| Автор |
Съобщение |
|
plakatista
|

Здравейте,
Открих този форум съвсем наскоро. В момента живея в Сидни , Аватралия и вчера се сдобих със SYBARU LIBERTY GX. - комби, с ръчни скорости. Колата е 1998 година на 138 хиляди километтра. Изглежда много запазена:)
Иксаше ми се да поразпитам разни неща около количката. Доколкото разбрах Либърти моделите са същите като Легасито - поправете ме ако греша.
Иска ми се да си гледам колата както трябва затова и се обръщам към вас. Имам Owners manual, но ми се искаше да споделите разни неща които да си наблюдавам. Нямах възможност да закарам колата да я прегледат професионално. Надявам се следващия месец да я закарам в сервиз за да я прегледат. Човека каза че е сменял преди 5 хил километра ангренажния ремък и маслото. Имаше сервизна книжка...ама аз такова чудо виждам за пръв път така че не ми говореше много. Пак ще го прегледам. Моите технически познания не са на високо ниво но доколкото огледах и покарах колата изглеждаше ок.
Благодаря предварително приемам всякакви съвети на какво да обръщам внимание:)
|
|
|
|
| Вто Фев 05, 2008 5:49 am |
|
|
|
Pepi
Регистриран на: Нед Май 06, 2007 4:24 pm Постове: 820 Местоположение: Sofia, Bulgaria Рейтинг: 63 
|
Legacy е Liberty в Австралия, наричат го така защото си имат клуб на ветераните от ІІ св. война с име Легаси. Няма значение да ти е честита новата придобивка, леко и безаварийно каране.  Питай каквото те интересува, тук има хора, които разбират много от тези автомобили и незабравяй да пуснеш снимки
До скоро!
_________________ EJ20E Legacy BG5 Продава се на части VQ35DE Infiniti FX
|
|
|
|
| Вто Фев 05, 2008 7:33 am |
|
|
|
zloto69
Регистриран на: Сря Юни 14, 2006 4:48 pm Постове: 1637 Местоположение: Бургас Рейтинг: 27
|
Честито
Сменяй редовно маслото и карай,
Това е SUBARU 
_________________ Legacy"90 2.2 GX 4WD
РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ
Бесен куриер в Спиди
|
|
|
|
| Вто Фев 05, 2008 8:32 am |
|
|
|
plakatista
|
Мерси, мерси:)) довечера ще гледам да постна снимки....
А нещо там маслото на диференциала да го гледам ли да не го ли гледам...къде мога да видя нивото му...човека каза че сега е сменил и маслото на трансмисията.
А на сервото маслото трябва ли да го сменям редовно или как е...Въпросите ми може да са леко малоумни но досега не съм карал кола със серво...да не говорим за ABS, Cruise control...и тем подобни екстри...та затова питам такива въпроси:)
Мерси предварително.
|
|
|
|
| Вто Фев 05, 2008 8:50 am |
|
|
|
Pepi
Регистриран на: Нед Май 06, 2007 4:24 pm Постове: 820 Местоположение: Sofia, Bulgaria Рейтинг: 63 
|
plakatista написа: Мерси, мерси:)) довечера ще гледам да постна снимки....  А нещо там маслото на диференциала да го гледам ли да не го ли гледам...къде мога да видя нивото му...човека каза че сега е сменил и маслото на трансмисията. А на сервото маслото трябва ли да го сменям редовно или как е...Въпросите ми може да са леко малоумни но досега не съм карал кола със серво...да не говорим за ABS, Cruise control...и тем подобни екстри...та затова питам такива въпроси:) Мерси предварително.
Аз лично, когато купих моята, смених маслото в скоростната кутия и в диференциала. За хидравликата нямам данни дали се сменя маслото и на колко км, чувал съм, че въобще не го сменят, но трябва да следиш нивото му.
|
|
|
|
| Вто Фев 05, 2008 9:27 pm |
|
|
|
plakatista
|
Ето малко снимки на Субаруто...
Всичко уж е наред...само ми направи впечатление едно нещо....като превключвам от 5 та на 4 та по бързо дори и с междинна газ...някак си не се пполучава моментална реакция на колата....както е ако превключа от 4 та на 3 та....има едно като все едно забуксува за малко сыединителя....някак си много плавна става промяната....дали е нормално? все едно има някаква синхронизация ама много мазна такава....? да не би нещо съединителя....иначе няма хъркане или неприятен шум когато превкючвам( както четох в други теми) може просто да не сым свикнал..не сым карал AWD досега....
Мерси предварително
|
|
|
|
| Нед Фев 10, 2008 2:33 pm |
|
|
|
plakatista
|
|
Извинявам се за големината на снимките не съобразих!!! следващия път ще ги намаля предварително
|
|
|
|
| Нед Фев 10, 2008 2:42 pm |
|
|
|
streetman
Регистриран на: Пет Апр 06, 2007 12:30 pm Постове: 1155 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206    
|
|
Може да е износен съединителя, на равно на 5-та като натиснеш газта до долу, ако оборотомера се покачва а километража не, значи съединителя преплъзва или може да не е износен, просто трябва да се регулира. Един приател с импреза му беше така и все едно караш автоматик, ма той не разбира и като се качих, лелее викам как я караш тази кола така, веднага регулирахме съединителя и сичко стана ток и жица.
_________________1,63 l/ 100 km - Honda ANF 125i Innova(Wave) '10 Bulgaria - ಬಲ್ಗೇರಿಯ(Kannada) པུ་ར་ག་རི་ཡ (Tibetan) ブルガリア(Japanese) 불가리아(Korean) 保加利亚(Chinese) บัลแกเรีย(Thai) बुल्गारिया (Hindi) بلغاريا (Arabic)
|
|
|
|
| Нед Фев 10, 2008 3:33 pm |
|
|
|
plakatista
|
|
Тествах аз значи.....на 5 та на 3 та...като подам газ от нормални обороти 2-2.500...и оборотомера се вдига.но наистина скоростта доста слабо се ппокачва....абе усетих го че си приплъзва....Та така....това е положението явно съм за съединител....Който не знае какво да гледа като избира колата:))) това е резултата...
Въпроса е че ако да речем натегна съединителя това ще е само временно решение на проблема не е ли така....в крайна смтка проблема ще си остане ...не е ли така? (друг е въпроса че незнам точно как мога да го натегна)
При всички положения ще отида на сервиз. Незнам дали могат да ми кажат дали е за смяна тоест дали има процедура по която се диагностицира това или си се познава чрез каране. Ще видим...Лошото е че ако отида в официалния сервиз на Субару тук сигурно ще ми смъкнат кожата...Ще видя... мерси за съвета...ще споделя ка се развиват нещата....Абе 1000 долара ще отидат май...мерси още веднъж
|
|
|
|
| Пон Фев 11, 2008 1:42 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Ах, незнаеш какво да гледаш...то е съединител, има си някакъв ресурс - няма вечни неща.
Работата е да ти е здрав мотора.
Съединителя е един вид 'консуматив'...няма как...то остава и на маслото косури да търсим.
Не ги взимаме нови, така ще е.
Заради един амбреаж да се откажеш от иначе одобрената от теб кола - не върви...не се кахъри 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Пон Фев 11, 2008 4:16 pm |
|
|
|
Pepi
|
|
Пробвай също:
Спираш колата, така че предните колела да опрът плътно в бордюр или пък дърпаш ръчната, после включваш на 3-та или на 4-та и постепенно започваш да отпускаш педала на съединителя, ако колата загасне още в началото, значи си ОК, ако си вече към края на хода на педала, а ДВГ още работи, значи приплъзва. Жилото може да го натегнеш, но това е временно решение. Сменяй го, за да си спокоен иначе все нещо ще те гложди от вътре.
Успех!
|
|
|
|
| Пон Фев 11, 2008 7:18 pm |
|
|
|
plakatista
|
|
Пробвах я тази система с ръчната.Значи колата гасне на 4 та почти на края на хода на педала ...изглежда съм за смяна. Дали ще е фатално ако покарам така известно време...в момента точно няма да имам възможност да го сменя?
И другото което исках да питам...как точно да си натяга жилото...видях го аз къде е...има две гайки накрая....едната е контра гайка предполагам...оттам ли трябва да го натегна.
Мерси предварително.
|
|
|
|
| Вто Фев 12, 2008 1:24 pm |
|
|
|
Pepi
|

plakatista написа: Пробвах я тази система с ръчната.Значи колата гасне на 4 та почти на края на хода на педала ...изглежда съм за смяна. Дали ще е фатално ако покарам така известно време...в момента точно няма да имам възможност да го сменя? И другото което исках да питам...как точно да си натяга жилото...видях го аз къде е...има две гайки накрая....едната е контра гайка предполагам...оттам ли трябва да го натегна. Мерси предварително.
За натягането не мога да кажа как точно се прави, защото не съм се интересувал как става (мойта я купих с много пресен съединител). Дали можеш да караш известно време така не съм много сигурен, проблема е, че после може да се наложи да сменяш маховик. Освен това с изтъркан съединител се губи цялото удоволствие от карането и това ще го разбереш следкато го смениш (повярвай ми, усетил съм го, преди и след, на старата ми Тойота). Някъде във форума имаше линк от къде можеш да свалиш Service Manual за Legacy/Liberty в него ще намериш инфо за съединителя. Ще погледна и аз в мойте файлове.
Успех! 
|
|
|
|
| Вто Фев 12, 2008 9:55 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
Колега не искам да те успокоявам много, но ти където си сега със съединителя аз бях преди 2 години (почти) и 30 хил. километра и още не съм го сменил. Тъй че колата няма да спре ама и не е зле са я пооправиш малко
В AU са евтини частите на субару - поне ака съм чувал.
Успех
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Сря Фев 13, 2008 12:05 am |
|
|
|