| Автор |
Съобщение |
|
steelvlad
Регистриран на: Сря Окт 16, 2013 8:39 pm Постове: 6 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 '98; Volvo 850, 2.5 TDI
Рейтинг: 0
|
Здравейте колеги, от месец септември съм собственик на Легаси 2,5 АТ '98. Не мога да кажа обичайното "горд собственик" защото в интерес на истината съм само собственик а жената е ползвател, но това е друга тема... Тъй като нямах бюджет за нещо по-добро и взех нещо по-евтино, та явно сега ще ремонтирам. Конкретния въпрос е че колата губи около литър охлаждаща течност на 500-600 км. Кара се само на газ. Първоначално смених термостат и направих промивка на охл. с-ма. Ей така профилактично. Вече няколко пъти при намаляване на охл. течност автоматика спира да понижава предавките, а парното задухва студено. Има явно омасляване на левия капак на двигателя. Моля, за съвети къде да търсим проблема и в кой сервиз във Варна ще е най-безопасно да се действа по колата. Предварително да кажа че съм изчел почти целия форум и няма проблем да ме насочите към други теми и пак да ги прочета, но ще съм наистина много благодарен  ако ми отговорите конкретно и ясно като на пълен лаик. Благодаря и безаварийно 
|
|
|
|
| Пон Яну 20, 2014 6:48 pm |
|
|
|
Unufri
|
|
Здравей Колега, Това си е голям разход/загуба. при мен открих интересен теч- едната скоба не беше стегната много добре и от долния маркуч капеше върху генерацията и моментално се изпаряваше- Провери си скобите. Колата има ли бял /сив дим ? Маслото как е? Възможно е да си за гарнитури на глави и да го гори по малко ,но не съм сигурен какви са симптомите тъй като при мен са сменени с нови оригинални преди това.
Поздрави,
|
|
|
|
| Пон Яну 20, 2014 8:20 pm |
|
|
|
takev
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83 
|
Не че искам да съм лош пророк но това си е духнала гарнитура  Огледай хубаво кората под мотора (ако още я има) и там задължително ще намериш следи от теч. А дали са от гарнитура ( за мен по скоро да) това ще разбереш в последствие. Може и да е водна помпа. Провери като загрее дали са твърди маркучите, дали бълбука казанчето с антифриза, а също и дали не е черно (мръсно) от маслото.
|
|
|
|
| Пон Яну 20, 2014 8:57 pm |
|
|
|
Anton Yankov
Регистриран на: Чет Ное 10, 2011 12:21 pm Постове: 463 Местоположение: Burgas/Smolian
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164   
|
Ако е духнала гарнитура не трябва ли да му загрява,той не описва други симптоми освен загуба на течност,което може да е и от най обикновен теч.А омасляване от капака имат много коли и това не им пречи да си карат така с години. 
|
|
|
|
| Пон Яну 20, 2014 9:21 pm |
|
|
|
Unufri
|
|
Ами зависи как е духнала. Ако просто капе някъде и се изпарява няма и да разбере. А ако е пробила и влиза вътре в цилиндъра или цилиндъра да набива налягане в системата , или се смесва с маслото вече е друга работа.
|
|
|
|
| Пон Яну 20, 2014 9:48 pm |
|
|
|
mastersvara
Регистриран на: Пет Мар 02, 2012 1:50 pm Постове: 40 Местоположение: София
Автомобил: Lexus IS 200
|
|
колега, имах същия проблем и гарнитурите ми течаха сериозно, смених ги но теча продължи - литър на 5-600 км. Накрая се оказа едно малко маркуче на много кофти място и не се вижда от никъде, сцепено отдолу. Накарай в някой сервиз или ти ако можеш да огледате хубаво двигателя...при мен се видя защото бах с червен антифриз и имаше едно мъничко червено петънце. Такъв разход на антифриз най-вероятно е от теч.
|
|
|
|
| Вто Яну 21, 2014 12:02 pm |
|
|
|
patko
|
|
Това маркуче може да е. Аз съм я ял тази попара.
Прикачени файлове:
WATER.jpg [ 9.03 KiB | Прегледано 1724 пъти ]
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Вто Яну 21, 2014 3:20 pm |
|
|
|
vi4oni
Регистриран на: Пет Мар 15, 2013 2:11 pm Постове: 24 Местоположение: Austria
Автомобил: Subaru SVX, Legacy, Justi, Scenic
Телефон: 0888012366
Рейтинг: 15
|
Никой нищо не споменава за газовото... Мои познати съсипаха абсолютно читава кола, само заради газовото. Няма да разказвам какво, защо и как. Покарайте известно време само на бензин и пак ще говорим. А това с гарнитурите...е крайна мярка. Но жените са склонни да прегряват колите, особенно когато губят течност!  Това, което се случва на таблото е последната им грижа... Последното твърдение е лично откритие на пишещия и не беше евтино... 
|
|
|
|
| Вто Яну 21, 2014 4:27 pm |
|
|
|
steelvlad
|
|
Благодаря за отговорите. Ето и някои подробности: колата пуши бял пушек, някой пъти доста. няма разход на масло няма кора под двигателя, и не прави капки и локви където я спираме Имам съмнение и опасение относно гарнитурите, но се плаша, защото ми звучи скъпо..... Колата не загрява, жената върти повече км от мене и е инструктирана да гледа като ренген и да слуша като гинеколог. Засега ще се търси коварно маркуче или хлабава скоба.
|
|
|
|
| Вто Яну 21, 2014 5:02 pm |
|
|
|
vi4oni
Регистриран на: Пет Мар 15, 2013 2:11 pm Постове: 24 Местоположение: Austria
Автомобил: Subaru SVX, Legacy, Justi, Scenic
Телефон: 0888012366
Рейтинг: 15
|
|
Белият пушек, в началото докато загрее колата, е пара от конденза в гърнетата. Но ако и след по-дълго каране пак е бял, вече е почти сигурно, че вкарва охладителна течност в цилиндрите. Оригиналните гарнитури са 3 метални пластини и няма как да ги "духнете", но може да сте поизкривили главите от леко прегряване. Пробвайте все пак, малко, само на бензин.
|
|
|
|
| Вто Яну 21, 2014 5:33 pm |
|
|
|
steelvlad
|
vi4oni написа: Белият пушек, в началото докато загрее колата, е пара от конденза в гърнетата. Но ако и след по-дълго каране пак е бял, вече е почти сигурно, че вкарва охладителна течност в цилиндрите. Оригиналните гарнитури са 3 метални пластини и няма как да ги "духнете", но може да сте поизкривили главите от леко прегряване. Пробвайте все пак, малко, само на бензин. Белият пушек продължава и след като колата загрее, както на газ така и на бензин. Когато я форсирам на място пуши до небесата. Все пак няма разход на масло и не загрява. Разхода на антифриз прогресивно се увеличава. Все пак къде във Варна да се ходи за очертаващия се сериозен ремонт, с гаранция че ще се свърши качествено работата?
|
|
|
|
| Чет Яну 23, 2014 11:42 pm |
|
|
|
LEGACI0003
Регистриран на: Вто Мар 31, 2009 12:03 pm Постове: 489 Местоположение: ВАРНА / АКСАКОВО
Автомобил: LEGACY 2.0 1993/ 2.5 2005
Телефон: 0898550848
Рейтинг: 4
|
|
_________________ Жената може да те остави :::::: SUBARU НИКОГА :::::::::::::::
|
|
|
|
| Пет Яну 24, 2014 6:29 am |
|
|
|
steelvlad
|
|
Здравейте отново, ето и малко развитие по темата ако някой се интересува. Благодарности на LEGACI0003 за контакта с Миро! След двете седмици сняг и лед във Варна и радост със Субито, вчера най-после се състоя диагностиката на проблема при Миро. Диагнозата е издухани гарнитури.... Ремонта както повечето тука знаят е около 1000 лв, това плюс ангренажен комплект, смяна на въздушното окачване (което сдава багажа) с конвенционално такова втора употреба, предни накладки и други консумативи прави НЕскромната сума от около 2200-2500 лв. Та чуденката сега е дали да се прави такава инвестиция за кола която в момента струва 2000-3000 лв.??? Да се прави на парче или всичко туптан?? Ако мижам и ремонтирам дали ще имам едни относително безгрижни 3-4 г. (40-50к. км) ??? Или в крайна сметка да бракувам Легасито и да купувам някой таралясник друга марка, който няма да стъпи и на кутрето на Субито но който ще мога да го поддържам без да се налага да тегля ипотечен кредит?....
|
|
|
|
| Нед Фев 09, 2014 8:58 pm |
|
|
|
Unufri
|
|
Здравей, Определено не е рентабилно да даваш 2000 лева накуп. Моя съвет е да си направиш мотора първо и да караш така. Можеш постепенно да смениш първо предните после задните амортисьори. Поне си познаваш колата иначе ще трябва да вложиш повече пари в кола която не познаваш и се започва отначало. От друга страна в Мобилето има Легаси 2.5 комби обслужено с газ 1997-ма за 2400 лева и човека беше писал ,че е сменявал гарнитурите. Останалата част от колата в какво състояние е? Купето има ли изгнило и сериозни удари? Кутията в какво състояние е?
Поздрави,
|
|
|
|
| Пон Фев 10, 2014 10:37 am |
|
|
|
dimonik75
Регистриран на: Нед Авг 26, 2012 1:05 pm Постове: 42 Местоположение: София
Автомобил: Субару Легаси 2.5 GX 2000г.
Телефон: 0887420638
Рейтинг: -7
|
Здрасти колега,моето мнение е ако ти харесва колата да си я направиш и да си знаеш че всичко е наред,аз минах по този път и сега колата е чук А относно друго Субару да купуваш, щом се продава значи му има нещо,не може да смениш гарнитурите и още някой консуматив,да дадеш 1500 лева и да я продаваш за 2400.
|
|
|
|
| Пон Фев 10, 2014 11:48 am |
|
|
|
steelvlad
|
Кутията се държи много добре, стига да има антифриз в радиатора. Намалее ли антифриза и започва да не понижава. Купето не е слънце, но има живот още 3-4 години преди да се пребоядисва или нещо друго. На колата всичко й работи, нямам забележки. Да харесва ми много защото е сигурна при всякакви условия. Все пак това е колата на жената, с която вози децата... Основните изисквания към тази кола, когато я избирах е да е сигурна и комфортна. И тя ги изпълнява. Просто се плаша да не е разплетена кошница. Сега двигател и окачване, утре може да са полуоски и диферинциали или кутия.... знам ли?! 
|
|
|
|
| Пон Фев 10, 2014 1:24 pm |
|
|
|
kmeta91
Регистриран на: Сря Яну 25, 2012 9:58 pm Постове: 92 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 2000г
Телефон: 0883552075
Рейтинг: 10
|
|
Колега има и друг вариант, купуваш си същата, а сегашната продаваш на части или каквото има за сменяне взимаш от старата, минус е, че на части бавно се продава, но все пак е нещо. Успех с правенето/купуването
|
|
|
|
| Пон Фев 10, 2014 3:55 pm |
|
|
|