|
Страница 1 от 1
|
|
Въпрос за автоматично пускащо се парно
| Автор |
Съобщение |
|
petrasio
Автомобил: Subaru Legacy sedan 2001, 2.5, auto
Рейтинг: 31
|
|
Не знам дали е някаква вградена функция в студената кола, но често забелязвам духане на топъл въздух в краката ми без да е включен климатика. Става дума само за зоната долу. Това се случва и не мога да си обясня защо. Някой знае ли защо така?
|
|
|
|
| Сря Ное 27, 2013 1:12 am |
|
|
|
Firestarter
Регистриран на: Чет Фев 11, 2010 6:07 pm Постове: 148 Местоположение: Пловдив
Автомобил: '99 Subaru Legacy 2.0 AWD Sedan
Рейтинг: 4
|
Ако врътката,която насочва струята е на позиция да обдухва само стъклата,доколкото знам климатика се включва автоматично,за да не позволи да се запотят.Защо ще го усещаш в краката... 
_________________ Airbags save lives.Symmetrical AWD saves airbags. Roses are red - violets are blue - gotta love Subaru!
|
|
|
|
| Сря Ное 27, 2013 12:48 pm |
|
|
|
petrasio
|

Аз съм с климатроник. Той изобщо не е пуснат в случая. Когато го пусна, струята се насочва с бутон спрямо всяка зона и т.н. и работи както трябва. Интересното е, че паля, тръгвам и усещам топло духане (работи вентилатор, който обдухва - слагам си ръката там за проверка) само в краката. В другите зони е мъртвило. Не знам дали не се заблуждавам, но това съм го усетил само когато форсирам хубаво и я натисна за 2-3 мин. В спокойно градско каране до работа и обратно не се случва. Като тръгна за лозето по правата и дигна скоростта го усещам и се навеждам да пипам по навик вече. Установих, че ако включа климатика и го изключа - понякога изчезва духането. Последния път - не изчезна  . Опасявам се, че климатика се дъни с електрониката си и затова така. Май трябва да отида на климатроникджия. П.П Днес чистих филтъра на купето. Изкарах ги и двете, изтупах ги и ги върнах - сравнително чисти, сухи, с няколко листенца, мъхчета и цветове от дърветата. Докато го правех си сложих ръката на отвора на парното долу и съвсем леко усетих хладния въздух отвън. Помислих си, да не би това топло обдухване като потегля бързо да е сервизна функция при студени тръби, за един вид - евентуално размразяване или изсушаване на влагата в телата за въздух.
|
|
|
|
| Сря Ное 27, 2013 2:13 pm |
|
|
|
deadman
|
|
При движение на автомобила, дори при изключен климатроник може да влиза въздух от вън. Климатроникът би трябвало да затваря клапата за външен въздух когато не е включен. Ако не затваря добре има проблем със задвижващото моторче на клапата. На предната ми кола, моторчето беше тръгнало да се пенсионира и не задържаше клапата затворена. След смяна се оправи.
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Сря Ное 27, 2013 2:40 pm |
|
|
|
petrasio
|
|
Тук обаче става дума за активна функция при спрян климатроник. Духа топъл въздух с вентилатор, т.е. със сила, а не просто да влиза въздух отнякъде. Това ми е проблема, защо духа, след като не съм го включил. И защо понякога не, понякога да.
|
|
|
|
| Сря Ное 27, 2013 5:15 pm |
|
|
|
Arkidqkono
Регистриран на: Вто Мар 05, 2013 4:12 pm Постове: 121 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy
Телефон: 0887806304
Рейтинг: 0
|
|
Аз имам същия проблем.
При спрян климатроник, в краката духа хладен въздух, не знам на какво се дължи помислих, че така е устроен автомобила, но явно е някакъв проблем.
_________________ Полезни автоаксесоари за вашият автомобил!
https://protektoperfekto.bg/product-category/avtoaksesoari/
|
|
|
|
| Сря Дек 04, 2013 10:35 pm |
|
|
|
deadman
|
|
Усещате духане в краката, защото когато има някъде разлика в температурите има и движение на въздуха. В случая с климатрониците ако клапата за външния въздух не уплътнява добре (независимо от причината) като е запалена колата много бързо се получава разлика между външна и вътрешна температура. И тъй като от вън е по-студено, краката Ви са на по-ниско от паното, а студения въздух винаги отва долу, усещате в краката си някакво духане. Проверете си клапите на какъв хал са - дали са обсолютно чисти от прахоляци, дали затваря след изключване на климатроника, как е уплътнението. Като минете покрай пушек, след като сте превключили да се върти само вътрешния въздух, ако замирисва в колата нещата са ясни.
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Чет Дек 05, 2013 8:42 am |
|
|
|
yasobg
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:40 pm Постове: 129 Местоположение: sofia
Автомобил: Легаси '99, 2.5, седан
Рейтинг: 26
|
При мен има значение дали е затворена клапата или е отворена независимо дали е пуснат климатроника - тя си работи винаги! 
|
|
|
|
| Пон Яну 06, 2014 6:40 pm |
|
|
|
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152   
|
|
Колеги аз на навигацията имам картинка която показва кога от къде духа. ще ви я снимам и ще видите че когато е пуснато за стъклото духа и долу в кракта леко по спомен.
|
|
|
|
| Вто Яну 07, 2014 1:26 pm |
|
|
|
petrasio
|
|
Още веднъж напомням че при мен става дума за топъл въздух от секцията в краката, като от печка и то постоянно и със сила - пуска се вентилатор, все едно си сложил ръката си срещу сешоар. Не е просто течение на въздух, пуска се механизъм. Цяла зима досега не съм го усещал. Беше единствено лятото и то сутрин рано, когато е хладно навън и я форсирам и засиля. След това по магия спираше. Още се чудя от какво е било, сега чакам да дойде пак топлия сезон и да видим дали ще се появи.
|
|
|
|
| Сря Яну 08, 2014 8:54 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|