.Какво масло трябва да сложа на мотора(с какъв вискозитет) и какво количество.Там на място при смяната на масло щека не съм гледал.В сервиза ми казаха че са сипали достатъчно , но какво значи това не ми е ясно.Може ли да е от малко като количество. Предстои ми преглед на спирачки , масло в кутията и диференциали.Относно маслото на кутията и диференциалите .По колко се събира съответно в отделните елементи и какво като марка и вискозитет масло се препоръчва. Малко дълго стана , но не съм сигурен дори съм изброил всичките забележки.А и още нещо.Колата е от Австрия и както се досещате има ръждички по нея.Не изгнило , само ръждички тук там.Както по една от вратите така и по малка част от пода и капака на багажника.Как се процедира в такъв случай.Искам да си оправя колата понеже се влюбих в нея и коментари и съвети от рода : "отърви се колкото по скоро , толкова по добре " не ми вършат работа.
|
|
|
|
| Чет Фев 23, 2012 1:47 am |
|
|
|
proscrip
|

Ами колега - тъй де, честито - за колата. 1. Предпазителите са долу до левия ти крак като си седнал на шофьорското място - под таблото на колонката на рамката на вратата - една кутия с черен капак. 2. Това копче дето го натискаш е за некво аварийно осветление на колата, нещо като 4-е вкл мигача, ама с него светват само габарити. по проблема със задните светлини виж - предпазителите също. 3. Маслото - 5 л туба ще ти стигне - мисля на атмосферните е малко над 4 л. Виж - но по щеката си го виж, маслен филтър - предполагам си сменил с маслото, хубаво е било и една промивка да направите със старото. 10В40 - да го видиш как върви с него - после може и за 5В40 да мислиш. 4. Скоростна кутия и заден диф - пак ти трябват 5 л 75В90 - аз съм с Мотул, ама може и друго, май беше 3.7 ск кутия и 0.8 диф.
Светенето много ме съмнява да има нещо общо с маслото, по-скоро детонационен датчик, ТПС, или некой друг датчик, виж си кабелите, свещите и бобината, ко са много дърти. Пусни колата на скорост, на трета по баир на долу и виж кво става, подай съвсем леко газ, ако припуква и придърпва - сменяй кабели и свещи първо.
ПП - обикновено има проблем с кабелите - тъй като остарелите пръстени на капаците пропускат малсо и частта от кабела, който влиза в главата е омаслен целия, а това го поврежда, ако са ти омаслени кабелите като ги вадиш от дупките - трябва да се преуплътни и капака.
|
|
1
|
|
| Чет Фев 23, 2012 8:36 am |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
Ако напишеш от къде си може да те насочим където трябва и да си решиш проблемите бързо,виж да не е намалена осветеността на минимум...има въртяща се част на лостчето - мигачи/фарове от ляво 
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Чет Фев 23, 2012 9:18 am |
|
|
|
kosatkata
Регистриран на: Пет Фев 17, 2012 4:36 pm Постове: 85 Местоположение: гр.Търговище
|
|
Осветеността не е намалена.Тоя най вътрешният пръстен на лоста на мигачите го врътках и нище не се променя.Все пак не съм чак толкова заплеснат.Много съм далече от София и тука по нашия край не са много популярни тези автомобили и затова повечето от проблемите ще искам да си ги отстранявам сам , понеже не искам майсторите да ми се учат на колата да ремонтират след това други такива и на всичкото отгоре да ми вземат след това пари.Иначе съм от Търговище.Близо съм до Шумен.Ако има някой читав сервиз може да го посетя. Относно маслото.Колегата говори за доста редички масла.В момента в мотора ми мисля имам 15W40.Да взема да го махна ли и да си сипя някаква полусинтетика.Това дето ми го источиха ,когато вземах колата ми направи впечатление че беше много редичко.Едва ли не като вода.Възможно ли е да сме направили някаква бела с това гъсто масло дето са ми го сипали.
|
|
|
|
| Чет Фев 23, 2012 11:21 am |
|
|
|
kosatkata
|
|
Предпазителите са здрави.Куките на задните габарити са здрави.Открих две разделени букси подаващи изпод таблото под волана.Единият кабел е със зелени накрайници , а другият е със черни.Накрайниците са пластмасови и се щракват един в друг.Като съединя зелените започва да се чува нещо като помпичката на чистачките само че от задницата на автомобила.Само че не е това.Фъскалката на задното стъкло с чистачката си работят.Като съединя черните карайници започва да мига "chek engine" на таблото. Давайте идеи какво да правя за да оправя нещата или къде да ида да се отстранят тези нередности , във или около Търговище.
|
|
|
|
| Чет Фев 23, 2012 1:32 pm |
|
|
|
proscrip
|

kosatkata написа: Предпазителите са здрави.Куките на задните габарити са здрави.Открих две разделени букси подаващи изпод таблото под волана.Единият кабел е със зелени накрайници , а другият е със черни.Накрайниците са пластмасови и се щракват един в друг.Като съединя зелените започва да се чува нещо като помпичката на чистачките само че от задницата на автомобила.Само че не е това.Фъскалката на задното стъкло с чистачката си работят.Като съединя черните карайници започва да мига "chek engine" на таблото. Давайте идеи какво да правя за да оправя нещата или къде да ида да се отстранят тези нередности , във или около Търговище. Тва дето си го включил е за самодиагностика и четене на грешки . зелените пускат чек на секви датчици и помпи и релета, а черните като са вързани четат грешките от компа - разкачи ги засега зелените. Закачи черните и дай на контакт и почвай да гледаш как мига чека - дългите мигания са десетици - късите мигания са единици - кажи кви грешки дава - Примерно две дълги мигания и 4 къси - грешка номер 24 и те така - брой и докладвай. За габаритите ти отзаде може само да гадаем.
|
|
|
|
| Чет Фев 23, 2012 1:42 pm |
|
|
|
kosatkata
|
|
Сега слизам да броя дълги и къси мигания.А осветлението на таблото няма ли кой да разгадае.Още един въпрос.Гледам доста колици се продават на части.Отзад съм със барабани.Има ли възможност да се сменят само главини със дискови спирачки или трябва цял заден мост.Че гледам доста ръждивички отвън барабаните.
|
|
|
|
| Чет Фев 23, 2012 1:59 pm |
|
|
|
proscrip
|
kosatkata написа: Сега слизам да броя дълги и къси мигания.А осветлението на таблото няма ли кой да разгадае.Още един въпрос.Гледам доста колици се продават на части.Отзад съм със барабани.Има ли възможност да се сменят само главини със дискови спирачки или трябва цял заден мост.Че гледам доста ръждивички отвън барабаните. Сменят се главините с дисковете и май жилото на ръчната спирачка. ПП осветлението на таблото може да е нещо прекъснато от самото табло - лесно се сваля може да си провериш с мултимер, къде какво отива - виж и предпазителите, които са в черната кутия до левия преден подкалник при мотора. ППП Това масло дето сте го сипали е малко гъстичко според мен - точно за тоз мотор.
|
|
|
|
| Чет Фев 23, 2012 2:26 pm |
|
|
|
kosatkata
|
|
Отпред в коша на мотора я видях кутията с предпазителите и релетата , но си мисля че там са предпазители и релета , които са отпред за мотора и другите работи там в коша.Все пак ще погледна.Да спомена че по таблото не свети нищо.Нито врътката за вентилатора за парното , нито копчетата за реотана за задното стъкло и останалите други. Относно главините разбрах.Ще си потърся и ще ги сменя. Свързах и черните букси и когато дадох на контакт чека си мига постоянно и еднакво.Преброих повече от 60 мигания без никакви разлики. Ще сменя маслото пак с 10W40 че да няма грешки поне с това.
|
|
|
|
| Чет Фев 23, 2012 3:35 pm |
|
|
|
proscrip
|
kosatkata написа: Отпред в коша на мотора я видях кутията с предпазителите и релетата , но си мисля че там са предпазители и релета , които са отпред за мотора и другите работи там в коша.Все пак ще погледна.Да спомена че по таблото не свети нищо.Нито врътката за вентилатора за парното , нито копчетата за реотана за задното стъкло и останалите други. Относно главините разбрах.Ще си потърся и ще ги сменя. Свързах и черните букси и когато дадох на контакт чека си мига постоянно и еднакво.Преброих повече от 60 мигания без никакви разлики. Ще сменя маслото пак с 10W40 че да няма грешки поне с това. Колега, на обратната страна на капака на предпазителите в двигателния отсек има описание кое за какво е. Единия предпазител със сигурност е за нещо вътре - ама май беше за часовника и осветлението. Колкото до това мигане - това значи, че компа няма никакви запаметени грешки. Едва ли е от маслото проблема - покарай с това масло, малко е гъсто, но кат се загрее става и то боза.
|
|
|
|
| Чет Фев 23, 2012 3:56 pm |
|
|
|
tsvetanov
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 9:37 pm Постове: 335 Местоположение: Sofia
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124  
|
Покарай това масло дето сте го сипали поне 2-3 000 км да промие малко двигателя и тогава наливай 10W40, иначе е прав колегата, че бушоните отпред не са само за двигателния отсек, а и за купето(със сигурност наистина единия е за осветлението на купето, на мене ми беше изгорял), огледай си инсталацията да не е прекъснат някой кабел, този бутон на волана е за пускане на габаритите когато не си на контакт, за ръждите огледай внимателно дали са само ръждички, защото и при мен така изглеждаше обаче като се зачоплих с отверката изкарах български вестници и много кит  та това лято ще падне кърпене, не знам каква ти идеята да махнеш барабните отзад, но ако искаш да си подобриш спирачките е по добре да смениш предните апарати с двубутални и по-големи дискове(от WRX или Легаци турбо). Убезателно си смени спирачната течност. И както ти казаха вече виж си кабелите и свещите, не е лошо да смениш и въздушния и горивния филтър ако не си го направил вече.
|
|
|
|
| Чет Фев 23, 2012 6:18 pm |
|
|
|
kosatkata
|
|
Утре ще чопля пак.И тогава ще питам пак ако има нещо.
|
|
|
|
| Чет Фев 23, 2012 8:48 pm |
|
|
|
vasko9999
Регистриран на: Пон Дек 12, 2011 11:35 am Постове: 64 Местоположение: Batak
Автомобил: SUBARU LEGASY 2.2 128ks
Рейтинг: 13
|

Здр. колега и от мен,поздрави за новата придобивка!ОТНОСНО токовите проблеми няма как да ти помогнем от разстояние-колегите са се постарали достатъчно!Относно мигането на лампата за маслото на оборот според мен е малко притеснително(каквото и да е старото масло НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА ГО ИМА)Според мен масло 15w40 -НИКОГА НЕДЕЙ СЛАГАЙ. Това масло е подходящо при температури от +10 градуса и нагорееее...То е много по гъсто,задържа по добре компресия,и по малко го гори(няма е тази циркулация по маслената система)......По малко са шумовете по двигателя-ПО ДОБРЕ СЕ ПРИКРИВА ИЗНОСЕН ДВИГАТЕЛ.С това не искам да ти кажа нищо лошо относно твойта нова придобивка .От мен да знаеш -за subasru ЧАСТИТЕ СА ГОРЕ ДОЛУ ПО 2 от частите за масови автомобили-VW,OPEL,AUDI,RENAUT(сравнявам една и съща година)-но за сметка на това издържат ДОСТА повече.НАЙ ВАЖНОТО ОТ ВСИЧКО Е ЧЕ КОГАТО И ДА СЕДНА ЗАД ВОЛАНА НА ТОЗИ АВТОМОБИЛ ВИНАГИ МИ ПЪЛНИ ДУШАТА....УСПЕХ С РЕМОНТИТЕ- И АЗ БЯХ ГОРЕ ДОЛУ ТАКА В НАЧАЛОТО НО ПОСЛЕ ОБИКНАХ МАРКАTA SUBARU.....
|
|
|
|
| Пет Фев 24, 2012 12:38 am |
|
|
|
АлексВас
Регистриран на: Чет Авг 11, 2011 8:52 pm Постове: 43 Местоположение: Търговище
Автомобил: OUTBACK 2.5/AT 2007
Рейтинг: 0
|
Здрасти градски, до сега съм си правил колата в сервиза на Наско-зад механотехникума и все още не ме е разочаровал, колкото за гниенето-ами и мойта като я взех беше така, като се развъртях да свалям ръждата на задната греда ми светнаха две дупки, а като тръгнах да я вдигам с фланци се оказа че и подкалниците са тръгнали. Един ден се хванах и извадих всички кори от багажника и пръснах с пистолет отработено масло във всички дупки дето видях - ей така за здраве, маслото потече чак отпред до предните калници и продължи да се отцежда още две седмици. Ако мога с нещо да ти помогна питай.  Добър избор на марка си направил, няма да съжаляваш.
_________________ Няма ненаказано добро!
|
|
|
|
| Пон Фев 27, 2012 6:47 pm |
|
|
|
kosatkata
|
|
Днес там при Наско ми оправиха спирачките , но ми предстои и смяна на съединител.От къде да си взема нов на сносна цена или не си сменял.
|
|
|
|
| Пет Мар 09, 2012 7:42 pm |
|
|
|
АлексВас
Регистриран на: Чет Авг 11, 2011 8:52 pm Постове: 43 Местоположение: Търговище
Автомобил: OUTBACK 2.5/AT 2007
Рейтинг: 0
|
|
Не съм сменял съединител все още.
_________________ Няма ненаказано добро!
|
|
|
|
| Нед Мар 11, 2012 4:30 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|