| Автор |
Съобщение |
|
kener
Регистриран на: Чет Фев 06, 2014 5:43 pm Постове: 310 Местоположение: с. Антон обл. Софийска
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
|
Здравейте колеги.Карам Легаси 95г 2000 116 комби ръчка Преди време по точно в топлото време забелязах че много често ми се включват перките както на радиатора така и тази на климатика но си мислех че е нормално защото времето е топло Проблема е че и сега в студеното време перките много често даже почти винаги работят Проблем със загряването на колата нямам Като всеки японец вдига до средата и в студ и пек от там не мърда но ми се вижда странно в студа перките да работят още повече че и тази на климатика работи без той да е пуснат Може ли някой да каже на какво се дължи това или да ме насочите какво да проверя Не питам за сервиз защото съм много скиптично настроен към тях Предпочитам ако ще се чупи нещо по колата Аз да имам удоволствието и да не плащам за това Благодаря предварително 
|
|
|
|
| Чет Фев 06, 2014 6:03 pm |
|
|
|
Unufri
|
Здравей Колега, Бях чел по форума ,че ако перките работят постоянно това означава ,че колата е в авариен режим по някаква причина. Потърси с търсачката и ще излезне нещо 100%. Дано да съм ти дал ориентир поне 
|
|
|
|
| Чет Фев 06, 2014 6:49 pm |
|
|
|
kener
Регистриран на: Чет Фев 06, 2014 5:43 pm Постове: 310 Местоположение: с. Антон обл. Софийска
|
|
Благодаря за отговора Проверих и наистина излиза нещо подобно Разликата е че на мен не ми свети чека няма проблем във вървенето не е качила разхода и най вече не работят нонстоп а се включват буквално когато си решат Например когато я запаля сутрин въобще не се пускат а чак след като позагрее Може би има някъде някакъв датчик който ги включва и той нещо да се е повредил или нещо да дават на късо някъде Не че е болка за умиране но вече с тези фарове нонстоп а всички други елконсуматори ме притеснява до кога ще издържи генератора
|
|
|
|
| Чет Фев 06, 2014 8:34 pm |
|
|
|
Anton Yankov
Регистриран на: Чет Ное 10, 2011 12:21 pm Постове: 463 Местоположение: Burgas/Smolian
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164   
|
|
На мен повече ми прилича на лош топлообмен на радиатора,пробвал ли си да провериш дали радиатора е достатъчно горещ пусни си ръката зад перките за да видиш какъв въздух духа.Имах подобен проблем и се оказа запушен радиатор отвътре,при нормално каране няма да ти мръдне стрелката на температурата но при по сериозно натоварване ще мръдне.Друго което можеш да пробваш е когато спреш и перките въртят,надуй парното на 4 и на топло и след една минута изфорсирай малко за да раздвижиш антифриза и тогава виж дали перките ще спрат,ако спрат значи си охладил антифриза през парното,следователно радиатора не може да я свърши тази работа и е запушен. Не знам дали правилно го описвам но при мене проблема беше такъв и аз си чувах перките постоянно,а сега след като смених радиатора ги чувам много рядко, а зимата почти никога.
|
|
|
|
| Чет Фев 06, 2014 8:50 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
|
Термостата да е сменян скоро ?
Остави автомобила да загрее на място и виж температурата на входа към радиатора (горе) и температурата долу (при водната помпа и термостата).При отворен термостат и работа на празен ход на място,мисля,че разликата би следвало да е с 3-5 градуса разлика (почти няма разлика или поне с ръка такова е усещането ,ако нямаш подходящ термометър) - ако долу е значително по-хладно,има голяма вероятност термостата поради ред причини ,да отваря частично а не напълно. Все пак е някакъв ориентир,не казвам,че там е проблема !
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Чет Фев 06, 2014 9:00 pm |
|
|
|
Anton Yankov
Регистриран на: Чет Ное 10, 2011 12:21 pm Постове: 463 Местоположение: Burgas/Smolian
|
|
Не е болка за умиране но определено нещо не е наред,особенно зимата аз моите перки почти не ги чувам,и ако ги чуя са на ниската скорост и замалко. Успех с намирането на проблема и да ни държиш в течение.
