Отговори на тема
 Шум след смяна на съединител (Легаси 2004 ,2,5 МТ) 
Автор Съобщение

Постове: 5
Автомобил: Legacy 2004
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравей те колеги,
Историята е следната, преди месец ми пропадна педала на съединителя и не можех да превключвам скоростите, за мое учудване същият се напомпа отново и проблема с превключването бе изчезна. Реших да отида в сервиз да прегледат колата, защото от самата покупка на автомобила се чуваше едно прискърцане при подаване на газ( като от ремък). В сервиза ми казаха че това е маховикът и ще е хубаво да сменя съединителя с обикновен а не демпферен(какъвто е оригиналният на колата), тъй като бил по надежден, цената за ремонт и части 810 лева.

Момчетата смениха демпферния с обикновен, но след като си взех колата започна да се чува едно стържене при подаването на газ ( шумът се чува при неутрална скорост от към скоростния лост ). При натиснат съединител и подаване на газ няма шум. Той изчезва само при напълно натиснат съединител.
Първата диагноза беше катализатори, за което ги махнахме и за 190 лева ги направиха така че да не шумът. За съжаление обаче шумът при скоростния лост не изчезна. Колата е отново в сервиза за преглед. Всякаква информация и съвети са добре дошли.

колата е на 170К, всичко по консумативи е сменено на 160К, дифове , скоростна кутия ангренаж, водна помпа, преди 40 км смених маслата и филтрите.

Чет Юни 13, 2013 11:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 104
Автомобил: Subaru Outback 2.5 XT '06
Рейтинг: 37
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Лагер на първичния вал на скоростната кутия мисля.....Баси ония цвилещ шум като от ремък при потегляне и аз го имам :(

Чет Юни 13, 2013 11:57 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 5
Автомобил: Legacy 2004
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Мерси за отговора, колега. Надявам се скоро в сервиза до локализират и отстранят проблема.

Пет Юни 14, 2013 4:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 748
Автомобил: WRX
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
фученето може да бъде и от лагера на маховика а самото стържене може и да е от аксиалния лагер.

Пет Юни 14, 2013 5:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема