|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
Проблем с газовата уредба на Легаси 2,5
| Автор |
Съобщение |
|
filco
Регистриран на: Пон Яну 14, 2013 2:17 pm Постове: 11 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 2,5 Toyota Verso 1.8
Телефон: 0888945222
Рейтинг: 0
|
|
Зреавейте, първо да кажа че съм почел всички теми на колеги със сходен проблем. Монтираха ми газова и колата започна да грее ( само на газ ), изхвърля антифриза. Това се случва САМО на газ и при движение с над 100 км/ч. Охладителната система е промита и всичко по нея е перфектно. Интересното е че стрелката на температурата не се вдига плавно, а от под половината до червеното за около 8 секунди. Смених изпарителя с модел на който между водата и газта не е мембрана а е желязна част от самия изпарител, т.е не може да вкарва газ в охладителната система - без резултат. Водата за изпарителя е взета с тройници от водата първи и трети цилиндър. Споделих с "майстора" какво съм чел във форума за проблемите след този начин на връзване на изпарителя, и отговора беше "Аз колко субарота съм направил, ти не ме учи" Моля, ако някой от колегите е решил този въпрос или са го решили при майстор, да споделят как или направо контактите на майстора.
|
|
|
|
| Сря Сеп 04, 2013 7:19 am |
|
|
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|
filco написа: Водата за изпарителя е взета с тройници от водата първи и трети цилиндър. Споделих с "майстора" какво съм чел във форума за проблемите след този начин на връзване на изпарителя, и отговора беше "Аз колко субарота съм направил, ти не ме учи" Моля, ако някой от колегите е решил този въпрос или са го решили при майстор, да споделят как или направо контактите на майстора. От къде е прекъснал от отоплението на колектора ли? Правилното място е към парното. А прегряването само на газ и над 100км/ч ми прилича на бедна смес. Най добре се обърни към някой от препоръчаните тук газаджии.
|
|
|
|
| Сря Сеп 04, 2013 12:16 pm |
|
|
|
valqk
|
|
Въпреки, че не пасва на условието "над 100КМ/ч" - да споделя. Провери дали е обезвъздушена добре системата. Виж да не губиш антифриз. Паркирай я на наклон така, че най-високата точка да е на капачката и на сутринта виж дали е пълен до горе радиатора. Огледай за евентуални течове.
Иди някъде да ти направят тест за газове в антифриза въпреки, че до 2004 съм чувал да страдат от гарнитури и то навън(след '98), ама за всеки случай.
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Сря Сеп 04, 2013 12:58 pm |
|
|
|
filco
Регистриран на: Пон Яну 14, 2013 2:17 pm Постове: 11 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 2,5 Toyota Verso 1.8
Телефон: 0888945222
Рейтинг: 0
|
Първо да кажа че съм в грешка! Водата е взета с тройници, но от отоплението на купето, към парното. Май успяхме да диагностицираме проблема благодарение на колегата jovanni  .Следващата седмица ще правиме опити и ще пиша за резултатите.
|
|
|
|
| Пет Сеп 06, 2013 11:22 am |
|
|
|
CaesarVarna
Регистриран на: Нед Фев 03, 2013 11:54 am Постове: 147 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Outback 2.5 99г
Рейтинг: 7
|
И на мен ми звучи на бедна смес... При мен се оправи загряването с изчистването на радиаторите отвън 
|
|
|
|
| Пон Сеп 09, 2013 8:45 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|