аз направих конверсия от 2.5 хт автомат към 6МТ сти кутия. филма при мен беше много епизоди, главно заради задните сти полуоски и мойте хъбове. в резюме това което те касае:
1. ако имаш комп на кутията трябва да си намериш wire diagram за твоята кола с ауто и МТ.
2. купуваш си еку от твоята кола с МТ
3. преправяш кабелите и си готов.
ВНИМАВАШ за това дали твоята нова кутия ще съвпадне с предавателното число на стария ти диф.
Ако имаш комп на кутията и не направиш това, което ти пиша ще работи в авариен режим (познаваш го по това, че като запалиш веднага пуска перките на вентилатора на макс и не ги гаси), което си гадно щото не знаеш какъв ще е разхода, смесите и тн.
защо трябва да преправяш кабелите/инсталацията:
1. задна скорост светлина
2. при мен имаше един пин на екуто за ауто на който идваше +, което при МТ беше -.
3. показание за обороти и скорост.
4. неутрал суич.
НЕ забравяй да си махнеш механизма за блокиране на ключа в ключалката ако не си "P". как се изненадах само като запали и после като не пуска ключа от ключалката
ако искаш ще ти кажа къде го свърших, ако иска човеку да ти го направи. но най-големия зор (и най-скъпо) беше да си намеря еку от форестър 2.5 хт SG9. накрая го взех от швеция, а мойто го продадох във финландия. успех