Отговори на тема
 Конверсия от Автоматична към ръчна кутия 2.5 
Автор Съобщение

Постове: 862
Автомобил: Pontiac Firebird 5.0 V8
Телефон: 0899164990
Рейтинг: 385
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

Изправен съм пред следната дилема. Изпадна ми кутия от WRX/Forester Turbo , аз имам конзоли за педали, помпи, кардан от форестър и други доста части.
Въпроса е следния моята кола е 97 автомат . За да сложа тази кутия освен маховик и съединителя , кардана , конзоли и помпи какво друго ми трябва? Как стои въпроса с електрониката?Някой правил ли го е?
Знам ,че не си струва разправията ,но просто ми е любопитно.

Най вече за легаси комби какъв кардан трябва да се използва?

Сря Окт 16, 2013 9:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Unufri написа:
Здравейте колеги,

Изправен съм пред следната дилема. Изпадна ми кутия от WRX/Forester Turbo , аз имам конзоли за педали, помпи, кардан от форестър и други доста части.
Въпроса е следния моята кола е 97 автомат . За да сложа тази кутия освен маховик и съединителя , кардана , конзоли и помпи какво друго ми трябва? Как стои въпроса с електрониката?Някой правил ли го е?
Знам ,че не си струва разправията ,но просто ми е любопитно.

Най вече за легаси комби какъв кардан трябва да се използва?

Трябва да видиш с какво управление си на кутията - има ли ТСУ / Божо писа че има модели без /, защото има малка вероятност да ти гасне колата при изключване от скорост / Еку-то търси сигнал от Тсу-то /

Сря Окт 16, 2013 10:37 am
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ето какво намерих по въпроса :

http://legacygt.com/forums/showpost.php ... ostcount=7
Не е точно за моята кола ,но като цяло май ще си смяня кутията с тази от Английската кола и ще се примиря с неадекватното и поведение..

Чет Окт 17, 2013 7:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Unufri написа:

Не е точно за моята кола ,но като цяло май ще си смяня кутията с тази от Английската кола и ще се примиря с неадекватното и поведение..

Бих те посъветвал да направиш първо финансовата сметка колко пари ще излезе ръчната конверсия и добави едни 200лв за изненади.
Ако сметката доближи 1000лв, силно те съветвам да си ремонтираш АТ кутията - за 1 000 кинта ще стане като нова. Да не говорим че не е задължително да се прави тотал ремонт

ПС: Какво странно поведение има кутията???

Чет Окт 17, 2013 7:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 599
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
аз направих конверсия от 2.5 хт автомат към 6МТ сти кутия. филма при мен беше много епизоди, главно заради задните сти полуоски и мойте хъбове. в резюме това което те касае:
1. ако имаш комп на кутията трябва да си намериш wire diagram за твоята кола с ауто и МТ.
2. купуваш си еку от твоята кола с МТ
3. преправяш кабелите и си готов.
ВНИМАВАШ за това дали твоята нова кутия ще съвпадне с предавателното число на стария ти диф.
Ако имаш комп на кутията и не направиш това, което ти пиша ще работи в авариен режим (познаваш го по това, че като запалиш веднага пуска перките на вентилатора на макс и не ги гаси), което си гадно щото не знаеш какъв ще е разхода, смесите и тн.
защо трябва да преправяш кабелите/инсталацията:
1. задна скорост светлина
2. при мен имаше един пин на екуто за ауто на който идваше +, което при МТ беше -.
3. показание за обороти и скорост.
4. неутрал суич.

НЕ забравяй да си махнеш механизма за блокиране на ключа в ключалката ако не си "P". как се изненадах само като запали и после като не пуска ключа от ключалката ROFL ROFL ROFL

ако искаш ще ти кажа къде го свърших, ако иска човеку да ти го направи. но най-големия зор (и най-скъпо) беше да си намеря еку от форестър 2.5 хт SG9. накрая го взех от швеция, а мойто го продадох във финландия. успех

Чет Окт 17, 2013 8:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 106
Автомобил: Subaru LEGACY 2.2I
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Kолега,заслужава си.Нее кой знае каква игра ако имаш канал или подемник.Номера го правих на Аутбак 2,5; АТ.Сложих мотор 2,2 и ръчни скорости и всичко пасна идеално.Като гледам приготвил си частите само не видях магарето на скоростите от МТ че от АТ не ставаа.Като сваляш скоростите не забравяи да сложиш на Р че аз се поизпотих после.Накрая само добър жичкаджия да направи само един мост на буксата от АТ че не пали и си готов.
Успех

Чет Окт 17, 2013 6:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Vmax написа:
Unufri написа:

Бих те посъветвал да направиш първо финансовата сметка колко пари ще излезе ръчната конверсия и добави едни 200лв за изненади.
Ако сметката доближи 1000лв, силно те съветвам да си ремонтираш АТ кутията - за 1 000 кинта ще стане като нова. Да не говорим че не е задължително да се прави тотал ремонт

ПС: Какво странно поведение има кутията???

Кутията удря зверски между 1 и 2 и 2 и 3. Включва неаедкватно от 2-ра на 4-та после връща на трета. Вибрира и се колебае понякога между предавките.На пълен ляв понякога притриса.Маслото е на 10 000 км и нямаше подобрение при смяната му. Ужас и безумие е. Имам друга от Английската 2.5 седан кола и купих нов филтър и гарнутира за нея и ще я карам на 1 познат да я монтира ,че не ми се занимава на мен. Тя е на 197 000 реални километра и е здрава. Ако ми писне от автоматика ще ги продам и двете и ще си сложа ръчка 100-200-300 лева разлика не са решаващи. Аз не карам рисково и не изпреварвам ама този автомат се опитва да ме пречука ....

Вто Окт 22, 2013 8:07 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема