|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
Въздушно окачване питане?
| Автор |
Съобщение |
|
quietriot
|
Кой казва на компресора кога и колко да помпа амортесорите, предполагам некъв комп с нивомер. Днеска заради хладното беше спаднала, запалих компесора не тръгна веднага както си прави иначе, изчаках 5 мибнутуи нищо , разйклатих я пак нищо, подкарах я подскачайки и отидох да я мия на на 500 м от нас , там я оставих да работи докато я мия и тя се вдигна след 5 мунути, та кой управлява тая простоия и защои се ебава с мене, амортесорите са наред доколкото може на 11 г .кола , един беше за смяна и го смених и е оправена втулката на буталото на компресора, така че дет се вика не харуерно проблемчето а софтуерно  .
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Вто Сеп 27, 2011 7:11 am |
|
|
|
maznislav
Регистриран на: Пон Мар 08, 2010 1:49 pm Постове: 81 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Legacy 2,5i Aвтомат 2001 г
Рейтинг: 14
|
Ами при мен просто компресорът си правеше каквото си иска ... Явно ти е време за смяна и е хубаво да го направиш щото ще пеебеш възглавниците като мен. Ако се стигне до смяна ми звънни - може да се намери нещо добро 
|
|
|
|
| Вто Сеп 27, 2011 8:30 am |
|
|
|
quietriot
|
maznislav написа: Ами при мен просто компресорът си правеше каквото си иска ... Явно ти е време за смяна и е хубаво да го направиш щото ще пеебеш възглавниците като мен. Ако се стигне до смяна ми звънни - може да се намери нещо добро  Да бе Валка ма нещу му казва какво да прави и кога, той според мен си работи добре иначе има откъде да взема ако не са го продали а и по форума имаше.
|
|
|
|
| Вто Сеп 27, 2011 9:19 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
| Вто Сеп 27, 2011 11:54 am |
|
|
|
mimo13
Регистриран на: Съб Май 03, 2008 8:56 pm Постове: 741 Местоположение: Варна
Телефон: 0894484248,052600585
Рейтинг: 134  
|
|
А ECU-то получава сигнал от датчика на всяка една възглавница, като той си има 3 положения.
_________________ Варна, ул. Васил Чекаларов 14 0894484248, 0879484247 0895432143
|
|
|
|
| Вто Сеп 27, 2011 8:40 pm |
|
|
|
quietriot
|
мерси за линковете, ма от това което прочетох май ще трябва да ходя до Митака ако закина още, че той имаше тестер за въздушното, как да знам кой датчик е отказал или зацапал и защо компа решава след 30 сек, че амортесора е напомпан, а той не е още. Още снощи видях че си е скрила гумите в калниците, днеска паля и си викам ще има сеир, първо гледам чека вече не ми свети, преди светеше заради газовата и ланда сондата, че нещо бързо минавало, викам добре почва, после не претресе както си прави на първо палене ами смукача зацепи веднага, викам си много хубаво не е на хубаво и компресора се пусна, брей помпа се "събка" обаче след 10 сек спряяяяяяяяя и аз чакам , той не тръгва, излязох разклатих я и той си тръгна и я напомпа, явно нещо с нивомерите не е наред и някой се е зацапал или умира  и ту работи ту не , ма като загине съвсем ще ходя до Митко да каже кой е или какво е.
|
|
|
|
| Сря Сеп 28, 2011 1:26 pm |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
Само да не станеш като мене - компресора спря безвъзвратно на 200км от София и не ме питай, как се прибрах... 40км/ч и за малко да хвана хемороиди от друсалката... 
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Сря Сеп 28, 2011 1:40 pm |
|
|
|
quietriot
|
Flat 6 написа: Само да не станеш като мене - компресора спря безвъзвратно на 200км от София и не ме питай, как се прибрах... 40км/ч и за малко да хвана хемороиди от друсалката...  ти мани ми аз по какви коловози я завирам по рибата, бетер уазка съм ако там висне там ще си остана докато ма птремонтират.  много работа ми върши дигането не искам да се лишавам от него, ако го няма ще трябва да я продавам и пак аутбек 
|
|
|
|
| Сря Сеп 28, 2011 3:44 pm |
|
|
|
BOZDEV
Регистриран на: Пон Авг 29, 2011 7:33 pm Постове: 98 Местоположение: русе
Автомобил: subaru outback 2.5 AT
Рейтинг: 15
|
|
колеги outbeck а ми е 2000г и той ли е с такова окачване ?
|
|
|
|
| Чет Сеп 29, 2011 7:47 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
BOZDEV написа: колеги outbeck а ми е 2000г и той ли е с такова окачване ? Не
|
|
|
|
| Чет Сеп 29, 2011 12:18 pm |
|
|
|
maznislav
|
Веднъж компресорът почне ли да ги прави тези магарии е за смяна не си играй с огъня 
|
|
|
|
| Пет Сеп 30, 2011 11:50 am |
|
|
|
quietriot
|
maznislav написа: Веднъж компресорът почне ли да ги прави тези магарии е за смяна не си играй с огъня  Kak да сменя нещо което работи бре, е вчера и днеска си я вдига само мръдвам 20 см и си помпа явно е свързано с това да мръдне колата малко и ти почва да си джурка ако спре знам къде има друг и 3 амортесора ако не са заминали. 
|
|
|
|
| Пет Сеп 30, 2011 3:09 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Може и компресора да е... четките му например...
|
|
|
|
| Пет Сеп 30, 2011 3:14 pm |
|
|
|
maznislav
|
quietriot написа: maznislav написа: Веднъж компресорът почне ли да ги прави тези магарии е за смяна не си играй с огъня  Kak да сменя нещо което работи бре, е вчера и днеска си я вдига само мръдвам 20 см и си помпа явно е свързано с това да мръдне колата малко и ти почва да си джурка ако спре знам къде има друг и 3 амортесора ако не са заминали.  И аз така го реших и ... да не ти казвам как се прибирах от 1 гьол по черен и кален път без никакво окачване и 3 -ма рибаря вътре  До вратите бях в кал  Ама Субаруто издържа 
|
|
|
|
| Вто Окт 04, 2011 8:18 am |
|
|
|
quietriot
|
спадането на нивото до долу напоследък признак на проблем ли е или е от температурната инверсия нощем.??? лятото не го правеше , откак позахладня сутрин я намирам с гуми в калниците. ясно ми е че клапаните на амортесорите изпускат след като се спре колата , ма чак пък толкова  миналата зима го правеше със спукания амортесор , ма сега всики за здрави и през деня не спада , само вечер. обземат ме размисли 
|
|
|
|
| Съб Окт 08, 2011 8:40 am |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
|
Колеги, мисля, че се заблуждавате за сериозността на проблема с изпускащите амортисьори. Сигурен ли си, че проблема не е от тях? Ако изпускат - проверете състоянието на гумата на амортисьора - най-лесно със сапунена вода - ако е в пукнатинки цялата и има балончета - значи изпуска от самия амортисьор.
Ако не е от това, значи има теч от другаде, но и той товари компресора МНОГО. Аз по-малко от година карах така - паля, чакам 1 минута и колата се вдига, и в крайна сметка освен амортисьорите - и компресора замина.
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Пон Окт 10, 2011 12:28 am |
|
|
|
quietriot
|
Мисля че обясних че явно теч няма, цяло лято седеше напомпана, откакто позахладня започнах да я намирам изпуснала, днеска сутринта си беше напомпана, щото в събота, си беше студено като я карах, в неделя не е е карана изобщо. Предполагам разликата в температурата и клапана е причината да спада , защо се бави обаче при помпането сутрин и не почва веднага явно е проблем на електрониката, като я размърдам тръгва веднага. Отновно товаренето на компресора, надали се товари защото я помпа и вдига за 30-40 секунди и после спира, откакто му сменихме тефлоновата втулка на буталото и не изпуска назад , помпа за секунди и няма никакво зорене. така че механична драма засега няма , има електронна по верятно. откакто захладня и смучака се оправи и пали от пурвия път като звяр и лампата на чека загасна сама, абе случвали се и хубави неща...........  , малко съм притеснен 
|
|
|
|
| Пон Окт 10, 2011 3:22 pm |
|
|
|
Joro_Georgiev
Регистриран на: Нед Сеп 18, 2011 10:18 pm Постове: 14 Местоположение: Благоевград
Автомобил: Legacy 2.5i/AT/99
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте колеги, от два месеца съм горд собственик на легаси комби с въздушка и така като се зачетох, гледам че и при Вас го прави тоя номер с амортесьорите, при мен само преден десен пада и неще да се вдигне, до преди седмица му размърдвах датчика и маркучлето над окачването и тръгваше, но откакто стана кучи студ неще да мръдне, като я покарам 100 м. и тогава се вдига, но започва да мига яко на таблото постоянно показанието, че колата е вдигната, като загася и изчезва. От тогава е блокирала предните два амортисьора на най-високото и не мърда...помагайте? Не мисля, че е от комресора, защото другите си ги помпа без проблем, а и не е спукана възглавницата със сигурност???
|
|
|
|
| Пон Окт 10, 2011 3:38 pm |
|
|
|
alejandro1
Регистриран на: Сря Апр 27, 2011 4:35 pm Постове: 48 Местоположение: София
Автомобил: Legacy Limited 2,5 AT 99'
Рейтинг: 5
|
|
Като преминеш границата от 80 км/ч би трябвало сама да спада.
|
|
|
|
| Пон Окт 10, 2011 4:23 pm |
|
|
|
quietriot
|
alejandro1 написа: Като преминеш границата от 80 км/ч би трябвало сама да спада. освен ако не блокирал нивомера обаче, а то май е така 
|
|
|
|
| Пон Окт 10, 2011 4:25 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|