Отговори на тема
 Нов потребител на Марката 
Автор Съобщение

Постове: 8
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте, от няколко дни съм горд собственик на Субару Легаси 2,5. След регистрация и поръчване на ремъци,ролки и масло, сега чакам за обслужване. Някой може ли да ми сподели какво включва обслужването на автоматика, защото чувам доста различни мнения. Трябва ли да се прегледа гарнитурата на главата/четох че греели/.
Благодаря Ви предварително.

Сря Окт 02, 2013 9:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 129
Автомобил: Легаси '99, 2.5, седан
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Честито, колега! Моят съвет е да прегледаш раздела със сервизите, да се ориентираш за няколкото човека, които наистина знаят какво е Субару и да си избереш един, при когото да отидеш да прегледа колата и да ти каже от какво има нужда, за да няма изненади на по-късен етап!

Сря Окт 02, 2013 9:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Добре дошъл и честито! Напиши от къде си за да получиш по-точни съвети за сервизи и т.н. :)

Сря Окт 02, 2013 3:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Александър Митов написа:
Здравейте, от няколко дни съм горд собственик на Субару Легаси 2,5. След регистрация и поръчване на ремъци,ролки и масло, сега чакам за обслужване. Някой може ли да ми сподели какво включва обслужването на автоматика, защото чувам доста различни мнения. Трябва ли да се прегледа гарнитурата на главата/четох че греели/.
Благодаря Ви предварително.

Добре дошъл колега и честита придобивка.

По принцип главите се гледат за течове преди да купиш колата...
Освен ремъци, ролки, обтегач, се сменя водна помпа и термостат, за да не се налага да гледаш течащи глави.
Преглежда се е радиатора за мръсотия и ако има такава се чисти.

Автомата / ако колата е до 1998г / се сменя масло само, филтър няма - има една цедка, която при добро желание и грамотност на майстора се почиства ако има нужда.
За моделите след 1998г се сменя и филтър.

И за двата модела се сменя масло и в двата диференциала.

Сря Окт 02, 2013 4:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
От София съм, просто не съм запознат със Субару, особено автомата и това че загрявала малко ме притеснява.

Сря Окт 02, 2013 4:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 42
Автомобил: Субару Легаси 2.5 GX 2000г.
Телефон: 0887420638
Рейтинг: -7
Кофти...
Отговори с цитат
Здрасти колега,и честита придобивка.

Колата си е като всички коли и не е нещо по сложно от един Кайен така,че е важен майстора.

Относно сервизите от форума те съветвам да внимаваш понеже мисля,че не е нормално да влизаш в сервиз за отстраняване на повреда и да ти взимат парите без да е отстранен проблема като в моя случай с лагера на скоростната кутия и да ти се оправдават,че не могли да намерят въпросния лагер.Обаче пари за труд съм платил.

Успех!

Сря Окт 02, 2013 5:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Мерси за информацията на всички!

Сря Окт 02, 2013 7:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
Александър Митов написа:
От София съм, просто не съм запознат със Субару, особено автомата и това че загрявала малко ме притеснява.

В София, има кой да ги прави - така че не се притеснявай. Виж в темата със сервизите и си избери.
Хубаво е колата да се обслужи грамотно и с качествени материали, за да не се запознаваш в детайли с особеностите на Субару, защото е финансово нездравословно ;)

Автомата е здрав, ако е обслужван и ще те радва в Софийския трафик.
Колата загрява само ако има проблем - термостат, водна помпа, теч на охлад.течност, замърсен радиатор, неработещи перки и така.

Обслужи си колата, открийте скритите дефекти и ги отстранете, за да си караш спокойно и да се радваш.
 2

Чет Окт 03, 2013 8:31 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема