Отговори на тема
 Лампа на резервоара Легаси 96-та 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 141
Автомобил: Subaru OBK 2012 3.6R, XV 2018 2.0
Телефон: 0888528635
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Привет колеги,
Не ми работи лампата на резервата (не е от крушката) и взех че разглобих основния поплавък в резервоара миналата седмица. На самия поплавък има една пластмасова кутийка (съжалявам че забравих да направя снимки), която стои по-високо от него и в която има нещо, приличащо на кондензатор. Представлява цилиндърче с големина около 2,5 - 3 см и основа около 1 см. диаметър. В него влиза един кабел а на неговата външна коруба (която е метална) има запоен друг кабел. По самото нещо има миниатюрни дупчици. Във всички ел. схеми които съм намерил за колата, това нещо се води температурен сензор. Установих, че когато дам двете му жици на късо лапмата веднага светва. На пластмасовата кутийка в която "живее" има малка дупчица, през която явно трябва да влиза бензин към него и то да мери температурата и съответно подава към компютъра. Най-интересното обаче е че поплавъка слиза по-ниско от тази кутийка, което ме кара да мисля, че това няма как да е температурен датчик след като има момент, в който неможе да премери температурата на горивото, поради факта че не е потопено в него. Чистих го с разни "илачи", така че при замерване с мултицет да покаже някаква стойност на съпротивление и забелязах промяна в конкретните стойности (ако някой има идея да каже колко трябва да бъде).
Въпросът ми е има ли някой да каже какъв точно му е принципа на това нещо и как то може да бъде накарано да заработи :)

Благодаря предварително на отзовалите се :)

Нед Май 27, 2012 11:47 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема