Отговори на тема
 Проблем с гаснене на Легаси 2001г. 
Автор Съобщение

Постове: 11
Автомобил: subaru legacy
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги,
Моля за помощ.

На субито ми ( Легаси 2,5 автоматик ) играят оборотите, претриса и в крайна сметка гасне, когато е спряло.
Това го прави само в спряло положение и когато е загряло. Днес установих, че когато прави това започна да пресветва и ВДЦ-то. Когато започне да го прави ( например на някои светофар ) оборотите ту падат, ту ги увеличава до 1200 и имам чувството, че колата се тормози и се опитва да потегли при пололожение че е натисната спирачката.
Дали някой може да помогне за какво да се подготвя и дали е нещо сериозно.

Благодаря предварително.

П.С. Знае ли някои как се отстранява теч на масло от двигателя и колко струва горе долу. Чух, че е често срещано при суби и дали мога да сложа гуми 205/55/16 при положение че колата е на твърдо окачване и е в най-ниско положение.

Пет Фев 06, 2015 7:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега,

Мини на диагностика през някой сервиз - най вероятно се е записала грешка щом пресветва и вдц лампата.
Относно теча на масло - така зададен въпоса е много общ - може да тече от гарнитури на капаците на клапаните ( които са по 20лв ), а може да тече и от тези на главите, където ремонта е доста по-скъп, има О пръстени, семеринги и т.н неща откъдето да тече.

205/ 55 / 16 може да сложиш. Ако ти е заминало окачването може и да ти опира отзад като натовариш колата.

Ползвай търсачката на форума - има доста полезна инфо, но колата ще ти я оправи сервиз, не интернет.

Успех

Съб Фев 07, 2015 8:55 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря колега за отговора.
Ясно,че няма интернет да я оправи :) , просто търся инфо за какво горе-долу да се приготвя, да не взема да получа сърцепляс като отида до сервиз, а и напоследък с тези сервизи си е доста отчайващо положението.

Съб Фев 07, 2015 9:14 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 161
Автомобил: Forester
Рейтинг: -23
Кофти...
Отговори с цитат
Някъде четох че при този двигател с агренажния ремък ролки... и гарнитури глави. Истината в тази шега е доста голям процент а принципно не е невъзможно и от там да са ти проблемите с оборотите.

Съб Фев 07, 2015 7:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 46
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5/2000г.
Телефон: 0877257001
Рейтинг: 21
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
lelemale13 написа:
Някъде четох че при този двигател с агренажния ремък ролки... и гарнитури глави. Истината в тази шега е доста голям процент а принципно не е невъзможно и от там да са ти проблемите с оборотите.

Колега какво имаш на предвид защото не винаги но и при мен се проявява същиа проблем като при колегата а съм със същото суби. От О пръстените на свеяите и гарнитурите на капаците ли имаш на предвид ?

Съб Фев 07, 2015 10:24 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Кофти...
Отговори с цитат
Тия двигатели си имат хроничен проблем с гарнитурите на главите дори в wikipedia или в някакъв подобен бяха написли за тоя дето 156к.с. на всеки 100мили(160км) издухва гарнитура. Наи често просто капе масло когато е студен и хората си ги карат така още извесно време.

Нед Фев 08, 2015 9:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
lelemale13 написа:

Ще те помоля да не се изказваш в теми, където нямаш познания и да пишеш откровенни глупости :facepalm:
Проблемите на колегата не са свързани и теч на масло няма как да влияе на оборотите.
Относно теч от гарнитури - писано е доста във форума специално за този проблем - ако ти се чете - ползвай търсачката, но не шашкай хората.

Към автора на темата - отиди в някой грамотен сервиз, където правят Субару, да ти погледнат колата - най-много да ти вземат 20лв за оглед. Поне да знаеш за какво да се подготвиш.

Нед Фев 08, 2015 9:41 am
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Ако колегата не иска да се шашка трябваше да напише от къде му е теча на маслото а за оборотите мисля че ясно съм се изказал че възможност е много малка но не и невъзможна.
За ваше спокойствие мисля да спра да пиша в форума просто от скука, ще си търся по интересни занимание.
На колегата bolidklima отговорих твърде общо просто му казах какво имам предвид. Дано да не съм го притеснил прекалено много, сигурно и при другия колега проблема е съвсем друг.

Мисля че не е същото което четох защото тогава се интересувах точно от определен двигател на импреса 2006г а този май е друг. Предполагам че ще е интересно за хората.

https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q= ... 4276,d.d2s

"Nearly all newly developed EJ25D DOHC 2.5 L engine for this generation have experienced internal head gasket leakage around 100,000 miles, (160,000 km). There are multiple causes for this leakage:"
 -7

Нед Фев 08, 2015 2:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Днес отворих и изчистих т.нар. стъпково моторче, което беше бъкано с гняс. Първоначално изглеждаше, че проблема е решен, но след 30тина км пак заиграха оборотите. Сега поне не гаснеше въпреки, че едва ли може да е успокоение де.
Ще следя положението два-три дни и след това ще видя какво да правя. Така или иначе съм решил да го водя суби на сервиз, ще ми се да сменя кабели и свещи.

Благодаря колега Vmax, a за колегата bolidklima, ако имам трайно решение ще споделя :)

Нед Фев 08, 2015 4:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 46
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5/2000г.
Телефон: 0877257001
Рейтинг: 21
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
anton_nt написа:
Здравейте,

Днес отворих и изчистих т.нар. стъпково моторче, което беше бъкано с гняс. Първоначално изглеждаше, че проблема е решен, но след 30тина км пак заиграха оборотите. Сега поне не гаснеше въпреки, че едва ли може да е успокоение де.
Ще следя положението два-три дни и след това ще видя какво да правя. Така или иначе съм решил да го водя суби на сервиз, ще ми се да сменя кабели и свещи.

Благодаря колега Vmax, a за колегата bolidklima, ако имам трайно решение ще споделя :)

Здравей колега, дали намери решение на проблема си ? !

Нед Фев 15, 2015 11:46 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Здравей колега,
съжалявам за забавянето, но чак сега видях, че си писал.
Все още нямам трайно решение на проблема. Оказа се, че не е стъпково моторче.
Сега ми светна чекенджин-а и ще видим като отида на сервиз, но най-вероятно ще е мап сензор.Засега това е най-верояния виновник.

Сря Мар 04, 2015 9:56 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема