Отговори на тема
 Проблем с повдигачите 
Автор Съобщение

Постове: 335
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,
понеже ми изкочи едната свещ и съответно свалихме главата и я занесох да и направят нова резба за свеща и за шлайфане, ми бяха развили майсторите и разпределитения вал, като я взех измихме всичко с баща ми и я качихме, зацепихме ремъка, сглобихме всичко и когато я запалихме изненада,
клапаните на тази глава чаткат като луди.
Та хората който шлайфаха главата ми казаха че е с хидравлични повдигачи и би следвало да се регулират сами, обаче след около 10мин работа на двигателя клапаните продължават да си тракат.
Молбата ми е ако може някой който е разглобявал този мотор да каже дали е с хидравлични повдигачи и ако е с такива трябва ли да се прави нещо за да подкачат масло по-лесно или ако е с реглажни винтове как се регулират.
Отдолу на главата има една капачка с около 25мм диаметър и шестограм за развиване, доколкото разбрах тя е за изпускане на маслото от хидравличните повдигачи...
Колата е Legacy GL 1990,4x4, 1,8 SPI, VIN: JF1BC3BL0EG028668
Благодаря на отзовалите се,
поздрави Цанко.

Пет Юли 13, 2012 10:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да, с хидравлични повдигачи е

Пет Юли 13, 2012 11:01 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 335
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Благодаря ти много за пореден път колега :beer: ,
а някаква по-специална процедура има ли за напълването на повдигачите с масло, защото ми казаха че като покарам 40-50 мин и ще се оправят, иначе трябва със спринцовка да ги напълня преди това с масло.

EDIT:
Баща ми се е чул по телефона с Краси - agent_dust и мистерията е разгадана или трябвало да се напълнят с масло със спринцовка или да се потопят във ваничка с масло, като тези повдигачи се намирали в самия разпределителен вал и там са и дупчиците за маслото. Хубаво е всичко това да се направи още докато е свалена главата, но в моя случай ще отвием тампоните под двигателя и изпускателния колектор и ще повдигнем целия мотор с крика откъм проблемната глава, ще махнем капака и ще почерпим повдигачите с масло :)
Благодаря на отзовалите се и дано темата е полезна и на други принудили се като мен сами да се справят с ремонтите.
Поздрави Цанко.

Пет Юли 13, 2012 12:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема