Отговори на тема стр 1, 2  >
 Как най лесно се смъкват предни вътрешни карета 
Автор Съобщение

Постове: 85
Автомобил: Legasi 2.0
Рейтинг: 40
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колата е Легаси 2.0 96г. с ръчна кутия.Искам да смъкна вътрешните предни карета за да сменя маншоните.Как най лесно мога да направя тази операция.Миналата година сменях съединител и развих полуоските от главините като тези вътрешните карета с цялата полуоска си останаха на кутията.Някъде бях чел че има чопчета по тези карета и се отделят от кутията , но не мога да намеря темата.Ако някой който е правил това моля да напише.И трябва ли пак да развивам лагера отглавината и да вадя цялата полуоска или ще стане и така.

Може и някой който го е правил да ми даде телефон за да се обадя ако му е по лесно и да не се тормози да пише.Моят телефон е 0898720505 Светослав.

Съб Май 18, 2013 5:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
и мен ми е интересно как се свалят, ма глей никой нищо не казва. :) в краен случай пробвай с чук :D

Нед Май 19, 2013 9:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
momcho2000 написа:
и мен ми е интересно как се свалят, ма глей никой нищо не казва. :) в краен случай пробвай с чук :D

- този тип така ги сваля - с управителя :D :D :D

Нед Май 19, 2013 9:41 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
А някой да подскаже след това как се сваля маншона.Стана ми ясно че няма да мина без развиване на шарнири и тем подобни.С други думи трябва да смъкна полуоската с двете карета.Ама как се вади след това маншона от вътрешното.

Нед Май 19, 2013 10:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
- по лесно ми е да ти пусна филмче от колкото да ти го обясня .Тук направо го сменя с ново каре а на теб ще ти се наложи твоето и вътре да го изчистиш от старата смазка :) И не е чак толкова лесно колкото изглежда :D

Нед Май 19, 2013 11:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
значи без ЧУК няма да минеш ROFL

Пон Май 20, 2013 2:12 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Абе не е кой знае какво.Миналата година сменях съединител , че с този маншон ли няма да се справя.Доколкото разбирам от клипа , без смъкване на целите полуоски от колата няма да стане.Няма да е удобно за работа.Другото което ми се изясни е , че ще трябва да се извади вътрешното каре , да се смъкне старият маншон и след това да се сложи новият.Дори и старият да го резна като на второто клипче , за да го махна , за да вкарам новият , трябва да смъкна карето , да сложа маншона и след това да върна маншона на място.

Пон Май 20, 2013 11:44 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Отговори с цитат
kosatkata написа:
Абе не е кой знае какво.Миналата година сменях съединител , че с този маншон ли няма да се справя.Доколкото разбирам от клипа , без смъкване на целите полуоски от колата няма да стане.Няма да е удобно за работа.Другото което ми се изясни е , че ще трябва да се извади вътрешното каре , да се смъкне старият маншон и след това да се сложи новият.Дори и старият да го резна като на второто клипче , за да го махна , за да вкарам новият , трябва да смъкна карето , да сложа маншона и след това да върна маншона на място.

Демонтираш външното каре и от там премахваш и нанизваш и двата маншона ,вътрешен и външен .

Пон Май 20, 2013 6:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Отговори с цитат
Само че при демонтажа на външното каре по този метод, а то няма друг защото те са с "вътрешен зегер", то този зегер се чупи. Не знам после дали може да се намери само зегер за обратния монтаж. Този метод само ако се сменя карето.
Затова моето мнение е: сваля се цялата полуос, демонтира се вътрешното каре и оттам се нахлузва външния маншон, обратно се монтира външното каре и се монтира цялата полуос.
Това упражнение съм го правил неколкократно на предната ми кола - Дайхацу Аплауз и веднъж на Субаруто.

Вто Май 21, 2013 7:49 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 506
Автомобил: subaru legacy 2.0GL 97г.
Телефон: 0889855638
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
И аз трябва да си сменям двата вътрешни маншона на каретата и имам един въпрос :

Има силиконови маншони които тясната им част има възможност да се разпъне до размер колкото е широката част. Дали ще стане да сваля главината и да го намушкам откъм външния маншон (него без да го свалям) и да отиде отзад ?

https://www.facebook.com/remont.PC.GPS.GSM.obqvi/
http://niggaznature.bazar.bg

Вто Май 21, 2013 8:52 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Отговори с цитат
patko написа:
Само че при демонтажа на външното каре по този метод, а то няма друг защото те са с "вътрешен зегер", то този зегер се чупи. Не знам после дали може да се намери само зегер за обратния монтаж. Този метод само ако се сменя карето.
Затова моето мнение е: сваля се цялата полуос, демонтира се вътрешното каре и оттам се нахлузва външния маншон, обратно се монтира външното каре и се монтира цялата полуос.
Това упражнение съм го правил неколкократно на предната ми кола - Дайхацу Аплауз и веднъж на Субаруто.

Не се чупи нищо ;) Субарска работа - доста солиден зегер,кръгла стоманизирана тел,около 2мм,по-скоро обратното нядяване е малко по-кофти,защото се разтяга малко - при всички положения си е неприятна интервенция.
Относно маншоните си поръчвайте само оригинални и не се доверявайте на съмнителни търговски марки ,за да не си сменяте след всяка зима ;)

Вто Май 21, 2013 9:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Отговори с цитат
Аз не съм свалял външно каре на Субару и вярвам, че е така.
Сменях външно каре на Дайхацу-то и там зегерът се счупи.
И пак казвам, по добре е да свали цялата полуос, да се свали вътрешното каре - много по лесно е, няма чукове и т. н.
По този начин ще се види състоянието на вътрешното каре и ще му се смени смазката.

Вто Май 21, 2013 10:35 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Отговори с цитат
patko написа:
И пак казвам, по добре е да свали цялата полуос, да се свали вътрешното каре - много по лесно е, няма чукове и т. н.
По този начин ще се види състоянието на вътрешното каре и ще му се смени смазката.

Съгласен съм :good:

Вто Май 21, 2013 10:42 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Утре ще направя операцията и ще пиша след това.Надявам се да се получат нещата.

Сря Май 22, 2013 10:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 203
Автомобил: Outback B13
Рейтинг: -24
Кофти...
Отговори с цитат
Има едни маншони (неопренови ако не се лъжа) те могат да се нахлузят с помощта на един конус който се намазва съвсем леко със смазка за да мине по-лесно маншончето и при тази операция не се налага сваляне на което и да е от двете карета.Аз лично съм с такива маншони от повече от 2 години и противно на всичко което изчетох,че били боклук,нямало да изкарат еди колко си време все още са здрави но всеки сам си решава за себе си.
Ето ти и линк за въпросните http://hristokolev-auto.com/bg/product/ ... angliq--78
Успех :good:

Сря Май 22, 2013 10:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 335
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не е като да няма тема по-този въпрос... viewtopic.php?f=4&p=91273#p91273 . Иначе аз лично не намирам нищо добро в това да нахлузиш новия маншон без да си разглобил и измил карето, понеже всички боклуци влезли през скъсания маншон си остават вътре, а и не може да се напълни хубаво с грес. Но свят широк хора всякакви :) .
Поздрави Цанко.

Чет Май 23, 2013 12:47 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Всичко е много просто и се прави за не повече от час.Става въпрос с разглобяването и сглобяването.Как става стъпка по стъпка:
1 - сваля се гумата
2 - разконтря се гайката на полуоската и се развива
3 - развива се гайката на шарнира , като след това се удря носача с не много голям чук , но не и с много малък носача в близост до шарнира.Малко като се напъне носача надоло и шарнира излиза.
4 - вади се полуоската от главината
5 - избивате чопа на вътрешното каре за да извадите полуоската и от кутията , като преди да направите това е хубаво да си бележете карето и кутията и след това да го вкарате пак на същото място.
След всичко написано дотук имате в ръцете една полуоска с две карета в ръцете.Тук има една тънкост която в по горе постнатите клипчета или не е снимана или аз съм я пропуснал.По ръба на кожуха на вътрешното каре откъм широката страна на маншона има една скоба която не позволява да се смъкне кожуха стоящ отгоре на карето.
6 - махате старият маншом
7 - махате кожуха на карето като махнете тази скоба
8 - тогава се вижда зегерката която се намира от задната страна на карето - между карето и кутията.С други думи не махнете ли кожуха на карето , не можете да стигнете до зегерката държаща карето на полуоската.Вадите тази зегерка
9 - След това с леко почукване карето излиза
Почиствате хубаво от боклуци и стари смазки всичко.И всичко по обартния ред вкарвате на полуоската като преди самото каре естествено нанизвате новият маншон на полуоската.
Гайката на полуоската се развива с ключ 32 , като не забравяте след като я завиете да я чукнете за да я законтрите пак.Гайката на шарнира се развива с ключ 19 , а чопа на вътрешното каре се избива с нещо дебело 6мм.

Пет Май 24, 2013 11:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 493
Автомобил: XV 2.0 ; Outback B13 H6
Рейтинг: 224
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
маншоните на каретата за закуска си ги сменям вече :) най лесно ми е като махна на вътрешното каре старият маншон бъркам вътре и махам зегерката и си вадя полуоската цялата. Махам съчмите и още 2 зегерки, чиста всичко сменям 2-та маншона и качвам. Зимата като установих скъсан маншон стана доста бързо - пред блока докато прехвърчаше сняг. Хората гледат само малко криво :) Не се занимавам да свалям външно каре защото трябва бой за тази вътрешна зегерка, а от вътрешното каре си е цивилизована работа ;) И не я вадя от чопа от към скоростите защто много трудно се бърка и трябва да лежа под колата, като ефекта за който казах е същия даже не лягам под колата за нищо ;) Поздрави , дано на някой съм полезен.

Subaru Outback 2.5 `98 USA
Subaru Legacy 2.2i GX `95
Toyota Corolla D4D `06
Skoda Octavia AXR `07
LR Discovery 300Tdi `96

Сря Юни 05, 2013 8:42 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 506
Автомобил: subaru legacy 2.0GL 97г.
Телефон: 0889855638
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Аз да разбирам че не сваляш полуоската от главината . На място ли слагаш вътрешния маншон ?

https://www.facebook.com/remont.PC.GPS.GSM.obqvi/
http://niggaznature.bazar.bg

Сря Юни 05, 2013 11:27 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 335
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не колега, сваля я от главината просто не сваля чашката на вътрешното каре. Така не се налага да лежи под колата и да избива щифта на вътрешното каре и после да го нацелва отново. Ако не си я правил процедурата може би е по-трудно за разбиране.

Пет Юни 07, 2013 9:10 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >