Отговори на тема стр 1, 2  >
 Помощ тресене на мотора 
Автор Съобщение

Постове: 64
Автомобил: subaru,legacy 2.5
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте всички.Имам един проблем и се надявам някой от Вас да ми помогне ,за да не ходя по мъките.Колата ми е СУБАРУ ЛЕГАСИ 2.5 -1999г. и и има едно странно тресене когато е на място,чак фаровете примигват,все едно не и стига ток или нещо подобно.кабелите са нови,свещите също.Тресенето е и на газ и на бензин.Маслото на скоростите е сменено.в движение колата се развърта и няма проблем,но на място все едно работи на 3 цилиндъра,а и не го прави постоянно,понякога мотора "заспива".Кажете от какво може да е проблема.Благодаря Ви предварително

Вто Фев 28, 2012 11:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 483
Автомобил: Outback 3.0r '07 LiquidSi
Рейтинг: 438
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Започни с почистване на стъпковото моторче....на празен ход трябва да държи между 650-800 оборота приблизително!

Сря Фев 29, 2012 12:45 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Моторчето го почистих,защото и аз си мислех,че причината е в него,но уви.Иначе оборотите си ги държи на 700 (колата е АТ).почистих и буксите към двигателя и пак няма резултат.сега ще я закарам да я пуснат на диагностика да видим какво ще покаже,а искам да питам-какви са тези букси за самодиагностика(доста съм боз в тази сфера)

Сря Фев 29, 2012 7:38 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Чека пресветва ли ?

Сря Фев 29, 2012 7:56 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Чека присветва,но много рядко.а и колата си тресе когато си иска,без значение дали чека свети или не

Сря Фев 29, 2012 8:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 537
Автомобил: Impreza STI MY02
Рейтинг: 125
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Провери си нивото на маслото на двигателя, акумулатора , свещите, някой маркуч да не ти е изкочил от някъде и да изпуска както и от генерацията да не ти диша някъде. Но основна причина вероятно е въпросното стъпково моторче, може и някой тампон на двигателя да ти е изпуснал, както и някой инжектор да е заминал и да пръска

Сря Фев 29, 2012 9:50 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Днес бях на диагностика в сервиза на Дунев,закачиха колата и единственото което отчетоха ,че ламбда сондата не работи и прехварля волтажа.но пък по компютъра на колата няма никакви грешки.иначе ми провериха и нивото на маслото и кабели и свещи...всичко е ОК.

Сря Фев 29, 2012 7:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Някой има ли идея от къде да купя ламбда сонда и каква да тарся,ако може да ми кажете и ориентировъчна цена.доколкото разбрах не трябва да слагам от тези универсалните,защото щяла да ми трупа грешки на компютъра

Сря Фев 29, 2012 7:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 483
Автомобил: Outback 3.0r '07 LiquidSi
Рейтинг: 438
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
NIKI LINDAREV написа:
Някой има ли идея от къде да купя ламбда сонда и каква да тарся,ако може да ми кажете и ориентировъчна цена.доколкото разбрах не трябва да слагам от тези универсалните,защото щяла да ми трупа грешки на компютъра

Оригинална струва около 300,заместител има Bosch или NGK на цена около 100 кинта! Аз си купих NGK от Евро07,но още не съм я монтирал и не мога да споделя резултати!
Заместителите са без букси,трябва да прехвърлиш от старата ти сонда! viewtopic.php?f=10&t=3791 ....тук можеш да направиш запитване за актуална цена на оригинална ломбда,за целта ще ти трябва рамата на МПС-то!

Сря Фев 29, 2012 10:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Много благодаря

Сря Фев 29, 2012 10:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Всъщност, ламбдата минава 2 волта при най-различни ситуации, ако по това са преценили, че не работи - не е съвсем сигурно, че е така.

ПП При проблем с горивните смеси, изобщо горивния процес - ламбдата ще дава шантави стойности.

Сря Фев 29, 2012 10:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
ами всъщност точно така се получава и от там горивната смес ми е доста богата и от това се получава тресенето (или поне така ми го обясниха).аз не разбирам и затова исках и мнения във форума,все пак едва ли е първото субару ,което прави такива магарии.другото,което друг човек ми каза,е че имало тампон на скоростите (т-образен)който бил слабо място.но ако е от този тампон дали ще има тресене само на място.а тресенето си е на всички скорости ,даже на неутрална и за това си мисля че няма как да е тампон.

Сря Фев 29, 2012 11:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Чай, че то стана една... Ако е тампон и се мандахерца мотора, няма нищо общо като с това да работи неравномерно и да притриса от това.

Като ти закачиха колата - видяха ли каква е корекцията на аванса, на АФР-а, дебитомера как е ? Няма начин да нямат под ръка някой универсална сонда, да видят с нея как е, ако са се съмнявали толкова в нея. Като ти правиха диагностиката - мотора започна ли пак да притриса така - или нямаше помен от проблема? Стойностите от стъпковия мотор в нормите ли бяха?

Сря Фев 29, 2012 11:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
и преди диагностиката и след нея тресенето си го имаше,казаха ,че няма как да се оправи,защото сместа се бърка от сондата,а всичко друго е в норми,кабели ,свещи,моторчето за празен ход.но най-интересно ми е,че в компютъра няма грешка,а от сондата би трябвало да запише такава или поне аз така знам

Сря Фев 29, 2012 11:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
за дебитомера нищо не казаха,от това съдя ,че е наред.а може да е смешно,но незнам какво е афр

Сря Фев 29, 2012 11:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Преди да си купиш сонда - виж някой колега от София за проба само и ако се оправи - само тогава нова. А грешка не излиза щото не се е сбъгясала съвсем, то и с други датчици е така те я работят, я не - ама за компа е достатъчно.

ПП - това е отношението на въздух - гориво /air-fuel ratio/

Сря Фев 29, 2012 11:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
а възможно ли е от сондата наистина така да тресе,преди имах едно бмв на което директно беше изолирана и нямаше грижи,работеше си супер или тук електрониката играе голяма роля при субаруто

Сря Фев 29, 2012 11:54 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Сондата следи съотношението и на таз база се подава сигнал за корекция - просто е трябвало да проверят с някой читава оборотна сонда какво се случва.

Сря Фев 29, 2012 11:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
значи ходенето по мъките продължава,но ще направя точно това,което казваш,проба с друга и ако се оправи-купувам,ако ли не търсиме проблема.много ти благодаря и за информацията и за савета

Чет Мар 01, 2012 12:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А детонационния датчик дава ли признаци че работи? Ако си е заминал отдавна няма да дава грешки - просто няма да работи. На клапанчето за празен ход (стъпковото моторче) гарнитурката му как е? Някой наскоро ми каза, че е хубаво освен да се почисти и гарнитурката му да се смени с нова.

Чет Мар 01, 2012 10:08 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >