| Автор |
Съобщение |
|
Noonelololo
Регистриран на: Пет Ное 05, 2010 11:01 am Постове: 265 Местоположение: Кърджали
Автомобил: Forester 2.5 XT
Рейтинг: 164   
|

Здравейте. Надъхал съм се много здраво да си взема Субару най после че от две години само чета форума и подсмърчам. За жалост мога да отделя само до 3000лв, така че нямам голям избор. В момента ми предлагат бяло легаси комби, 2.2 литра, 136 к.с. 1995 година, климатик, газова уредба, всичко за 2000 лв. Това което ме блазни е че е от частен човек, познат на един приятел, което значи че мога да се кача и да я карам веднага, няма да се налага да сменям ангренажен ремък, филтри, масло и т.н. задължителните работи за смяна когато е от автокъща и не се знае в какво състояние са а тук се знае преди колко км са сменени, мотора също доколкото четох във форума е много добър и достатъчно мощен за купето. Забележките са - ръжда по долната част на вратите ( колко не знам защото колата е далеч и не съм я виждал ), климатика работи но трябва да се зареди, предните и задната чистачки не работят - моторчето било изгоряло, газовата уредба е обикновена а не инжекцион. Била е внесена от Швейцария от по-предния собственик който не се е грижил много за нея, затова сегашният е хвърлил доста пари по нея и казва че сега е в отлично състояние, човекът я потдържа много добре сега. Цената напълно ме устройва но не знам изброените забележки колко ще ми костват за ремонт - моторчетата и ръждата по вратите и пълненето на климатика, както и дали ще се наложи да сменям газовата уредба с инжекцион. Ще съм много благодарен ако ми кажете мнението си дали си струва колата. Освен това ме интересува мога ли да сменя плюшения салон с кожен такъв по-късно че това е единственото което ме дразни тук. Както и това че е комби де, искаше ми се седан ама нещо много ми е трудно да намеря такъв с климатик и газова уредба. Още в началото се бях засилил на Импреза даже ама те по-скъпи от Легасито някои знае ли защо, нали втората е по-висок клас и по-луксозна. Пък и импреза с газова и климатик май изобщо не видях. Гледам само до 98 година разбира се до около 3000 лв. Лошото е че не съм се качвал на никакво субару и не мога и да сравня колко по-голяма е динамиката на импреза от на легасито и дали си струва спрямо лукса и по-добрата возия на втората, но наблизо няма никакви субарута. Май много въпроси станаха, но найстина ще съм благодарен за всяка помощ, изчел съм и половината форум последните две седмици и пак не можах да си отговоря сам. Благодаря предварително на отзовалите се.
|
|
|
|
| Нед Сеп 02, 2012 7:35 pm |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
|
Привет! От написаното от теб оставам с впечатление, че тази кола не е за теб. Най-малкото защото не е това, което искаш. Казваш, че искаш седан, а тя е комби, искаш динамика, а от това Легаси няма да останеш очарован от "ускорение". Дали си струва цената от 2000 лв. е съвсем друг въпрос и никой не може да ти каже със сигурност без да е видял колата. Практиката е показала, че Субару се купува не защото "си струва", а защото го искаш. Качи се да покараш тази кола и сам ще си отговориш на всички въпроси. Само с тест драйв ще вземеш решение. Успех!
_________________ Странно защо на всички новини не пише "платен репортаж".
|
|
|
|
| Пон Сеп 03, 2012 8:24 am |
|
|
|
Noonelololo
|
|
Благодаря за мнението колега прав си, найстина даже и да си струва цената при всяко качване ще ме дразни че е комби когато повече ме кефи седан, а колата я взимам не защото ми е толкова нужна колкото защото ми харесва. Просто друго си е да ти го кажат отстрани че аз в момента малко не мисля трезво толкова съм издивял да взема субару. Иначе под динамика нямам предвид турбо версиите просто нещо нормално.
|
|
|
|
| Пон Сеп 03, 2012 8:54 am |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
субару си е диагноза, споредмем си е перфектно комбито пък и с клима и газ просто превъзмогни това че е комби и скачай с пълна сила 
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Пон Сеп 03, 2012 9:30 am |
|
|
|
nicktodorov
Регистриран на: Нед Яну 29, 2012 5:30 pm Постове: 143 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.5 AT 98г.
Рейтинг: 40
|
Аз също никога не съм харесвал комбита. Сега не бих го сменил за друго. Постоянно намирам все нови и нови предимства на голямата кола. Единствено ми е малко неудобно, когато се налага да паркирам някъде по центъра. Ама аз и без това го избягвам.
|
|
|
|
| Пон Сеп 03, 2012 9:49 am |
|
|
|
rado25
Регистриран на: Съб Ное 20, 2010 2:56 pm Постове: 446 Местоположение: Варна
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
|
nicktodorov написа: Единствено ми е малко неудобно, когато се налага да паркирам някъде по центъра. Ама аз и без това го избягвам. А каква е разликата дали ще е комби или седан
|
|
|
|
| Пон Сеп 03, 2012 5:16 pm |
|
|
|
alexx
Регистриран на: Пет Фев 05, 2010 6:35 pm Постове: 297 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 115 HP
Рейтинг: -3
|
комбито е по яко  относно моторчето търсиш Vakko за 2ра у-ба всичко си е като на нормален автомобил какво като е Субару за ръждите тенекеджия/бояджия
_________________ IMPREZA WAGON EJ20E 4WD MT '96MY
|
|
|
|
| Пон Сеп 03, 2012 5:39 pm |
|
|
|
Noonelololo
|
Благодаря за отговорите  . А някой може ли да ми каже защо импрезите са по-скъпи от легаситата, нали вторите са по-висок клас и са по-луксозни.
|
|
|
|
| Пон Сеп 03, 2012 8:55 pm |
|
|
|
alexx
Регистриран на: Пет Фев 05, 2010 6:35 pm Постове: 297 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 115 HP
Рейтинг: -3
|
нямам отговор мойта я взех защото нямаше нито едно читаво Легаси с клима всичко дето гледах беше от кошник надолу .... това за което питаш звучи Ок
_________________ IMPREZA WAGON EJ20E 4WD MT '96MY
|
|
|
|
| Пон Сеп 03, 2012 10:28 pm |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
Noonelololo написа: Благодаря за отговорите  . А някой може ли да ми каже защо импрезите са по-скъпи от легаситата, нали вторите са по-висок клас и са по-луксозни. по-принцип по малките коли държат по скъпа цена, или по-малко се обезценяват. е говорим за добрите такива не голф
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Вто Сеп 04, 2012 8:38 am |
|
|
|
Noonelololo
|
Ясно колега. Вчера ходихме на хижа с едни приятели и се убедих в предимствата на комбито им за такава ситуация, а като се вземе предвид и факта че само комбитата при субару имат и бавни скорости вече комбито не ми изглежда чак толкова по-лошо на вид от седана  . Обаче за зла участ говорих и с човек който е карал импреза 2 литра 115 коня и казва че чувството е съвсем различно от легасито което била семейна кола и сега вече се двуомя дали да е импреза или легаси ( и двете вече комбита това поне си изясних ). Ще мисля следващите две седмици и после се хвърлям в боя така че ако някой знае някаква читава импреза за продан или по-читава легаси от споменатата от мен до около 3000 лв ще съм благодарен ако сподели или още по-добре ако участник във форума си продава неговата, след малко ще пусна тема в раздел " Купува " ако има предложения. И отново благодарности на всички отзовали се в темата.
|
|
|
|
| Вто Сеп 04, 2012 9:47 am |
|
|
|