Отговори на тема
 Нов собственик на Легаси в клуба 
Автор Съобщение

Постове: 6
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 classic
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте Колеги,

от два дни съм горд собственик на Субару Легаси 2.5 Класик, 2003 г.. От София съм и За първи път се качвам на такава машина /до сега само дизели помпа дюза/ и първите ми впечатления за много добри. Колата е комби, 2.5 /156 к.с./, ръчни скорости /бързи, бавни/, нормално окачване /не е с въздушно/. Тъй като съм "заек" на темата Субару имам доста въпроси и предварително моля да ме извините ако някои от тях са глупави.
Причината за покупката на този звяр е, че търсех здраво, комфортно комби, а когато го покарах разбрах че е един уникален автомобил. Много ще се радвам ако ми помогнете с въпросите, които имам:

1. Арматурно табло - колеги, снощи забелязах, че доста от копчетата по колата не светят, когато пусна фаровете /нормално в зелена подсветка/: халогени, задни светлини за мъгла, автопилот, подгряване на седаллите /само едното свети/, ел.огледала и изобщо копчетата за стъклата светят ли? мисля си че може да са изгоряли или са си така?
2. HI - LOW - за ппъв път карам 4x4 и имам нужда от помощ. Как трябва да е лоста при нормално каране, градски режим и в кои случаи се ползват тези предавки?
3. Газов инжекцион или Водородна клетка - няма как......дори и да не ми се иска май няма да мога да го изхраня на бензин! Колеги дайте съвет за ГИ, какъв, къде, особености при монтажа. Някой от вас да кара с водородна клетка?
4. Добър сервиз - така де......да знам за всеки случай, пък и да я закарам за една диагностика.
5. Направи ми впечатление че държи ниски обороти /около 600-700/ а когато е на климатик ги вдига към 900. Така също, когато е на климатик, чувам че вклиучва и изклиучва перката и тогава оборотите играят. Дали е нормално?

Благодаря на Всички, предварително!

Съб Авг 25, 2012 4:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 879
Автомобил: Legacy 2.5 AT '01
Рейтинг: 136
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито за придобивката. Само безаварийни километри да минаваш с нея и за смяна на консумативи да е причината да влизаш в "бокса". :beer:
На въпросите:
1. При повечето колеги (и при мен включително) доста от подсветките на копчетата по таблото са изгорели. Разгледай тези теми:
viewtopic.php?f=6&t=3078
viewtopic.php?f=25&t=5217
viewtopic.php?f=25&t=5218
viewtopic.php?f=7&t=4768
2. По този въпрос не съм компетентен. Моята кутия е автоматична ...
3. Тук съм с особено мнение. Газ не съм си сложил, защото бих си отнел предимството на комбито, а за водородна клетка съм се замислял, дори имам и координати на фирма, занимаваща се с монтаж (ако се интересуваш ще ти ги дам), но не съм чувал някой от колегите съфорумци да е опитвал и да имаме емпирични данни.
4. Любо - 0879520985. Намира се в Люлин.
5. При загрял двигател, оборотите на двигателя трябва да са около 750об/мин. Поне при мен са точно толкова и при включване на какъвто и да е консуматив (климатик, фарове и тн ...) се изменят в мноооого малки граници. Следил съм ги с дигитални уреди. Включването и изключването на перката е нормално, но не и промяната в оборотите. Би било добре да се консултираш с майстор по този въпрос.
Само приятни изживявания с возилото и успех! :good:

Пон Авг 27, 2012 10:25 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Отговори с цитат
klementina написа:
2. HI - LOW - за ппъв път карам 4x4 и имам нужда от помощ. Как трябва да е лоста при нормално каране, градски режим и в кои случаи се ползват тези предавки?
5. Направи ми впечатление че държи ниски обороти /около 600-700/ а когато е на климатик ги вдига към 900. Така също, когато е на климатик, чувам че вклиучва и изклиучва перката и тогава оборотите играят. Дали е нормално?

2. Това са бързи - бавни скорости, нормлано е лостът да стои надолу на "хай". Бавните скорости можеш да ги ползваш като изкачваш/слизаш стръмни наклони (примерно).
5. Напълно нормално е при включване и изключване на компресорът на климатика да се променят малко оборотите.
 13

Пон Авг 27, 2012 11:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
честито колега,със здраве да я караш

Пон Авг 27, 2012 11:19 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито и много безаварийни километри :good:

Вто Авг 28, 2012 6:20 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 71
Автомобил: outback 2.5АТ 2004
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Честито колега и много да и се радваш, а колкото до газта-има цели теми и отзиви на колеги кой откъде е доволен и с какви проблеми се е зблъскал,т.е. пробвай с търсачката на форума.

Вто Авг 28, 2012 8:22 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема