Здравей Колега Виж относно по темата ако решиш пиши на ЛС и ще те пратя при сериозни момчета които ще ти прегледат колицата и съм убеден че тея 2500лв където са ти казали ще ти се сторят още по-много. аз съм със легаси в момента но преди това имах Импреца на която сменях съединител и беше около 360лв комплекта, вярно че беше доста по-стара от твоята кола но чак 2500.
Цената на съединителя е подобна на цитираната от колегата stenly2777, но това е без смяна на демпферния маховик.Има някаква възможност да го замениш с обикновен,колегага valqk го е направил на аутбек.
_________________ Всички пътища водят до Рим,само българските до автосервиза...
Пон Мар 14, 2011 6:41 pm
stenly2777
Регистриран на: Нед Апр 26, 2009 5:59 pm Постове: 221 Местоположение: Варна
Автомобил: Smart for Four EQ Hyundai Kona EV
Телефон: 0887 93 70 90
Рейтинг: 99
Абсолютно си прав колега, забравих да уточня че това е цената на самия комплект и ДА без маховика и без труд естествено, но трудът небеше много някъде около 150-160лв. Успех колега
Защо решихте колеги, че маховика е демпферен? Сигурно ли е, че проблема е там? Ако свиренето на ремъка има общо със съединителя, следва има предполагаем проблем с помпата на съединителя.
По-скоро колегата се нуждае от алтернативни диагностика и оферта за ремонта. Причините за описаното поведение може да са тия, може и да са други.
_________________ Електроника
Пон Мар 14, 2011 7:46 pm
kyko81
Регистриран на: Пет Мар 04, 2011 8:56 pm Постове: 119 Местоположение: Силистра
Автомобил: Impreza gx
Рейтинг: 0
Защо решихте колеги, че маховика е демпферен? Сигурно ли е, че проблема е там? Ако свиренето на ремъка има общо със съединителя, следва има предполагаем проблем с помпата на съединителя.
По-скоро колегата се нуждае от алтернативни диагностика и оферта за ремонта. Причините за описаното поведение може да са тия, може и да са други.
НЕ не несвири ремък а така се чува и като натисна съединителя спира
Свирене може да се чува, ако маховика ти е демпферен. Демпферния маховик има едни амортисьорчета вътре и те свирят. Така както го обесняваш ми прилича на заминал съединител - трудно тръгва... предполагам няма достатъчно феродо. Ако само свиреше, можеше да е само маховика. При спряло положение като пуснеш по-рязко съединителя предполагам присвирва с същия момент? После като спреш и пак пуснеш в същата посока може и да не пресвири ако е заклинил в някакво положение маховика... ако обаче дадеш назад и пак по-рязко пуснеш сигурно пак изсвирва... Според мен ти трябва читав сервиз, който може да ти оправи колата. Като видя колеги от Варна и веднага казвам "Субару Варна" За там само ДОБРИ думи съм чувал. И то от много народ.
Пиши на мимо13 с ВИН-а ти, да ти провери дали си с демпферен - може и да не си ако си 2.0 (както каза адаша Гогов). Май ти е демпферен: http://opposedforces.com/parts/legacy/e ... /flywheel/ Ако се окажеш с демпферен виж си намери маховик обикновен, на старо и смени комплект всичко (препоръчвам лагерче, феродо и притискател от мимо - оригинал или ексиди (оригинално!)).
Върти ми се цена около 600 за такъв съединител. Двумасов е в смисъл - обратното на солиден - едномасов и обира вибрациите не само при смяна на скорости...
Пон Мар 14, 2011 9:42 pm
kyko81
Ами с демпферен/двумасов маховик си. Може и да са други причините - добре е някой да ги изясни и тогава да мислиш, но много са вероятни предположенията на колегите...
Пон Мар 14, 2011 10:10 pm
kyko81
Ами с демпферен/двумасов маховик си. Може и да са други причините - добре е някой да ги изясни и тогава да мислиш, но много са вероятни предположенията на колегите...
чух за демферния маховик но от един автомобилен пилот а и не само от него чух че аксиалният лагер (сори ако не се пише така ) се набива с феродо и за тва става твърд съединителя и трудно отделя . Но четох че колеги направо си сменят съединителя и си решават проблема . Та кажете къде да ида и да го реша тоя проблем че вече съм фен на СУБАРУ и искам да си стегна Легасито и да си му се радвам
Колега - смяната на комплект съединител с оригинални части в сурабу Варна на същото такова Легаси ми струваше 900 лв преди 2 г с всичко, барабар с нова долна помпа и подмяна на чарколята в горната и течност. Маховика ми кааха тогава че е 1800 лв. Но моя нямаше грижи, просто на празен ход присвирваше - което си е съвсем нормално за старите таралясници дето търкаляме. Няма да си решиш проблема за 600 лв. Дори да намериш свестен комплект за 400 лв. и маховик стандартен за 200-300 лв има ги в английския ибей колко щеш - под 1000 лв не ги виждам да се оправят нещата - друг момент има на тез коли, че долната помпа на съединителя се скапва и при загрят двигател и съответно загрята течност в нея - /тя е хваната с доста голяма площ към най-топлата част на скоростната кутия/ започва да не отлепя самия педал и да слиза по-долу и по-долу докато накрая спре да функционира. Също така в Субару Варна имат опит с преправянето от демпферен към стандартен. Единствено те съветвам да си намериш частите сам, че гърците са кожодери. Инак и Пламен, Миро и Иво са точни и кадърни момчета!