За да не отварям нова тема ще използвам тази на колегата.Аз също имам проблем с шибедаха/люка/ ! Започна се есента с едно силно тракане в крайно положение при затваряне,а след това и при започване на отварянето! Оставих го затворен за през зимата и сега с първите хубави дни се опитах да го отворя,но имаше само този ужасен звук - силно и бързо тракане ,без видим резултат или по-точно,каточели "трепна" да отвори и .... нищо!Звука е като да има скъсано телено въженце и не може да "захапе" или като ма пластмасови зъбни,които не могат да "зацепят"! Не е "залепил" люка,както ми каза мой познат ,защото преди зимния сезон смазах всички гумени уплътнения,а и се започна лека-полека от преди доста време - просто нямах възможност и знания за да го оправя . Ще бъда много благодарен,ако има някой патил или специалист по въпроса за да ми даде съвет,а също и ако някой колега може да даде чертежи на устройството на тази джаджа ...

Моля за помощ от вас момчета,понеже съм доста назад по техническите проблеми!
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
.... забравих да спомена ,че съм със SUBARU FORESTER MY"98 122к.с.,но доколкото ми е известно люковете са едни и същи и при другите модели на нашата марка ....