|
|
|
|
| Чет Фев 06, 2014 9:20 pm |
|
|
|
kener
|
Здравейте колеги Пиша със закъснение защото нямам много свободно време за компа По въпроса за термостата сменял съм го преди 2 години и не знам колко е читав защото струваше 13лв но не съм имал ядове с него Може би след като пуснах темата перките се уплашиха и сега няколко дни не се пускат Само като спра на място се пускат Благодаря за изчерпателните отговори Тези дни мисля да сменя антифриза и ще проверя състонието на радиятора Ако интервенцията донесе успех ще пиша Весело очакване на снеговалежи 
|
|
|
|
| Пон Фев 10, 2014 2:50 pm |
|
|
|
miro
Регистриран на: Чет Апр 15, 2010 1:25 pm Постове: 54 Местоположение: БГ Рейтинг: 0
|
Здравей, Аз имах подобен проблем и се борех около 1 месец с него и то през 2013 големия сняг и студ. При мен като загрееше в норми колата на место видимо нищо върти само едната, но като тръгна и се започва да въртят и двете? Спирам отварям и гледам - изхвърлен антифриза в разширителното казанче, и като пипнех тръбата от радиатора към моторът - мека и никакво налягане и всички перки въртят на - 15 градуса и се късът Мислехме / сменяхме: 1. Губя антифриз някъде - не. 2. Радиатор с микро пукнатина ( такъв беше случая на един познат с неговото суби ) - не. 3. Температурен датчик - не. 4 .Термостат - не. 5. Ходих на диагностики (бол), но нямаше проблем с духнали гарнитури. 6. Смених бушони и релета - пак не.... Накрая след като смених всичко, се оказа че е водната помпа  (уж оригинална ама менте ) която беше нова на 5-6 000 км само. Смених я пак и проблема ми изчезна на мига. Така че е необходимо за съжаление по сериозно да се огледа колата - успех.
|
|
|
|
| Вто Фев 11, 2014 1:43 pm |
|
|
|
kener
|
|
Благодаря за изчерпателния отговор колега Миро От 2009г карам колата а я взех нов внос от Германия и водната помпа не е сменяна Просто при смяна на ремък ми се вижда здрава и не я подменям а колата е на 260000 Можеш ли да ми кажеш каква помпа си си взел и от къде евентоално ако се стигне до там и при мен да знам не да се набутвам без резолтат Благодаря предварително
|
|
|
|
| Нед Мар 02, 2014 1:56 pm |
|
|
|
kener
|
Здравеите колеги Днес установих причината перките да работят постоянно Снощи докато отварях гаража пак ги чух и започнах оглеждане При пипане на радиатора той беше студен а перките включени след това пипнах маркуча към термостата той също беше студен Почукнах корпуса на термостата и маркуча започна да се затопля и след малко чудо перките спряха Днес повторих процедурата и отново имаше резолтат Следователно термостата за 13лв ми е правил номера Сега следва да го сменя Дайте идея с какъв каква марка и от къде Аз съм от Софииската провинция и явно ще трябва да търся някъде в София Благодаря предварително 
|
|
|
|
| Вто Мар 04, 2014 2:19 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
kener написа: Здравеите колеги Днес установих причината перките да работят постоянно Снощи докато отварях гаража пак ги чух и започнах оглеждане При пипане на радиатора той беше студен а перките включени след това пипнах маркуча към термостата той също беше студен Почукнах корпуса на термостата и маркуча започна да се затопля и след малко чудо перките спряха Днес повторих процедурата и отново имаше резолтат Следователно термостата за 13лв ми е правил номера Сега следва да го сменя Дайте идея с какъв каква марка и от къде Аз съм от Софииската провинция и явно ще трябва да търся някъде в София Благодаря предварително  Няколко поста по-горе ти писах,дали е сменян и първо от него да започнеш 
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Вто Мар 04, 2014 5:33 pm |
|
|
|
kerpi134
Регистриран на: Съб Дек 01, 2012 2:46 pm Постове: 197 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Forester 2.5XT
Телефон: 0887297840
Рейтинг: 111  
|
|
| Вто Мар 04, 2014 6:11 pm |
|
|
|
Anton Yankov
|
|
Добре че не си сготвил мотора.
|
|
|
|
| Вто Мар 04, 2014 7:14 pm |
|
|
|
kener
|
|
Еми колеги явно за 13лв не може да се нарече термостат Сега сложих за 29лв и проблема изчезна Що се отнася до мотора едва ли точно тук и точно на вас трябва да обяснявам но явно тези мотори са наистина много надежни и в това се обедих преди две години когато стария термостат ми направи номер колата влезе в червеното но по ред причини нямаше как да спра и продължих като очаквах най лошото За мое щастие на другия ден смених термостата и нямаше никакви поражения
|
|
|
|
| Пон Мар 10, 2014 5:08 pm |
|
|
|
miro
Регистриран на: Чет Апр 15, 2010 1:25 pm Постове: 54 Местоположение: БГ Рейтинг: 0
|
kener написа: Благодаря за изчерпателния отговор колега Миро От 2009г карам колата а я взех нов внос от Германия и водната помпа не е сменяна Просто при смяна на ремък ми се вижда здрава и не я подменям а колата е на 260000 Можеш ли да ми кажеш каква помпа си си взел и от къде евентоално ако се стигне до там и при мен да знам не да се набутвам без резолтат Благодаря предварително Здравей, Извинявай, че толкова късно ама много рядко посещавам форума. Аз използвам Мимо от Варна най - вече за части. Водната помпа си е за модела но взимам само оригинални части. Така не боли после. 
|
|
|
|
| Вто Мар 18, 2014 11:31 am |
|
|
|