|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
ton4o
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 6:50 pm Постове: 44 Местоположение: Балчик Рейтинг: 41
|
|
Здравейте колеги! Разполагам с Легаси 89 г. комби 1,8 с 5 скорости и искам да експериментирам върху подобряване на проходимостта му основно на сняг. Прочетох тук за повдигане с фланци, но мен ме блазни идеята да го направя с хидравлично повдигане. За целта ми трябва детайлна схема на самите амортисьори в разглобен вид за да си избистря технологията. Смятам да ползвам помпата от хидравликата на волана, надявам се да не бъде слаба. Не гоня бързо вдигане, мисля че 20-30 секунди ще са достатъчни. Идеята е като опре някъде да се вдигне и измъкне. Лифта мисля да е 10 см., при положение, че ще се кара така инцидентно се надявам да не е фатално за трансмисията. Другото подобрение, което съм замислил е блокировка на задния диференциал. Имам виско от по-новия модел 99 г., което мисля да имплантирам там. За целта ми трябва също детайлна схема на задния диференциал. Ще съм благодарен на коментари и схеми. Поздрави!
|
|
|
|
| Сря Дек 26, 2012 2:13 pm |
|
|
|
Greg4o
|
ton4o написа: Здравейте колеги! ------------------------------------- Поздрави! Градски Тя системата за повдигане е измислена в Субару от доста време.Не съм сигурен дали за твоя има,но за следващия модел 100%. Компресор,аморисьори и т.н. Е ще трябва и някой лев. Успех,а схемите все ще се намери кой да ги пусне.
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Сря Дек 26, 2012 5:59 pm |
|
|
|
ton4o
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 6:50 pm Постове: 44 Местоположение: Балчик Рейтинг: 41
|
|
Айде бре колеги! Не се стискайте, улеснете ме малко, че после като стане така както съм го намислил да не питате кое как е направено.
|
|
|
|
| Съб Дек 29, 2012 9:36 am |
|
|
|
jonaka
|
|
| Съб Дек 29, 2012 7:45 pm |
|
|
|
bestbg
Регистриран на: Пон Ное 23, 2009 10:51 pm Постове: 493 Местоположение: София
Автомобил: XV 2.0 ; Outback B13 H6
Рейтинг: 224    
|
аз съм с фланци. Не те разбрах дали искаш да слагаш въздушно окачване или да си си с нормалното но да внедриш нещо което да го разпъва? или пък да отлепя аморт. от купето? Иначе ако ще слагаш въздушното каква схема ти трябва? http://jdmfsm.info/Auto/--General--/ето тук в books има схеми на диф. и на аморт със сигурност. Сега нямам време да търся но има сегменти за всичко по колата виж за 95 примерно 
_________________ Subaru XV Premium 2.0 `18 Subaru Outback H6 3.0 `05 Subaru Outback H6 3.0 `03 Subaru Outback 2.5 `98 USA Subaru Legacy 2.2i GX `95 Toyota Corolla D4D `06 Skoda Octavia AXR `07 LR Discovery 300Tdi `96
|
|
|
|
| Пет Яну 04, 2013 8:30 pm |
|
|
|
LeBoss
Регистриран на: Съб Дек 03, 2011 9:19 pm Постове: 69 Местоположение: Благоевград-Видин
Автомобил: АУДИ А6 Куатро
Рейтинг: 19
|
|
| Пет Яну 04, 2013 11:09 pm |
|
|
|
ton4o
|
|
Благодаря за схемите колеги. Със сигурност се въздържам от въздушното окачване. Двоумя се между хидравлика и ел. И като цяло ел. е с повече предимства, но не знам дали ще успея да задвижвам системата с малка мощност. Все пак няма как да сложа един голям мотор на стеблото на амортисьора. Доколкото разбирам амортисьорите са неразглобяеми. Първото, което ще трябва да направя е да огранича хода на амортисьора в разпънато състояние. Така ще спестя от провисването на окачването в ситуация "на корем", и след това задействам повдигането. Точно тук се чудя и дали хидравликата няма да има същия ефект, когато колата опре тежестта на колелото да разпъва и моята система. Друг минус на хидравликата е, че ще е по бавна защото докато направи налягане в тръбите до амортисьорите ще минава време. Пък и няма да се занимавам с уплътняване и течове.
|
|
|
|
| Съб Яну 05, 2013 8:43 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|