Отговори на тема
 Някой пробвал ли е такова нещо :) 
Автор Съобщение

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
http://www.ebay.co.uk/itm/FUEL-GAS-SAVE ... 2ebdf016af

Идеята ми е дали според вас това действително ще повиши налягането на въздуха, който влиза в двг. Според мен е интересна джаджа и сега се чудя за тия пари дали да не пробвам една такава :) Даже се чудя какъв би бил ефекта ако е преди филтъра. Надявам се да стане интересна дискусия.

Вто Май 08, 2012 8:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
http://www.tuning.bg/forums/index.php?showtopic=52227

И преди бях чел за тези измишльотини,но изчети темата на тунерите от Българско и ще припаднеш от смях ROFL ROFL ROFL

Вто Май 08, 2012 8:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Те там май коментират нещо от тоя сорт:
http://www.ebay.co.uk/itm/Subaru-Electr ... 3cbf463a98

така и не можах да им хвана инженерната мисъл, но и там са споменали за един лек проблем при това чудо, а той е че ако се счупи някоя перка, става много весело :) В крайна сметка може и да си поръчам нещо подобно да го пробвам, пък ще видим с какво да го подсигуря в случай на счупване.

Вто Май 08, 2012 9:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 143
Автомобил: Legacy 2.5 AT 98г.
Рейтинг: 40
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Докато има балами ще има и тарикати да им прибират парите.

Моят съвет е да комбинираш това творение на инженерната мисъл с още няколко. Сложи си от ония джажи в запалката, които "изправяли и подобрявали тока". Бодни си едни магнити на горивопроводите. Пък ако остане и някой лев за Газ-Браунова уредба или каккто там се казва, сигурно ще почне да ти връща гориво в резервоара и да изкарваш по някой лев от излишното. Да не говорим, че ще качиш и минимум едни 100-200 коня...

Вто Май 08, 2012 9:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
nicktodorov написа:
Докато има балами ще има и тарикати да им прибират парите.

Моят съвет е да комбинираш това творение на инженерната мисъл с още няколко. Сложи си от ония джажи в запалката, които "изправяли и подобрявали тока". Бодни си едни магнити на горивопроводите. Пък ако остане и някой лев за Газ-Браунова уредба или каккто там се казва, сигурно ще почне да ти връща гориво в резервоара и да изкарваш по някой лев от излишното. Да не говорим, че ще качиш и минимум едни 100-200 коня...

Колега май не си ми разбрал идеята, не е целта повишаване на мощността, а по-лекото вървене на колата. Още преди доста години на едно Мондео пробвах да направя нещо като бернулиева тръба и ефекта колкото и да беше малък (все пак нямаше достатъчно място за да се направи конус с необходимото сечение) съществуваше ;) Да не говорим, че такава подобна джаджа я има за 15 долара с шипинга, което реално са 20-25лв, та не знам кой толкова ще изтарикатее да ми прибере парите ;)

Вто Май 08, 2012 10:06 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Не колега, по-скоро ти не разбра моето мнение.
Исках просто да кажа, че това нещо е абослютно малоумно, безсмислено и неефективно идиотско творение без грам практическа полза.
Вярно е, че всеки има право да си харчи парите за каквото си поиска, но все си мисля, че подобни неща нямат място в серизен форум, където голяма част от хората разбират поне малко повече от сипване на течност за чистачките или смяна на изгорял бушон.
А какво ще рече "по-леко вървене на колата"?

Вто Май 08, 2012 11:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
nicktodorov написа:
Исках просто да кажа, че това нещо е абослютно малоумно, безсмислено и неефективно идиотско творение без грам практическа полза.
Вярно е, че всеки има право да си харчи парите за каквото си поиска, но все си мисля, че подобни неща нямат място в серизен форум, където голяма част от хората разбират поне малко повече от сипване на течност за чистачките или смяна на изгорял бушон.

"По-леко вървене на колата" ще рече, че когато при първоначално натискане на педала една кола почти винаги забива нос, освен ако преди това не е форсирана, защото в този момент за кратко време се получава по-голям приток на гориво от въздух и съответно се получава нещо като мини задавяне. Ако този момент се намали поне с малко, колкото и несъществено да е на човек ще му е необходимо да натиска по-малко педала на газта, ще има по-добро изгаряне, което от своя страна ще доведе до икономия на гориво. Ако правилно си обяснявам нещата това чудо би било полезно предимно при градско каране, където е нон стоп спри-тръгни (прословутата икономия от ремапа е точно на този принцип, по-ранно подаване на повече въздух, в следствие на което по-добро изгаряне и нуждата от по-слабо натискане на педала на газта за постигане на един и същ резултат - икономия)
В този ред на мислите, къде ми се намират бушоните?

Сря Май 09, 2012 8:15 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Продължавам да се чудя защо така лесно изкарваме автомобилните производители и инженери толкова прости...Та нали ако подобни глупости имаха ефект и смисъл, те отдавна щяха да са си част от колите при производството? Колко може да струва тая ламаринка, ако Фуджи Хеви Индъстрис си я поръча на китайчетата в такива огромни количества и с колко тя би оскъпила автомобилите им? Нима тяхната цел не е по всякакъв начин да предложат максималните технически показатели на минимална цена? Що си играят с разни там турбини, промениви газразпределения и т.н. и т.н., като просто може за двайсе стинки да сложат тая перка и колата да тръгне "по-леко"?

Сря Май 09, 2012 8:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Според мен ,ефектът ще е само звуков!Ако искаш да свири като турбо -това е джаджата :good: .На москвичите слагахме едни пластини в ауспуха едно време....
Иначе казано,това няма как да увеличи дебита на въздуха,особено про подаване на газ рязко ,даже може и да влоши нещата защото тази врътка има инертност,докато се завъртиииии,докато мине въздухааааа ... :facepalm:
Успех с експериментите!

Сря Май 09, 2012 8:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
nicktodorov написа:

Под по-леко, колегата най-вероятно има впредвид по-бързото развъртане на двигателя. Самата джаджа не е чак безмислена и малоумна, но само тя няма да свърши нещо запомнящо се. При атмосферките няма много опции, освен да се премахнат катализаторите и колата да диша по-леко. За да се вдигне мощността трябват една торба пари за валове и т.н. простотии, които обезмислят вложението при положение че има турбо модели.

а и на тази цена...

Сря Май 09, 2012 8:55 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Към колегата Миташки, да и аз имам точно тези съмнения относно колко бързо би се развъртяло това чудо, иначе и аз не мисля, че ще се промени дебита на въздуха (поне не съществено), звука също не мисля, че ще се промени значително, все пак това е едно леко вентилаторче, по-скоро ако нещо се променя е неговата скорост.
Към колегата Никтодоров, далеч съм от идеята да изкарам, който и да било инженер идиот, неграмотник или нещо подобно, но все пак нека не забравяме, че света се развива в някаква посока, измислят се най-различни рационализации, едни успешни, други не до там и точно това е идеята на тази тема, всеки да си изкаже мнението, да се дискутира. Най-лесното което можех да направя е просто да си взема джаджата да я пробвам и да видя ефекта за себе си, но аз искам ако може да се направи една дискусия да се види какво мислят хората за това чудо и след това може и да се пробва, цената му е достатъчно ниска, за да може просто ей така за единия експеримент да се купи, все пак говорим за 20-25лв, не за 1000+лв хвърлени в коша.
Към колегата Vmax, да нещо подобно имам предвид, никой не очаква за 20-25лв да получи нещо запомнящо се, то ако за тая цена може да се получи нещо такова, то тогава ще спрат да правя и турбини и суперчарджъри. Но реално и спортните панелни филтри не правят нещо запомнящо се, но пак помагат на колата да върви малко по-леко, при по-висока себестойност, като разликата тук е, че това може да се монтира след дебитомера и да не се увеличи притока на гориво, а евентуално да се подобри подаването на въздух.

Сря Май 09, 2012 9:12 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Може би малко крайно се изказах, но просто мнението ми е, че това е напълно неефективно.

Та то дори логически издиша...отиваме на нещо като перпетуум мобиле - идеята му е да вкара повече въздух, ама се развърта от самия постъпващ въздух.
Самото му присъствие там блокира част от потока. И дори и да предположим, че след развъртането си ще увеличи дори и минимално притока, то най-много да докара нещата до количеството което си влиза, ако него го просто го няма... Ама и това ме съмнява.
Нали сте чували за порт на колектори? Там говорим за заглаждане на минимални ръбчета по краищата на тръбите. Които сигурно нямат и 5% от площта на тръбата. И това нещо подобрява потока. А тук обратно - имаме сигурно над 30% закриване...
Физиката си е физика. И тя е еднаква и тук, и в Япония и дори в Китай.
 15

Сря Май 09, 2012 10:27 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
nicktodorov написа:
Може би малко крайно се изказах, но просто мнението ми е, че това е напълно неефективно.

Та то дори логически издиша...отиваме на нещо като перпетуум мобиле - идеята му е да вкара повече въздух, ама се развърта от самия постъпващ въздух.
Самото му присъствие там блокира част от потока. И дори и да предположим, че след развъртането си ще увеличи дори и минимално притока, то най-много да докара нещата до количеството което си влиза, ако него го просто го няма... Ама и това ме съмнява.
Нали сте чували за порт на колектори? Там говорим за заглаждане на минимални ръбчета по краищата на тръбите. Които сигурно нямат и 5% от площта на тръбата. И това нещо подобрява потока. А тук обратно - имаме сигурно над 30% закриване...
Физиката си е физика. И тя е еднаква и тук, и в Япония и дори в Китай.

Полирането на колекторите не е само с цел увеличаване на диаметъра така да се каже, а е с цел по-бързото излизане на газовете чрез намаляването на съпротивлението и се прави с пясъкоструйка, за да се премахнат порите и да се намали съпротивлението на материала (на грапав асфалт съпротивлението за гумата е едно, на "излъскан" е коренно различно). При това нещо (вентилаторче) идеята е не да се увеличи дебита (поне според мен), а да се даде скорост на въздушният поток, като по този начин въздуха да влиза с по-висока скорост. Вече друг е въпроса дали това е възможно, за съжаление намирам много малко информация за това "нещо" в интернет, а даже не намерих от ползватели или от реални тестове.
Реално на един комин ако сложите вентилатор без ток, то той от самото преминаване на въздуха се развърта и по този начин събира още допълнителен въздух, който го насочва да преминава точно през комина, но в този случай имаме естествената тяга на комина, а тук тя липсва, освен ако не е заменена от тягата на самият двг.

Сря Май 09, 2012 1:03 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
eddy написа:
...за съжаление намирам много малко информация за това "нещо" в интернет, а даже не намерих от ползватели или от реални тестове...

Това също е много показателно.
В един друг форум периодично се появяват прикрити рекламни лица и търговци на различни псевдо изобретения. И за икономии на ток, и за браун авто инсталации, за магнити по горивопроводите и т.н.

Странно, защо ли винаги като се стигне до предлжение за безпристрастно и обективно тестване на стоката им, нещо изведнъж загубват интерес и се покриват. А уж доволните клиенти се оказват само витруални. Дори и предложенията за закупуване на уредите и на десеторна цена при доказване на ефективността не успяват да ги убедят да участват.

Сря Май 09, 2012 1:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
В крайна сметка намерих точен отговор тук:
http://honda-tech.com/showthread.php?t=1541871&page=5
И мисля темата за приключена :) Благодаря на всички :)

Сря Май 09, 2012 2:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
еди,не си давай парите за измишльотини :) има вариант не много скъп за повишаване на 20kW на чиста атмосферка Н6 с поставянето на хедъри(колектори)мисля края на юни да си поръчам като излезе за автоматик,сега само е тествано на ръчка като твоето.

http://www.raptorsc.com.au/kits.php?id=70

имам подробни снимки какви са оригиналните(разрез) и какви са тези имам и графики ,ако те интересува ще ти пратя

Сря Май 09, 2012 2:11 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
Владо мерси за инфото. Аз като цяло не търсех повишаване на мощността, а евентуална икономия на гориво, когато карам леко :) Ако исках повишаване на мощността, щях да пробвам със сигурност и това решение, което си пуснал, както и решението което е на колата ти :) Тъй като обаче се движа в последно време предимно в града и по задръстванията даже съм се замислил за ремап (стига да е възможен де), с който да осигуря по-лек вървеж на колата и лека икономия в града, пък когато има нужда да мога все пак да разчитам на 10+ к.с. :)
 12

Сря Май 09, 2012 2:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 159
Автомобил: Subaru Legacy '09 2.0R, MT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ако сложиш подобно нещо, много е съмнителен ефекта му. Дори и да започне да вкарва повече въздух в цилиндрите, то евентуално или сместта ще стане много бедна, или в зависимост от това как ще си взаимодейства с управлението на горивото, ще започне да гори повече.
Подобна джаджа предлагаха да се инсталира на по стари двигатели, възможно по-близо до цилиндрите, като ефекта който би трябвало да се получава, бе завихрянето на въздуха, постъпващ в цилиндъра и от там по-доброто смесообразуване и изгаряне. Но така и не намерих някакви коментари, че подбно нещо се случва в действителност.

Сря Май 09, 2012 3:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема