Отговори на тема стр 1, 2  >
 Съотношение между скорости и обороти 
Автор Съобщение

Постове: 67
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 GT Turbo
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги, можете ли да кажете при дадени обороти колко КМ/час трябва да покаже скоростомера? Наскоро го свалях и сега мисля, че не показва правилно. 2.0i 4WD 1995 ръчни скорости бензин е Суби-то.В краен случай кажете поне при ваз как е. Извинете ако има някаква тема, но не открих нищо. Мерси предварително!

Чет Май 10, 2012 8:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Опитай да засечеш с GPS. Грешката на скоростомера спрямо GPS-a би трябвало да е около (до) 10км/час в "+". Поне при Форестър със стандартни гуми е толкова. Ако отклоненията са по-големи тогава търси проблем.

Чет Май 10, 2012 9:25 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси, но нямам засега GPS, ако изпадне ще пробвам :good: , иначе някой със същия автомобил поне нещо да каже ако може и благодаря отново! :)

Чет Май 10, 2012 10:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен 3000 оборота са около 105км./ч мисля че и при теб трябва да е толкова.

Какво си свалял че се е разбутал километража? Само ако извадиш стрелката дава разлика, но има чалъм на слагане на стрелката за да ти показва пак точно. Кажи ако си свалял стрелката, и ако имаш някоя снимчица на сваление километраж я качи да я погледна и ще ти обесня как се поставя стрелката за да показва пак точно.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Съб Май 12, 2012 8:32 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Километража спря да върти изминатите километри и се оказа след като го разглобих, че е пренавиван и не са наместили зъбните колелца (писах и тема по въпроса по-надолу) тааа да свалих и стрелката като я прехвърлих през ограничителя маркирах мястото й, но ми се струва, че не показва вярно сега защото сам с гуми 185/65/14 а не със стандартните 185/75/14 и въпреки това отчита по-малка скорост.Ако можеш кажи как мога да го направя точен отново. Благодаря!!! :)

Нед Май 13, 2012 12:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ами попринцип правилно си маркирал, след като си прехвърлил стрелката преди ограничителя.
Стандартно на някои модели коли там си има белязка съвсем малка бяла лентичка която се вижда когато се свали уреда. Забиваш на тази позиция стрелката и я прехвърляш след чопчето. Това е.
Как държеше уреда когато беляза, трябва циферблата да е хоризонтално, иначе ако е вертикално (както е монтиран нан колата примерно) тежеста на стрелката пада надолу и макар и малко може да си белязал малко по долу.
Когато правите такива неща правете снимки и пускаите теми, на някои може да бъдат полезни, а и ако има грешки както в случая, може да видим грешката. Ако е имало белязка и не си я видял, понеже сега ще трябва да разглобиш за да провериш това/

Нед Май 13, 2012 3:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако измериш обиколката на гумите може да сметнем колко трябва да показва километража според оборотите... вече това колко отговаря на реалната скорост... с gps :)

Нед Май 13, 2012 4:59 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 109
Автомобил: Forester FB20 SH5
Телефон: 0894709719
Рейтинг: 34
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Цитат:
Ако измериш обиколката на гумите може да сметнем колко трябва да показва километража според оборотите... вече това колко отговаря на реалната скорост... с gps

А каква е формулата ,че ми стана интересно :hello: :beer:

Нед Май 13, 2012 7:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Аз бях пуснал тема и ще дам линк към нея. Снимки не правих, защото незнам (не съм се разровил още) как да ги кача :( , а и в Google намерих обяснение как се сваля километраж със снимки (на Mitsubishi), но го загубих и обещах като го издиря да дам линк тук. Иначе потърсих фабричен маркер, но не открих, уреда бе хоризонтално разположен. Благодаря за бързите отговори! Ако намеря нещо полезно ще се стремя да помагам,защото съм сравнително нов сред Subaru категорията, но вече разбрах, че сте много услужливи тук :bow: за което :)
Ето старата тема viewtopic.php?f=4&t=11361

Нед Май 13, 2012 7:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
1-во отиваш на потрбителски панел и попълваш малко повече информация, от къде си каква кола караш и т.н.т. да се вицда на профила ти.
После когато пишеш коментар или пускаш тема малко под полето в което пишеш има:
Име на фаил...... /browse/ натискаш и избираш направената снимка която предварително си намалил на 800/600, после натискаш добави и готово...
Има и други обпции но ще си поиграеш малко и ще свикнеш.
:good:

Пон Май 14, 2012 1:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Послушах те :) (пооправих си профила) ,а като се поосвободя ще разглобя и ще пусна снимчици.

Сря Май 16, 2012 9:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 874
Автомобил: LEGACY 2.0 my95/2.5 my99
Телефон: 0889014565
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
На пета скорост двете стрелки се намират на едно и също положение при мен.Движат се в невероятен синхрон.

http://betoteh.com/bg/index.html

Сря Май 16, 2012 9:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Еми то на една скорост може да си с различни обороти в зависимост от релефа на пътя! Например, ако изкачваш баир със 100км/ч може да си с около 4200 оборота, а със същите обороти по равен път ще качиш към 180 км/ч!?

Сря Май 16, 2012 9:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
PitM написа:
Еми то на една скорост може да си с различни обороти в зависимост от релефа на пътя! Например, ако изкачваш баир със 100км/ч може да си с около 4200 оборота, а със същите обороти по равен път ще качиш към 180 км/ч!?

Колега моля те влез в детайл, стана ми много интересно :D Особено при ръчните скорости както е колегата.

Сря Май 16, 2012 10:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
Еди е много прав,CVT,AT и ръчни нямат нищо общо,а пък да не говорим и за моята(5ЕАТ) която си прави каквото си иска и когато си иска на едно и също място с една и съща скорост.

Сря Май 16, 2012 10:10 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Отговори с цитат
pabul написа:
... можете ли да кажете при дадени обороти колко КМ/час трябва да покаже скоростомера? ...

При така зададен въпроса - направих тест: нагоре към Витиня със 110 км/ч = обороти ~4000-4100; на равното - за да достигна 4000 оборота качвам 170-180 км/ч.
Или колегата пита нещо друго!?

Сря Май 16, 2012 10:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Отговори с цитат
PitM написа:
pabul написа:
... можете ли да кажете при дадени обороти колко КМ/час трябва да покаже скоростомера? ...

При така зададен въпроса - направих тест: нагоре към Витиня със 110 км/ч = обороти ~4000-4100; на равното - за да достигна 4000 оборота качвам 170-180 км/ч.
Или колегата пита нещо друго!?

pabul написа:
..... 2.0i 4WD 1995 ръчни скорости бензин е Суби-то.....!

CVT ск. кутия, няма нищо общо с обикновения автомат, още по-малко с ръчката. Аз също мога да му кажа с колко съм при 100 примерно на 5-та, но аз съм с 6 степенна кутия и друг двг, което може да предполага други предавателни числа (не е задължително) От кутия до кутия разлика балкан, някои са с дълги скорости, други са само с по-дълга 5-та, трети са с къси скорости, а планинските бИгачи обикновено са със супер къси скорости. За това е редно да се сравняват еднакви модели :) Да не говорим, че автомата като цяло сам си избира предавката според това колко е настъпен педала на газта и колкото по-модерен, толкова по-умен :)

Сря Май 16, 2012 10:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 874
Автомобил: LEGACY 2.0 my95/2.5 my99
Телефон: 0889014565
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
При ръчката няма съществена разлика между скоростта и оборотите при различния терен.Ако има е от порядъка на 2-3-4км/ч.Това е около милиметър два отклонение на стрелката такаче с просто око не се долавя

http://betoteh.com/bg/index.html

Сря Май 16, 2012 10:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Отговори с цитат
Навремето настройвахме километража с две коли движещи се успоредно. :giggle: Сега почти всеки GSM има GPS. Качи някой в колата с такъв и ще го настроите за нула време.

Чет Май 17, 2012 9:28 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Виждам, че стана дискусията :) и съм на мнението на EDDY (имал съм автоматик и там наистина е доста разнообразно) идеята ми беше да видя същия мотор и ск.кутия какво показват на дадена предавка, защото GPS-а казах, че липсва при мен засега, но ако видя някои приятел с GPS ще правя тест, до тогава ще видим какво ще измисля и ще покажа тук... За сега лека и безаварийна

Чет Май 17, 2012 12:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >