Отговори на тема стр 1, 2, 3  >
 Не знам какъв е проблема! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 196
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте колеги!
Ще Ви бъда благодарен ако ми помогнете да си отговоря на въпроса и вероятно към ремонт на какво да се насоча!
Та директно на въпроса:
Subaru legacy 2.5,156 PS,AT,2002 год.
Като шофирам по прав и равен участък от пътя, (където съм аз са доста и са дълги) продължително време с приблизително 70-80 км/ч със съвсем леко натиснат педал на газта и приблизително 1800 оборота в минута,при леко подаване на повече газ(без да карам АТ да превключи на по-ниска предавка в случая "трета") се получава едно осезаемо претрисане на колата.Прави го 2-3 пъти за около 1-2 сек.,след което изчезва и колата ускорява без проблем.При никакви друга ситуация не се получава въпросния проблем.Когато подам малко повече газ при същите обстоятелства го прави само веднъж и пак изчезва.
Не мога да разбера това проблем в скоростите ли е,в диференциалите или къде!
Във всички останали моменти АТ работи много правилно и превключва много меко.
Сигурен съм,че проблема е в ходовата част (АТ,диференциали и др.),но не и от друго място.
Сменила съм всички масла,филтри в АТ и диференциалите,така че проблема не би следвало да е от ненавременна смяна.
Благодаря на отзовалите се и поздрави до всички тук!

Сря Авг 07, 2013 2:16 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 64
Автомобил: subaru,legacy 2.5
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
И аз от доста време търся лек за същия проблем.и досега няма резултат.и по форума доста хора се оплакват от това притрисане.явно има някаква странна и неизяснена болка в тези мотори.аз съм подменил всичко по колата ,трябваше да е като нова и все пак това остана.продължавам търсенето и ако има резултат ще го споделя.все си мисля,че няма нещо което да не може да се оправи

Сря Авг 07, 2013 6:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 599
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
проверете си дебитомерите дали са чисти, резонаторните кутии дали са спукани и дроселите дали са чисти. :beer:

Сря Авг 07, 2013 7:05 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ами аз дросела го чистих,дори го подмених за проба.ролята на дебитомера нали се играе от НАП сензора,сменил съм го.а резонаторна кутия имаш впредвид кутията на възд.филтър ли ?и да не би твоя форестър да е черен със златисти джанти,няколко пъти го виждах около летището и е уникален

Сря Авг 07, 2013 7:41 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
А иначе проблема според мен е свързан със смучене на въздух отнякъде,защото в градски условия може и да не се усети,но на прав и по дълъг път неизменно придърпва,но защо тогава е в определен диапазон на оборотите.при мен е между 1400-2300.в другите обороти не съм го усетил,а на бензин и в тези обороти почти не се усеща,а на газ е доста по-силно

Сря Авг 07, 2013 7:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Дали е възможно да е от тампон на ск. кутия?

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Сря Авг 07, 2013 8:36 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Soflab написа:
проверете си дебитомерите дали са чисти, резонаторните кутии дали са спукани и дроселите дали са чисти. :beer:

Предполагам колегата има предвид това:

http://opposedforces.com/parts/legacy/e ... tration_5/

Metter assembly-air flow се намира след въздушния филтър на тръбата. Демонтира се с кръстата отвертка и след внимателно изваждане с този спрей: http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... AA&dur=358 се почиства. Спрея го има в АутоПлюс.

За кутията мисля също точно филтърната кутия има предвид. Добре е да се огледа внимателно за малки пукнатини по нея и по тръбите след филтъра.

Сря Авг 07, 2013 8:39 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 147
Автомобил: Subaru Outback 2.5 99г
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Колеги то лестно се усеща дали проблема е електрически по двигателя или механичен по задвижването...

По принцип по същия начин прави и като има проблеми по свещите и кабелите. Сменяни ли са скоро?

Сря Авг 07, 2013 9:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Свещи,кабели,дебитомер-всичко е сменено с най-скъпото и качествено без жалене на пари за тази кола!
Сещам се,че подобно нещо направи веднъж,когато форсирах двигателя на трета предавка с газ до дупка и на 5500 об.мин.,когато следва да превключи на четвърта предавка се замисли,направи го това претрисане веднъж и превключи.Тогава стигнах до извода ,че понеже колата е с ГИ,горивната смес обеднява и бърка компа на АТ и може би съм прав,но защо се получава и при ниските обороти?

Сря Авг 07, 2013 11:00 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 92
Автомобил: Subaru Legacy 2.5
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Май с ГИ трябваше да почнеш :idea: Имам същия проблем и на газифицираната ми боксерова Алфа,стана вече 10 години няма лек за това нещо.За това реших Субаруто да не го тровя с газ :good:

Чет Авг 08, 2013 4:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ами при мен пък колата си е с ГИ откакто я взех и го нямаше това дърпане,така че си мисля че не газта е проблема.има субарута които си работят перфектно на газ.има нещо нередно в цялата работа и трябва да се намери какво е.това ще помогне на доста хора да си карат колите с кеф

Чет Авг 08, 2013 5:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 21
Телефон: 098873695
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Има ли развитие по темата?

Нед Авг 11, 2013 7:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Колега и ти ли се оплакваш от същия проблем?

Нед Авг 11, 2013 9:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 59
Автомобил: Subaru Legacy
Нов фен
Отговори с цитат
limona написа:
Колега и ти ли се оплакваш от същия проблем?

И при мен се проявява същия проблем. Явно е от настройките на ГИ. При сваляне на предавка изчезва прекъсването.

Пон Авг 12, 2013 8:31 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Като подадете яко газ, след 4000 оборота усеща ли се едно издърпване, все едно колата изведнъж се отпушва ?

Пон Авг 12, 2013 8:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
При мен не!
Нека споделят и другите колеги със същия проблем пък може и да му намерим цяра.

Вто Авг 13, 2013 12:30 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
И при мен не се усеща такова нещо.аз утре ще ходя при газаджията да пробваме с финни настройки дали ще изчисти,а може да се наложи да се монтира аванс регулатор на ги.

Вто Авг 13, 2013 7:53 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Направете диагностика в движение, може и през газовия компютър. Повечето газови записват данни в графичен вид. Единия параметър е вакуума. Гледайте и ламбдите ако са вързани през газовия, ако ли не през бензиновия. Или смуче въздух от накъде или сместа обеднява. Колегата на който след 4000 об е добре, вероятно е настроена да минава на бензин заради слаб изпарител или "зимна настрйка".

Вто Авг 13, 2013 3:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Аз утре сутринта около 9:00 часа ще съм при газаджията да си поиграе в движение с финни настройки и да видим какви ще ги свършим.ще споделя резултата след това и ако има успех ще дам координати на газаджията ми на желаещите.стискайте палци да отстраниме проблема

Вто Авг 13, 2013 4:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
krismarg написа:
Направете диагностика в движение, може и през газовия компютър. Повечето газови записват данни в графичен вид. Единия параметър е вакуума. Гледайте и ламбдите ако са вързани през газовия, ако ли не през бензиновия. Или смуче въздух от накъде или сместа обеднява. Колегата на който след 4000 об е добре, вероятно е настроена да минава на бензин заради слаб изпарител или "зимна настрйка".

Ако имаш предвид мен, имах същия проблем, някакви диагностици ламбди, дебитомери и тн, а Bad_Dog ми каза да си търся проблема някъде м-у дебитомера и дросела след няколко занулявания на компа, и накрая Краси Agent dust откри, че въздушната кутия преди дросела е спукана по цепката и от там смуче. А Bad_Dog тогава ми обясни, че софтуера така е настроен, че преди 4000 об следи ламбди, дебитомери и тн, а след 4000 работи по предварително зададени параметри.

Вто Авг 13, 2013 9:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3  >